Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jeanet luisterde: Als de lente komt van Gerda van Wageningen

op 05 maart 2022 door

Omdat het bij Fabulous Feelgood "Gerda van Wageningen meeleesmaand" is, vond ik het leuk om een boek van haar te luisteren. Ik ging op zoek en via de onlinebieb viel het aanbod in luisterboeken erg tegen, E-books waren er wel erg veel. Gelukkig heb ik er één met een toepasselijke titel gevonden, want de lente komt letterlijk al vriest het 's nachts licht. 

-door Jeanet-

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Als de lente komt

Marthe heeft een nare periode achter de rug, die heel haar leven op kop heeft gezet. Net als ze denkt eindelijk in rustiger vaarwater te komen, ontdekt ze dat haar zoon wel erg graag op gokautomaten speelt. Al snel rijst het vermoeden dat hij het spelen niet laten kan.
Ook blijkt hij te spijbelen en zijn schoolprestaties hollen achteruit.
Lukt het Marthe haar zoon de helpende hand toe te bieden? 

Gerda van Wageningen

Sinds 1979 publiceert Gerda van Wageningen (1946) met grote regelmaat romantische boeken. Een deel van haar romans zijn historisch. In de andere romans is altijd een actueel thema verwerkt. De meeste boeken spelen zich af op het platteland. Als een rode lijn loopt door haar boeken de strijd van mensen om zich niet klein te laten krijgen door hun problemen, maar om te leren daar zo goed mogelijk mee om te gaan. De positieve kijk die ze zelf op het leven heeft, is in alle boeken merkbaar. Haar interesse in geschiedenis en psychologie gebruikt ze om zich op haar romans voor te bereiden.

Volgens Gerda van Wageningen leven we in een tijd waarin romantiek niet de waardering krijgt die dat verdient. Ze verwerkt altijd een ontroerend liefdesverhaal in haar boeken. Dat haar boeken zoveel gelezen worden geeft wel aan, dat er veel behoefte is aan goede boeken met een romantische inslag.
Ze woont al ruim 35 jaar in de Hoeksche Waard en werd in 2005 benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Bovenstaande informatie komt van de site van Ellesy uitgeverij en ik vond dat dit toch wel even benoemd moest worden, ze heeft inmiddels al meer dan 100 boeken geschreven.

Audio-informatie

Voorlezer: Eveline Bloemendaal
Luistertijd: 6 uur en 21 minuten
Aanbieder: onlinebieb

Mijn luisterervaring:

Ik heb het boek iets versneld afgespeeld, ik vond de voorleesstem van Eveline niet altijd prettig, maar dit is altijd persoonlijk. Af en toe een beetje teveel klemtonen of teveel opgelezen. Maar het was niet heel erg storend. Ik dacht dat het qua inhoud een verouderd boek zou zijn maar dit was eigenlijk niet het geval. Marthe gaat weg bij haar man en de kinderen willen niet meer zo graag naar hem toe omdat hij zijn vriendin voortrekt en zij niet zo dol op de kinderen is. Marthe en hij zitten niet meer op een lijn. Dochter Agnes trekt zich meer terug. En zoon Wijnand krijgt problemen doordat hij gokverslaafd raakt. Hij steelt geld van Martha maar ook van haar moeder, en gaat met verkeerde vrienden om. Gelukkig staat Martha er niet alleen voor, ze krijgt hulp van een leraar en de broer van haar vriendin Adelheid. Gerda zou Gerda niet zijn als er ook geen romance in verwerkt is. De personages zijn ook "echte mensen" met hun goede en slechte eigenschappen en dat is nu het leuke aan de boeken van Gerda.

Wat ik bijzonder vind is het thema gokverslaving van dit boek, want dat kom je toch niet vaak tegen. Het komt allemaal heel geloofwaardig over en ook de oplossingen zijn van deze tijd. Ik zou het zelf mensen aanraden om dit te lezen als je weet dat ze met gokverslaving te maken hebben, ook omdat het een positieve manier van benaderen en oplossen is. De keuzes die ouders allemaal maken en beter niet kunnen doen. Er wordt niet teveel verteld, er is een probleem en die moet opgelost worden, er worden logische stappen gezet. Wat mij wel opvalt aan de cover is dat er drie vrouwen op de cover staan, "een moeder en twee jonge meiden" en dat kan ik niet plaatsen met het verhaal. Ik was best verrast door dit boek en heb het drie sterren gegeven, als het kon was dit 3,5 geworden. 



Reacties op: Jeanet luisterde: Als de lente komt van Gerda van Wageningen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is een Nederlandse schrijfster van romantische en hist...