Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bookchoice luisterselectie maart 2024

op 04 maart 2024 door

Er zijn diverse kanalen om luisterboeken te luisteren. Bibliotheek Online, KoboPlus, Storytel, Nextory en Fluister zijn de bekendste streamingsdiensten. De keuze is groot, maar de luisterboeken zijn 'te leen' en worden geen eigendom. Bookchoice heeft een ander concept. Elke maand worden er acht titels geselecteerd die zowel in de vorm van e-book als luisterboek worden aangeboden. Deze zijn te lezen en te luisteren via de Bookchoice app, maar kunnen ook gedownload worden en zijn dan van jou.

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg- door Marieke

Het overzicht van de acht titels van maart 2024

Titel: Wie ben ik zonder jou?
Auteur: Susan Muskee
Voorlezer: Susan Muskee en Dieuwertje Blok
Looptijd: 10u20m
Genre: Feelgood roman

Joy (27) heeft haar leven helemaal uitgestippeld: huisje, boompje, Pinterest-bord voor haar droombruiloft. Tot haar vriend verliefd wordt op een ander. Van het ene op het andere moment stort haar toekomstbeeld in elkaar. Voor Frida (72) voelt het alsof iemand drie jaar geleden de pauzeknop van haar leven heeft ingedrukt. Sinds het overlijden van haar man bestaan haar dagen uit een wandeling naar de supermarkt en een gesprekje met Nico en Thea – haar kamerplanten.

Wanneer de twee vrouwen elkaar op een bankje in het park ontmoeten, is dat het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Gewapend met een stapel zelfhulpboeken maken ze een plan om het leven én de liefde weer naar hun hand te zetten. Aangezien de boeken een gegarandeerd succes claimen, zou dat moeten lukken. Toch?

Titel: De gast
Auteur: B A Paris
Voorlezer: Phaedra Kwant
Looptijd: 8u44m
Genre: Thriller

De gast is de spannende nieuwe thriller van bestsellerschrijver B.A. Paris, bekend van Achter gesloten deuren waarin een ongenode gast het zich thuis maakt...

Wanneer Iris en Gabriel terugkeren van vakantie wacht hun een nare verrassing: Laure, een vriendin van de twee, is in hun huis getrokken. Ze slaapt in hun bed, draagt de kleding van Iris en heeft zelfs de inrichting verandert. Het blijkt dat ze haar echtgenoot heeft verlaten nadat hij een affaire had opgebiecht. Iris en Gabriel willen er zijn voor Laure, maar die gedraagt zich steeds vreemder. Haar aanwezigheid zet de verhoudingen op scherp en geheimen uit het verleden komen aan de oppervlakte. En dan wordt het breekpunt bereikt…

Vol onderhuidse spanning: De gast van B.A. Paris is spannend tot de laatste pagina.

Titel: Het meisje met de halve ster
Auteur: Judith Visser
Voorlezer: Dafne Holtland
Looptijd: 14u40m
Genre: Historische roman

Het is mei 1940 en Rotterdam staat in brand. De half-Joodse Debra overleeft het verwoestende bombardement, maar ontdekt al snel dat het gevaar voor haar en haar familie alleen maar toeneemt. Wanneer anti-Joodse maatregelen elkaar in rap tempo opvolgen en dierbaren beginnen te verdwijnen, ziet ze nog maar één uitweg…

Niet ver bij Debra vandaan wordt ook de Rotterdamse Diergaarde getroffen door bommen. Te midden van alle chaos en ravage slaan verschillende dieren op de vlucht. Een van hen is een jonge wolf. Wat volgt zijn twee opgejaagde zielen die elkaar vinden in het diepst van hun wanhoop. Kunnen zij samen overeind blijven?

Het meisje met de halve ster is een rijke en prachtig geschreven roman over onvoorwaardelijke vriendschap in een van de donkerste periodes van de geschiedenis.

Titel: Blijf
Auteur: Adeline Dieudonné
Voorlezer: Ruby van Tongeren
Looptijd: 5u16m
Genre: Roman

In een chalet in de bergen heeft een vrouw in het geheim met haar minnaar afgesproken. Zijn echtgenote weet van niets. De twee beleven een idyllische romance, de tijd lijkt stil te staan als ze samen zijn. Tot haar geliefde plotseling aan een hartaanval sterft. De vertelster blijft alleen achter met zijn levenloze lichaam en besluit het bij zich te houden. Als ze de volgende ochtend bij het chalet weg moet, legt ze hem in haar auto en gaat met hem op reis zonder een ander duidelijk doel dan nog langer bij hem te kunnen blijven. Terwijl het lijk langzaamaan begint te ontbinden, haalt de vrouw herinneringen op aan de man van wie ze zoveel heeft gehouden, degene bij wie ze leerde echt lief te hebben. In twee lange, openhartige brieven richt ze zich tot diens echtgenote – de enige persoon tegen wie ze het kan en wil vertellen.

b4ee2be5430ec3660dcf6844d75a2534.png

Titel: De verborgen erfenis | De verloren bruid deel 1
Auteur: Nora Roberts
Voorlezer: Denise Lukkenaar
Looptijd: 15u19m
Genre: Roman met twee tijdlijnen

Sonya erft het landhuis van haar oom. Wat ze niet weet, is dat de geest van een vermoorde bruid daar nog altijd aanwezig is

1806: Astrid zit te wachten in haar trouwjurk, volmaakt gelukkig. Vlak voor het huwelijk plaats kan vinden, wordt ze echter vermoord. De gouden ring wordt van haar vinger gerukt. Haar laatste woorden zijn een belofte aan Collin: ze zal hem nooit verlaten.

