Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: Het perfecte plaatje

op 01 juli 2023 door

Wat is het heerlijk dat er zoveel boeken als luisterboek worden uitgegeven. Op momenten dat je niet kan lezen, is luisteren dan meestal wel een optie.

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

-door Marieke-

Toch lukte het afgelopen week niet om te luisteren. We waren een weekje weg naar Duitsland. Mijn man ging naar een congres in München en we maakten er een roadtrip van. Paar uur in de auto, dan een stop met een hotel en daar wandelen en eten om de volgende dag verder te reizen. In de auto zou ik wel gaan luisteren, maar dat werd af en toe wat lezen. De oortjes zijn de tas niet uitgekomen. Ook niet in München zelf, waar ik heel wat kilometers heb gewandeld. Het was rumoerig en er waren zoveel invloeden van buitenaf, dat ook hier het luisteren erbij inschoot.

Eenmaal thuis was het weer als vanouds en kon ik weer luisteren op de fiets en tijdens het koken. Ik had het toch wel gemist.

Luisterreview

Voor deze week heb ik een luisterreview van een boek dat ik in mei luisterde: Het perfecte plaatje van Jane Fallon.

Titel: Het perfecte plaatje
Auteur: Jane Fallon
Voorlezer: Lottie Hellingman
Looptijd: 11 uur 15 min

Joni had nooit gedacht dat online daten iets voor haar zou zijn, maar haar dochter haalt haar over het te proberen. Dus ze maakt een profiel aan, maar gebruikt daarin de foto’s van haar zus. Als Ant haar mee uitvraagt, durft ze hem niet te bekennen wat ze gedaan heeft, dus doet ze alsof ze hem laat zitten om hem vervolgens ‘als zichzelf’ te ontmoeten.
Ze krijgen een relatie en het leven lijkt haar toe te lachten – tot ze via haar account ontdekt dat Ant nog steeds heel actief is op de app. Als ze contact legt met de andere vrouwen met wie hij afspreekt, Saff en Mary, besluiten de drie het er niet bij te laten zitten en beramen een plan. Maar dan blijkt dat Ant écht niet is wie ze denken dat hij is, en opeens loopt alles wel heel erg fout…

Mijn mening

Luisterboeken die zijn ingesproken door Lottie Hellingman vind ik fijn om naar te luisteren. Ze heeft een heldere en vrolijke stem en dat past goed bij dit soort romans. De boeken van Jane Fallon (koningin van de wraakromans) vallen onder feelgood en zijn goed geschreven met mooi uitgewerkte personages, vlotte dialogen en er is altijd wel enige diepgang in terug te vinden.

Het perfectie plaatje is weer een knap geconstrueerde roman met drie hoofdpersonages. Het grootste deel wordt verteld vanuit Joni, die via een datingapp de perfecte man vindt. Maar als ze ontdekt dat hij met meerdere vrouwen date en alles bij elkaar liegt, zoekt ze de vrouwen op en vormen ze met z'n drieën een front tegen die man.

Het is een heerlijk verhaal om naar te luisteren. Drie verschillende vrouwen die elkaar niet zouden hebben ontmoet als die man er niet was geweest, maar die nu door de omstandigheden een onverwachte vriendschap opbouwen. Allen hebben ze zo hun eigen geschiedenis waar ze mee om moet leren gaan en daar helpt die vriendschap bij. De vrouwen worden strijdbaarder en zelfvezekerder gedurende het verhaal. Het boek heeft genoeg diepgang naast de nodige humor en dat is een hele fijne combinatie.

Heb jij al eens een boek van Jane Fallon geluisterd (of gelezen?)



Reacties op: Marieke luisterde: Het perfecte plaatje

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jane Fallon

Jane Fallon

Jane Fallon (1960) is televisieproducent en auteur. Ze woont samen met acteur Ri...