Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Helma luisterde ... Liever verliefd van Sophie Kinsella

op 04 september 2021 door

Sophie Kinsella heeft al heel veel feelgoods op haar naam staan, maar ik had er pas twee gelezen. Na het lezen van de enthousiaste recensie van Marieke van Liever verliefd, Kinsella's nieuwste boek, vond ik dat het tijd was om eindelijk weer eens een boek van haar hand op te pakken. Toen ik het boek als luisterboek op KoboPlus zag staan, besloot ik het te gaan luisteren in plaats van zelf te lezen.

- door Helma -

2b46be56a02ffb4074008636553dd9a6.jpg

Over Liever verliefd

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te werken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. Het schrijversoord is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als 'Aria' ontmoet ze 'Dutch', een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is...

Audio-informatie

Auteur: Sophie Kinsella
Voorlezer: Eva Damen
Luistertijd: 10 uur en 47 minuten
Aanbieder: KoboPlus

Mijn luisterervaring

Ik-persoon Ava is lichtelijk chaotisch en zit vol plannen waar ze enthousiast mee begint maar nooit afmaakt. Haar flat is een rommeltje met een zielige verzameling van meubels, boeken en planten die ze vol liefde 'adopteert' om ze een tweede te gunnen. Ook haar hond, de beagle Harald, heeft ze gered van een wisse dood. Hij is haar kindje en dat hij totaal niet luistert zal haar een worst zijn. Haar drie vriendinnen Sarika, Maud en Nell verschillen enorm van elkaar, maar toch vormen ze met zijn vieren al jaren een hecht clubje die elkaar constant over van alles en nog wat appen.

Ava's nieuwste plan is om een boek te schrijven en om een goed begin te maken boekt ze een schrijfretraite in 'la bella Italia', waar niemand zijn eigen naam mag gebruiken. Terwijl ze daar als Aria door het leven gaat, maakt Dutch zijn opwachting in de groep nadat zijn gevechtsworkshop op het laatste moment geannuleerd is en hij in plaats daarvan zijn schrijverskwaliteiten wil beproeven. Het lijkt liefde op het eerste gezicht en Ava/Aria en Dutch genieten van een week zon en liefde, zonder dat ze hun ware identiteit bekendmaken.

Als ze weer terug zijn in Engeland proberen ze hun relatie in stand te houden, maar dan gaat het normale leven een rol spelen en blijken Ava en Matt (de echte naam van Dutch) enorm te verschillen. Dat is het begin van nogal hilarische en ongemakkelijke situaties.

Eva Damen leest het boek echt geweldig voor en geeft door stembuigingen en de juiste verontwaardigde intonatie waar dat nodig is, Ava haar persoonlijkheid. Het verhaal gaat voor je leven, terwijl Ava van de ene ongemakkelijke situatie naar de volgende gaat. Ook de toegeeflijkheid naar Harald weet ze in haar stem prima te treffen.

Je gunt Matt en Ava een happy end, maar het is al snel duidelijk: 'Ava-land' en 'Matt-land' liggen mijlenver uit elkaar en ze beginnen elkaar danig op de zenuwen te werken. Terwijl Ava zich enorm druk maakt over de rol die Genevieve, de perfecte ex van Matt die nog steeds een rol in zijn leven speelt, vraagt hij zich in alle onnozelheid af waar ze zich zo druk om maakt. En andersom snapt Ava niets van onder andere de behoorlijk gruwelijke kunst die Matt in zijn strake appartement aan de muur heeft hangen en het feit dat hij 24/7 beschikbaar is voor zijn werk.

Behalve de vriendinnen van Ava spelen ook de vrienden en huisgenoten van Matt een grote rol in het verhaal. Ze geven extra jeu aan het verhaal. Omdat Kinsella behalve humor ook serieuzere zaken in het verhaal verwerkt, is het niet alleen maar een luchtige feelgood. In Matt's familie draait het alleen om zakelijk en sportief succes en cijfert Matt zichzelf helemaal weg om maar aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Ava hunkert naar een lieve schoonmoeder, die de plaats van haar veel te vroeg gestorven moeder kan innemen, maar komt van een koude kermis thuis. Een zijlijn over een chronische ziekte voegt daar nog wat extra diepgang aan toe.

Liever verliefd is als luisterboek echt een aanrader. Ik denk zelfs dat door het geweldige voorlezen van Eva Damen het verhaal als luisterboek nog leuker is dan dat je zelf het boek gelezen zou hebben. Als je met een grote glimlach op je gezicht een boek wil luisteren, dan moet je Liever verliefd op je oren zetten.  4****



Reacties op: Helma luisterde ... Liever verliefd van Sophie Kinsella

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...