Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Warmlopen voor de Libris Literatuur Prijs

op 22 januari 2024 door

Terug van weggeweest: de Literaire Salon. Tussen al het lijstjes enthousiasme van '24 in '24! vinden we toch dat de Libris Literatuurprijs niet mag ontbreken. Daarom gaan de deuren weer open van de salon en gaan we alvast warmlopen voor de Longlist van deze prijs.

Hoe zat het ook alweer met deze lijst? Volgens afspraak moeten er 18 titels op de longlist staan. Deze 18 boeken worden gekozen door een jury uit een groslijst van ongeveer 200 boeken die zijn verschenen in 2023. Zou je net als wij graag eens zo'n jurylid willen zijn dan is dit helaas niet voor de meesten van ons weggelegd. Om jurylid te mogen worden moet je namelijk literair auteur, criticus of literatuurwetenschapper zijn. De voorzitter is een bekend figuur uit de politiek, het bedrijfsleven of de cultuur. We kunnen natuurlijk wel met zijn allen onze voorkeuren gaan bepalen en dat is wat we gaan doen in deze salon. Zoek dus een lekker plekje op en pak de groslijst erbij. Deze vind je hier . 

Op 29 januari worden de 18 titels van de Longlist bekend gemaakt.

Nu zijn wij natuurlijk erg benieuwd welke boeken jij al van de groslijst hebt gelezen en of deze boeken ook een plaatsje op de Longlist verdienen.


De longlist is bekend en hier kletsen we gezellig verder.

b3315db19229b98aea874554006a0d18.png



Reacties op: Warmlopen voor de Libris Literatuur Prijs

Meer informatie