Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

#13 Amarins - De jasmijnzussen

op 27 juli 2018 door

Vorige zomer daagde ik mijn volgers uit om samen met mij te lezen. Elke maand iemand anders en zowat alle genres mogen aan bod komen. De oproep voor de maand september staat onderaan deze blog. Eerst volgt het verslag over De jasmijnzussen, het boek van de Duitse Corina Bomann dat Amarins en ik deze maand lazen.

Modefotografe Melanie Sommer is net terug van een werkreis naar Vietnam, het land van haar voorouders, als ze te horen krijgt dat haar verloofde Robert onderweg naar huis een auto-ongeluk heeft gehad en in coma is ­geraakt. Ten einde raad zoekt ze haar overgrootmoeder Hanna op. Hanna merkt hoezeer haar kleindochter met haar lot worstelt en begint voor het eerst iets te vertellen over haar eigen leven. Over haar dramatische jeugd in het exotische Saigon, over het schitterende Berlijn van de jaren twintig en de grote liefde die ze daar vond, over de moeilijke tijden tijdens de oorlog en de nieuwe start die ze daarna maakte als hoedenontwerpster in Parijs. Hanna heeft veel verloren, maar ook oneindig veel gewonnen. Als Melanie dat beseft, weet ze dat haar beste tijd nog steeds voor haar ligt.

Amarins op de Messenger 
Wat super leuk Greet dat ik De Jasmijnzussen van Corina Bomann met jou mocht lezen. Ooit kocht ik dit boek op een Boekenfestijn, maar van lezen kwam het nooit. Toen we samen voor onze buddyread op zoek gingen naar een geschikt boek kwam deze titel naar voren en zo begon onze buddyread. Ik had nog nooit iets gelezen van Corina Bomann. Wel hoorde ik veel lezers enthousiast over de boeken van haar.

Amarins over het boek **** 
Bij het lezen van de proloog was ik meteen nieuwsgierig naar het vervolg, vanaf het eerste hoofdstuk werd ik meegetrokken in het verhaal. Een verhaal dat steeds wisselt tussen heden en verleden. Prachtig geschreven, prettig leesbaar en met mooie hoofdpersonen. Je voelt echt met de personages mee en leert ze goed kennen. Het is af en toe net of je alles voor je ziet en in een film zit.

Het boek wordt mooi opgebouwd. De overgangen van heden naar verleden verlopen soepel. Het boek speelt voornamelijk in Duitsland en Vietnam, Bomann weet beide prachtig te beschrijven. Halverwege het boek had ik heel even een moment van: schiet nou maar op, kom maar op met de clou, vond het een beetje langdradig worden. Maar al gauw ging dit gevoel weer over en begon er spanning te komen hoe het echt af zou lopen. Uiteindelijk neemt het boek toch nog een verrassende wending en kom je aan het eind van een prachtig verhaal.

Wat vond ik van het boek? ****
We geven allebei vier sterren en ook voor de rest ben ik het met Amarins eens. De jasmijnzussen kent met Hanna, Marie, Elena en Melanie vier vrouwelijke hoofdpersonages, heel bijzonder. Zeer opvallend is dat het verhaal in het verhaal (overgrootmoeder Hanna vertelt) een duidelijk grotere rol speelt dan de eigenlijke verhaallijn (Melanies relatie met haar verloofde).

Interessant om niet uitsluitend een of andere Europese of Amerikaanse stad als locatie te hebben. We zitten weliswaar geregeld in Duitsland, maar daarnaast speelt het verhaal zich vooral in Indochina, in Saigon af.

Thema’s die aan bod komen: Prostitutie, mensenhandel, verplichte huwelijken, vrouwenrechten, liefde, trouw,...

Reading challenge Categorieën 
#23 Een boek dat een verhaal in een verhaal is
#45 Een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden

Bedankt, Amarins, voor deze buddyread! Het had anders nog heel lang geduurd voor ik met Corina Bomann kennisgemaakt had.

Wie leest er mee in augustus en september? 
In augustus is dat Joyce, partner in crime van de Thriller Club. Ik verklap nog even niet welk boek we gaan lezen. Geduld is een schone zaak, toch?

Als er iemand al graag iets wil vastleggen voor september, dan kan dat. De septemberblog komt rond de 21ste online. Het enige wat ik nodig heb, is je mening over het boek. Je kunt het hebben over de opbouw van het verhaal, over de personages, over de besproken thema’s. Je vertelt of het verhaal origineel is, of het spannend is, of de schrijfstijl je kon bekoren,…

Tot binnenkort, 
Greet 



Reacties op: #13 Amarins - De jasmijnzussen

Gerelateerd

Over

Corina Bomann

Corina Bomann

Corina Bomann (1974) woont op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan sc...