Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Meeleesmaand maart 2022: Gerda van Wageningen

op 25 februari 2022 door

De meeleesmaand van maart is op veler verzoek een maand van de streekroman geworden. We gaan met elkaar boeken lezen van de Nederlandse schrijfster Gerda van Wageningen! En haar oeuvre is zo enorm groot, dat er voor iedereen wel een boek is om te kiezen.

87711fe4f839483065da18484f66445a.jpgGerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is een Nederlandse schrijfster van romantische en historische romans. Gerda woont al ruim 35 jaar in de Hoeksche Waard en werd in 2005 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze schreef in haar carrière meer dan 100 boeken en verkocht ruim 2,5 miljoen exemplaren.

Ze is zo'n grote schrijfster, dat ze een eigen Wikipedia-pagina heeft: Wiki-pagina Gerda van Wageningen. En dat is maar wat handig, want al haar boeken worden daar genoemd en er is een heel handig overzicht met alle series die ze schreef. 

Gerda van Wageningen wordt de koningin van de streekroman genoemd. In 2019 vierde ze haar 40-jarig schrijversjubileum en dat leverde mooie artikelen op Hebban op. Zo is er een mooi interview te lezen met deze schrijfster en een artikel met 'Lezers over Gerda van Wageningen'.

Wat gaan we doen? 

Kies een (of meer) van de boeken die Gerda van Wageningen heeft geschreven. Helemaal handig als je de boeken ongelezen in huis hebt, want dan kan je die stapel eindelijk eens laten slinken. Heb je ze niet? De bibliotheek, de e-bieb en KoboPlus kunnen helpen, want daar zijn diverse titels van haar te lezen. Voor de luisteraars van Storytel: ook daar zijn veel titels te beluisteren.

Onder deze blog gaan we gewoon gezellig kletsen over de boeken die we lezen, waarbij we anderen titels kunnen aanraden bijvoorbeeld. Of we hebben het over hoe de boeken zijn geschreven. Zijn de boeken tijdloos? Lijken de boeken op elkaar qua opbouw, of zijn ze juist erg verschillend? Hoe is het gesteld met de romantiek? Wil je na een eerste deel ook gelijk door met de volgende delen? Er is genoeg om over te kletsen.

Wie doet er mee?

Het is geheel vrijblijvend, maar we zijn wel benieuwd wie er allemaal mee gaan lezen. Laat dus weten dat je meedoet.

Wanneer?

We starten op 1 maart 2022. Kies een boek van Gerda van Wageningen en laat hieronder in een reactie weten welk boek je hebt gekozen en waarom. Plaats onder dit artikel je updates over hoe het boek vordert en wat je ervan vindt. Op 31 maart sluiten we af.

87711fe4f839483065da18484f66445a.jpg

Gerda en de Reading Challenge 2022

Gerda van Wageningen heeft veel boeken geschreven, grotendeels(historische) streekromans. En het kiezen van een boek van deze schrijfster past uitstekend in meerdere categorieën van de Hebban Reading Challenge: 'Lees een feelgoodroman', 'Lees een historische roman', 'Lees een roman uit de jaren '80', "Een eerste deel van een serie' of 'Een boek dat speelt op een eiland'.

87711fe4f839483065da18484f66445a.jpg

Wie leest er met ons mee?



Reacties op: Meeleesmaand maart 2022: Gerda van Wageningen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is een Nederlandse schrijfster van romantische en hist...