Grafisch ontwerper Sonya MacTavish is sprakeloos wanneer ze ontdekt dat haar overleden vader een tweelingbroer had, die hij nooit heeft ­gekend. Haar oom, Collin Poole, heeft haar na zijn dood bijna alles ­na­gelaten. Zo ook een statig victoriaans huis aan de kust van Maine, waar ze volgens het testament minstens drie jaar moet wonen. Nu haar verloving is stukgelopen, besluit Sonya op onderzoek uit te gaan om te ­ontdekken hoe haar vader en oom na hun geboorte gescheiden zijn ­geraakt – en waarom dit al die jaren geheim is gebleven.

Trey, de jonge advocaat die haar op het schitterende landgoed ontvangt, merkt Sonya’s ongemak meteen op. Hij geeft het toe: het spookt hier inderdaad, maar slechts een beetje. Het duurt niet lang voordat Sonya merkt dat de meubels zich uit zichzelf verplaatsen en dat muziek schijnbaar uit het niets begint te spelen. In het kantoor van haar oom vindt ze het portret van een vrouw genaamd Astrid. Trey noemt haar ‘de eerste ­verloren bruid’. Het begint duidelijk te worden dat Sonya veel meer heeft geërfd dan alleen een huis. Haar oom liet haar een eeuwenoude vloek na – en een puzzel om op te lossen.

Titel: Agaath gaat viraal
Auteur: Margôt Ros & Jeroen Kleijne
Voorlezer: Adeline van Lier & Nizar el Manouzi
Looptijd: 6u34m
Genre: Roman

De sympathieke en eigenzinnige weduwe Agaath (79) vond in 'Zeg maar Agaath' eindelijk een spoor van haar zoon David, die ze moest afstaan voor adoptie toen hij nog een baby was. Zonder Karim had ze David nooit gevonden. Het is Agaaths grootste wens om herenigd te worden met haar zoon, maar er zijn onvoorziene complicaties. Karim, die ondertussen studeert aan de kunstacademie, biedt haar zijn hulp aan. Er is echter wel een voorwaarde: Agaath moet hem op haar beurt helpen met een muzikaal project. En dat project zet het leven van Agaath en Karim volledig op zijn kop…

Titel: Huiswerk
Auteur: Marja Pruis
Voorlezer: Phaedra Kwant
Looptijd: 4u54m
Genre: Roman

Clara Feij, geëngageerd schrijfster, moeder, hartsvriendin, bewoonster van een prachtig modern herenhuis, wil een goed mens zijn. Ruimdenkend, empathisch, geduldig – de perfecte mentor voor haar stagiaire, de ideale werkgeefster voor haar werkster en het type vriendin dat een nier weggeeft als het zo uitkomt; alsjeblieft, hier heb je ’m.
En dan, op kerstavond, wordt er ingebroken, waarna iedereens vinger naar de werkster wijst. Maar niet die van Clara, want zij zou toch nooit zomaar de werkster verdenken?

Huiswerk is een roman over naastenliefde en zelfverliefdheid, over geloof en wantrouwen, eerlijkheid en ongelijkheid.

Titel: Oog om oog
Auteur: MJ Arlidge
Voorlezer: Hymke de Vries
Looptijd: 15u7m
Genre: Thriller

Zes criminelen in Engeland hebben anonimiteit verkregen. Door de ongelooflijke wreedheden uit hun verleden leek een nieuwe start en re-integratie onmogelijk, totdat de overheid besloot hen een tweede kans te geven: elk van hen kreeg een nieuwe identiteit, in een nieuwe stad, met een nieuwe baan – en niemand die het ooit te weten zou komen. Dat dachten ze tenminste.

Sociaal medewerkster Olivia begeleidt gevangenen om te re-integreren in de maatschappij. Maar als de échte identiteit van haar ex-gevangenen gelekt wordt aan de familie van het slachtoffer maakt Olivia kennis met de meest duistere kanten van de mens. Want de familieleden willen allemaal, stuk voor stuk, gerechtigheid voor het onrecht dat hun geliefden jaren geleden is aangedaan. En zeg nou eerlijk, wie zou er geen wraak willen voor een onvergeeflijke daad?

602bd4a4a23231c53665bc3f7c72e03c.png

Welk boek wil jij graag luisteren deze maand?



Reacties op: Bookchoice luisterselectie maart 2024

Meer informatie

Gerelateerd