Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: De podcast Liefteratuur

op 29 juli 2023 door

Naast luisterboeken is er nog meer te luisteren, bijvoorbeeld 'de podcast', een interview of een documentaire om te luisteren op een moment dat het jou uitkomt. Marieke ontdekte de podcast-serie Liefteratuur over haar favoriete genre: feelgood.

- door Marieke -

18b42e33063f2296f8f6a0d89d42aedc.png

Een podcast. Ik kon me er voorheen niet zoveel van voorstellen, maar het is een soort radiouitzending waarin een bepaald onderwerp wordt besproken. Bij radio zit je vast een aan bepaald tijdstip, een podcast kan je luisteren wanneer je wilt en wanneer het jou uitkomt.

Van Thinium wist ik dat er podcasts online stonden. Een ervan heb ik al eens besproken op de Luisterboekhoek. En het is me goed bevallen. Vervolgens zag ik op Instagram kleine stukjes voorbijkomen van de podcast Liefteraruur van Susan Muskee. Muskee is feelgoodauteur en stemactrice; ze weet dus waar ze het over heeft. De benaming 'liefteratuur' komt van haar en is een geweldige vondst.

Voor het eerste seizoen heeft ze tien personen uitgenodigd om te komen praten over 'feelgood', het fijne genre vol liefde waar je absoluut blij van wordt. En elke podcast heeft een eigen thema. De uitzendingen beginnen met een introductie van de gast, die vervolgens een 'Ode aan de feelgood' mag brengen en ieder doet dat op haar eigen manier. Vervolgens wordt het thema besproken, mogen de gasten iets over hun favoriete boeken vertellen en is er 'Een tip van de boekhandelaar'. De uitzendingen duren ongeveer een uur. Ik heb geluisterd via Spotify en heb genoten van alle uitzendingen.

De gasten en de onderwerpen en om het je gemakkelijk te maken: klik op de link en je hebt direct de juiste podcast te pakken:

Poscast #1 Lisette Jonkman - (feelgood)humor
Podcast #2 Marijke Vos (Chemie en aantrekkingskracht)
Podcast #3 Lisanne Mathijssen (feelgoodwetten en het vinden van een uitgeverij)
Podcast #4 Iris Visser (tropes en clichés)
Podcast #5 Marleen Favoritez (Boekenbloggen)
Podcast #6 Gilian King (realistische feelgood)
Podcast #7 Miriam Mieserius (Parijs, stad van liefde en feelgood)
Podcast #8 Vannessa Thuyns (inspiratie)
Podcast #9 Petra Kruijt (Starten en runnen eigen uitgeverij)
Podcast #10 Karin Quint (Historische feelgood)

Het was erg leuk om naar de gesprekken met de verschillende gasten te luisteren. De chemie tussen Susan Muskee en de genodigden is voelbaar en er wordt veel gelachen.

Heb ik er nog wat van ongestoken? Jazeker! Zo kende ik het woord 'trope' niet en ik weet nu dus dat dat de verhaallijn is. Dankzij Lisanne Mathijssen hoorde ik van de tien regels voor feelgood en weet ik van Miriam Mieserius dat ze 'part-time Parisienne' is, maar bijna geen Frans spreekt. Handig weetje voor als er weer eens ergens een quiz voorbij gaat komen.

Uit de podcast met Petra Kruijt ben ik doorgestroomd naar een bijzondere andere podcast. Een nieuw begin is een tiendelige podcast waar vier stemactrices en twee stemacteurs een hoorspel hebben gemaakt over een dierenarts op een eiland. Vol met muziekjes en (bel)geluidjes en heel realistisch.

Voor wie eens wat anders wil en houdt van het feelgoodgenre is deze podcast een aanrader.

Luister jij weleens naar een podcast?



Reacties op: Marieke luisterde: De podcast Liefteratuur

Meer informatie

Over

Susan Muskee

Susan Muskee

Susan Muskee (1993) is auteur en stemacteur. Van haar hand verschenen onder ande...

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman (1988) is journaliste, fanatiek blogster en schrijft al haar hel...

Gillian King

Gillian King

Gillian King (1978) woont samen met haar man en twee kinderen in Den Haag. Ze he...

Vannessa Thuyns

Vannessa Thuyns

Vannessa Thuyns is naast het schrijven werkzaam als zangeres en toert al jaren l...

Petra Kruijt

Petra Kruijt

Hoi, wat leuk dat je hier bent! Ik ben Petra Kruijt en mijn leven bestaat voor e...