Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 18 maart 2019 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik niet de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan. Als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen, dan mag dat in het café.

De leesclubvragen zullen steeds op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag gesteld worden.

Veel plezier met de vragen!

LEESCLUBVRAGEN

Vraag 1 

De titel van het boek, De Ommegang, doet mooi ouderwets aan. Het woord ommegang betekent hetzelfde als omgang, een woord met veel verschillende betekenissen.

Welke soort van omgang heeft jou in dit boek getroffen, en waarom? Probeer je tot één van de betekenissen te beperken, zodat je de andere deelnemers ook de ruimte geeft, en vertel ons vooral waarom deze omgang jou is opgevallen.

Als je het boek een andere titel zou moeten geven, welke zou jij dan kiezen?

Vraag 2

Wat vind je van de hoofdpersoon, Isidorus van Rillington? Zijn jeugd, zijn opleiding, zijn avonturen, hoe hij in het leven staat?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]