Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jeanet luisterde... Het dilemma - B.A. Paris

op 26 juni 2021 door

Hoe tegenstrijdig is een mens? Vorige week schreef ik nog op onder andere Instagram, ik ga geen thrillers meer luisteren en wat heb ik gedaan.... juist deze thriller geluisterd. Verderop vertel ik hoe het zo gekomen is.

- door Jeanet -

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Over Het dilemma

In Het Dilemma van BA Paris geeft Livia een groot feest ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag. Ze droomt er al van sinds haar bescheiden bruiloft, jaren geleden. Iedereen die ze liefheeft zal op het feest aanwezig zijn, behalve dochter Marnie, die in het buitenland studeert. Stiekem is Livia opgelucht dat Marnie niet kan komen. Ze moet haar echtgenoot Adam iets vertellen over hun dochter, een geheim dat ze heeft ontdekt, maar ze wacht totdat het feest voorbij is zodat hun geluk niet wordt verstoord. Adam wil dat alles perfect is voor Livia en heeft vliegtickets voor Marnie gekocht, zodat ze als verrassing aanwezig kan zijn. Op de dag van het feest krijgt hij vreselijk nieuws. Hij moet het eigenlijk aan Livia vertellen, want hoe kan het feest nu doorgaan? Maar Livia ziet er zo gelukkig uit en de gasten kunnen er ieder moment zijn… Hoever zou jij gaan om je lief nog een paar gelukkige uren te laten beleven? Eerder schreef BA Paris de bestsellers Achter gesloten deuren, Gebroken en Breng me terug. Met Het dilemma slaat ze een nieuwe richting in.

Audio-informatie

Voorlezer: Hymke de Vries
Luistertijd: 9 uur 29 minuten
Aanbieder: Bookchoice (bookselectie juli 2020)

Mijn luisterervaring

De vorige keer zei ik dat ik geen thrillers meer ging luisteren, dat dit voor mij niet de goede combi was, maar daar ben ik van teruggekomen. Nu vond ik het ook geen spannende thriller maar toch. Ik was dit boek als e-book aan het lezen, maar er zat naar mijn idee totaal geen spanning in en ik had zelfs moeite om het boek op te pakken. Tot ik bedacht als ik het nu ga beluisteren, dan kan ik lekker onkruid wieden en gaan lezen. En zo geschiedde. Ik was verrast dat het voorgelezen werd door Hymke de Vries. Zij leest altijd heel fijn voor. En voor ik het wist zat ik in het verhaal en kon ik lekker buiten aan de gang zijn. Nog steeds is het niet een heel spannend verhaal, maar meer een roman. Toch vond ik het al luisterend uiteindelijk een leuk verhaal, alhoewel het ook wel een stuk korter had gekund. De onzekerheid over wat er is gebeurd (Adams gedeelte) had snel opgelost kunnen worden en ik ergerde me daar best wel aan. Het fijne is wel dat het per uur is ingedeeld en dat zowel Adam als Livia aan het woord komen. Zodat je van beiden hun gedachtengang kan volgen. In dit geval heeft het gunstig uitgepakt dat ik het boek ben gaan beluisteren en heb ik het uiteindelijk drie sterren gegeven. En nog een gunstig effect: de parkeerplaats is schoon van onkruid.

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Heb jij het ook weleens meegemaakt dat je een boek bent gaan luisteren en het toch nog positief uitpakte?



Reacties op: Jeanet luisterde... Het dilemma - B.A. Paris

Meer informatie

Gerelateerd

Over

B.A. Paris

B.A. Paris

BA Paris is van Frans-Ierse afkomst. Ze groeide op in Engeland en verhuisde naar...