Leesclubdiscussie: zo gaan we het doen!

op 18 maart 2019 door

Hoera, onze conceptversie is klaar en is hier te zien. Ik nodig jullie uit om dubbelingen, tik- en spelfouten, eventuele omissies of tegenstellingen onder het rapport in reacties op te nemen. Jullie hebben daar tot en met 30 april voor. Daarna ga ik met die op- en aanmerkingen aan de slag en lever de dag erna het DEFINITIEVE rapport op dat op 6 mei kan worden rondgetetterd op alle sociale media die er maar zijn :). Brandt dus maar los, lieve mensen :).

Vergelijk ons rapport met het echte rapport uit 2018 en je zult zien dat de 'echte' jury onze versie letterlijk kan overnemen. Om de diverse teksten (van MAXIMAAL 110 woorden per onderwerp) op te stellen én om het rapport vóór de bekendmaking opgeleverd te krijgen, heb ik ons, via een randomizer, verdeeld in drie groepen en iedere groep drie onderwerpen toegewezen:

c0843d1cf1ae7198686b96d6876ba196.jpg
Elke groep krijgt een eigen pagina om met elkaar samen te werken en te komen tot de invulling van het juryrapport.

Groep 1, bestaande uit JanM, Marianne, Elske, Laura, Anna, Lucette en Sorbotrol kunnen hier de pagina vinden waar gezamenlijk aan de jurytekst over motieven, thema's en boodschap en de samenvatting van het boekkan worden overlegd.

Groep 2, bestaande uit Sylvia, Gigi, Hans, Sandra, Jane, Lizzie en Dorien kunnen hier de pagina vinden waar gezamenlijk  aan de jurytekst over vertelwijze (schenk aandacht aan vertelperspectief en -techniek), de motto's en de plot van het boek kan worden overlegd.

Groep 3, bestaande uit Ine, Gert, Katlien (?), Eeke, Inge, Simone, Marina en Annemarie kunnen hier de pagina vinden waar gezamenlijk aan de jurytekst over personages, titel en het eindoordeel van de leesclub kan worden overlegd.

Jullie kunnen beginnen wanneer jullie maar willen, je hoeft niet te wachten ot 22 april, maar geef iedereen wel de tijd die zhij nodig heeft om het boek te lezen. Je kunt de pagina ook gebruiken om tijdens het lezen al zaken die je opvallen of zou willen meenemen in de tekst te noteren, zodat je ze niet vergeet en bespreek samen hoe je tot die ene tekst per onderwerp gaat komen. Natuurlijk is het toegestaan bij de andere groepen te spieken en als je een goede tip hebt, om die met hen te delen! Ik zal zelf overal trachten mijn steentje(s) bij te dragen.

De deadline voor oplevering van de teksten is 26 april. Met de hulp van de door jullie opgestelde teksten maak ik op 27 april de jurypagina op, waar jullie tot en met 30 april nog op- en aanmerkingen kunnen maken, nog wat laatste wijzigingen kunnen doorgeven, en kromme zinnen, tik- en spelfouten eruit kunnen halen. 

Op 1 mei is ons juryrapport helemaal af, en direct te gebruiken door de 'echte' Librisjury, want wij gaan niet moeilijk doen over copyright, natuurlijk. Mocht je tot op dat moment nog geen recensie hebben geschreven, dan heb je nog tot en met 5 mei om dat (wel) te doen én om ergens tussen 1 mei en 5 mei een quote uit je recensie, samen met je sterrenwaardering op onze enige, officiële jurypagina te plaatsen, zodat we ons juryrapport op 6 mei voor 18:00 uur via Hebban, en alle andere sociale media die ons ter beschikking staan, te verspreiden. 
En tot slot: alle pagina's kun je terugvinden onder het blokje Meer informatie rechts bovenaan alle pagina's van de leesclub.

Vragen? Stel ze hieronder! Ik zal ze zo snel mogelijk trachten te beantwoorden :)) Reacties op: Leesclubdiscussie: zo gaan we het doen!

Meer informatie

Gerelateerd