Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: Helsinki van Nathalie Pagie

op 16 april 2021 door

Bookchoice en de onlinebieb zijn mijn aanbieders van luisterboeken. Ik wissel regelmatig tussen deze twee. Dat heeft enerzijds met het aanbod te maken, maar ook wel met de speler die niet altijd doet wat die moet doen. De ene keer wordt het luisterboek foutloos afgespeeld en een andere keer zijn er haperingen, is vergeten waar ik was gebleven of worden er stukken overgeslagen. Dan stap ik maar weer over naar de ander (-_-). Gelukkig gaat het de laatste tijd bij beide aanbieders goed.

- door Marieke -

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Luisterboek review Helsinki

  • Auteur: Nathalie Pagie
  • Voorlezer: Casper Gimbrère
  • Luistertijd 9:50 uur
  • Aanbieder: Bookchoice

Korte samenvatting Helsinki

Elk jaar in oktober gebeurt het opnieuw. Als de dagen korter worden en de inwoners de warme veiligheid van hun huizen opzoeken, wordt ergens in de stad een lichaam gevonden – vermoord en gruwelijk verminkt. Politie en justitie houden de zaak stil, zij vrezen imagoschade voor Helsinki, juist nu steeds meer toeristen de weg naar de Finse hoofdstad weten te vinden.

Rechercheur Talinn Ilves mijdt de stad sinds haar tweelingzus Reval er jaren geleden is verdwenen. Maar waar ze ook heen gaat, het verlies van Reval volgt haar overal. Na acht jaar besluit Talinn terug te keren naar haar geboortestad en een laatste poging te wagen om uit te vinden wat er met haar zusje is gebeurd. Haar timing had niet slechter kunnen zijn. Want als de nachten langer worden en de herfstkou in je botten kruipt, betekent dat maar één ding. Het is bijna oktober.

Waarom koos ik voor Helsinki?

Dit luisterboek zat in de april-selectie van Bookchoice. Ik las al eerder twee van haar thrillers en die waren goed bevallen. Deze sprak me ook aan.

Wat ik ervan vond?

Meestal luister ik bij het hardlopen en het koken en dat heb ik nu ook gedaan. Het speelt in Helsinki, waar hoofdpersonage Talinn als rechercheur gaat werken bij het politiecorps. Omdat het in Finland speelt zijn de namen ook anders, maar dat was geen probleem. Het verhaal is van begin tot einde goed te volgen. De opbouw is goed, de personages zijn niet heel diep uitgewerkt, maar hebben wel specifieke karaktertrekken en een aantal heeft ook een verleden dat meespeelt. Het is spannend, vooral op het einde en vragen die gedurende het boek zijn opgeworpen worden netjes beantwoord. Ik luisterde het op snelheid 1.3 en dat was precies goed.

De voorlezer

Het boek is voorgelezen door Casper Gimbrère. Die was ik nog niet eerder als voorlezer tegengekomen, maar dat ligt voornamelijk aan de keuze van mijn boeken, want hij heeft echt veel thrillers ingesproken. Een fijne stem om naar te luisteren, hij spreekt duidelijk en ook de namen klinken gewoon goed.

Conclusie

Helsinki is een fijne en goed opgebouwde spannende thriller. Er zijn vrij veel personages, maar het is goed te volgen, zelfs met de Finse namen die worden gebruikt. Ik luister niet constant achter elkaar door, maar met pauzes en dat is bij dit boek geen probleem, ik pakte de verhaallijnen zonder problemen weer op. Ik heb Helsinki met plezier geluisterd.



Reacties op: Marieke luisterde: Helsinki van Nathalie Pagie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nathalie Pagie

Nathalie Pagie

Schrijft thrillers met vaart: CASA FAMILIA - PARADIJSVOGELS - DE CAMPUS - DE TON...