Wintercafé Max, Mischa en het Tet-Offensief

op 16 januari 2019 door

Velkommen, Welcome, Hoan nghênh! *

Vandaag opent de Literatuurclub het MM&TO leescafé . Het is het eerste leesproject van 2019 en wat voor één! Een heuse klepper van 1229 bladzijden (papieren versie). En de winnaar van de Europese Literatuurprijs 2018.

We gaan beginnen aan dit leesproject met leden van de Literatuurclub, vrienden, volgers en andere lezers. De fotogalerij vind je onderaan de pagina.

Zoek een stil plekje om rustig te lezen of juist een deel van het leescafé waar je met andere lezers alvast ervaringen kunt delen. Je mag hier van alles kwijt over je leeservaring maar het liefst zonder spoilers.

In de Groene Amsterdammer (6 sept. 2018) stond:

“Een dikke roman moet het uithoudingsvermogen van zijn lezer verdienen. En dus moet elke zin, elk woord, er een zijn”

Een mooie opdracht om na afloop van het leesproject te beoordelen of het inderdaad zo is. Heeft het ons uithoudingsvermogen verdiend?

Hier alvast enkele links over Johan Harstad en dit boek:

Vandaag starten we met het lezen van hoofdstuk 1 This is for Us (tot en met p. 129 (papier) of 103 (e-book)) dat we vanaf 10 februari gaan in een aparte leesclubdiscussie waar spoilers geplaatst mogen worden. Ook jullie, lezers, gaan vragen kunnen stellen aan elkaar. We zullen dan verhuizen uit dit wintercafé om een beetje rond te gaan reizen door de wereld. Het zou zo maar eens kunnen dat we New Yorks gaan ontbijten, Vietnamees lunchen en de avond met een stevige Noorse maaltijd afsluiten! Lees meer over de leesplanning hier

Veel leesplezier! Mye lesefornøyelse!

* Welkom in het Noors, Engels & Vietnamees 

Fotogalerij van de deelnemers

f2687da2dbcbfddaa76e2cffdc88cf97.jpg

 Reacties op: Wintercafé Max, Mischa en het Tet-Offensief

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Johan Harstad

Johan Harstad

Johan Harstad is een Noorse schrijver. Hij publiceerde enkele bundels met korte verhalen voordat zijn debuutroman in 2005 verscheen. Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? werd een groot succes, met verta...