Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Helma luisterde ... Levenslang van Harlan Coben

op 09 december 2023 door

Harlan Coben is een schrijver die me altijd weer weet te verrassen met onverwachte plottwists. Ik was benieuwd of hij dat met Levenslang ook weer voor elkaar zou krijgen. De flaptekst sprak me in ieder geval al aan. Een man die is veroordeeld voor het doden van zijn eigen zoontje, weet te ontsnappen als hij een aanwijzing krijgt dat zijn zoontje nog leeft (en hij dus onschuldig vastzit) en op de vlucht voor iedereen de waarheid tracht te achterhalen. Ik was zeer benieuwd hoe Coben dit ging uitwerken in een spannende thriller.

- door Helma - 

2b46be56a02ffb4074008636553dd9a6.jpg

TitelLevenslang
Geschreven door: Harlan Coben
Ingesproken door: Jeroen Tjepkema
Looptijd: 9 uur en 21 minuten

Het boek wordt ingesproken door Jeroen Tjepkema. Hij heeft een fijne stem die bij mij lekker in het gehoor ligt. Goede intonatie, maakt door zijn manier van voorlezen de wanhoop van David duidelijk en brengt spanning in het verhaal waar dat nodig is, Hij blijft (gelukkig) weg van stemmetjes, niet dat ik dat altijd vervelend vind, want in sommige boeken is dat juist wel weer passend. Ik noem bijvoorbeeld Het weeshuis in de azuurblauwe zee waar Huub Dikstaal heel subtiel alle personages hun eigen stem geeft. Maar Levenslang heeft dat niet nodig, vooral ook omdat het verhaal verteld wordt vanuit ik-persoon David en Tjepkema dus alleen hem een stem hoeft te geven. En zoals gezegd, dat doet hij met verve.

Maar nu het verhaal! Ik heb er weer van genoten, hoewel de ontsnapping van David uit de gevangenis niet helemaal geloofwaardig was en het optreden van de twee FBI-agenten een beetje ridicuul op het karikaturale af was. Voor de rest steekt dit verhaal weer uiterst knap in elkaar. Bij Coben speelt elk personage dat hij opvoert, hoe onbeduidend hij of zij in eerste instantie ook lijkt, een rol in het uiteindelijke plot. Door verschillende verrassende plottwists stuurt Coben het verhaal telkens een hele andere kant op en blijft hij je keer op keer verrassen. Het is duidelijk: ook nu zorgt Coben weer voor een verrassende thriller en als luisterboek, ook niet onbelangrijk, heel goed te volgen.

Over Levenslang

David en Cheryl Burroughs leefden een droomleven, tot het noodlot toesloeg. Nu, vijf jaar na die vreselijke nacht, is Cheryl hertrouwd. En David zit een levenslange straf uit in een zwaarbeveiligde gevangenis voor de moord op hun zoon Matthew.

Dan arriveert Cheryls zus, Rachel, onverwachts tijdens het bezoekuur in de gevangenis, met verontrustend nieuws. Ze laat David een foto zien die een vriend van haar nam op vakantie in een pretpark, met op de achtergrond een jongen met een wel heel bekende, kenmerkende moedervlek... en hoewel David en Rachel beseffen dat het niet waar kan zijn, weten ze het allebei toch zeker. Het is Davids zoon Matthew, en hij leeft nog.

Vinden jullie Jeroen Tjepkema ook zo'n fijne voorlezer van luisterboeken?


Reacties op: Helma luisterde ... Levenslang van Harlan Coben

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Harlan Coben

Harlan Coben

Harlan Coben (1962) is een Amerikaanse thrillerauteur. Hij debuteerde in 1990 me...