Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Rikki het konijn, de held van Charles !

op 20 augustus 2016 door

Onlangs had ik vier dagen lang mijn favoriete 4-jarige op bezoek, hij heet Charles. Hij had zijn zus meegebracht, mijn favoriete 6-jarige, en zij heet Louise. Louise heeft net het eerste leerjaar achter de rug en kan nu zelf eenvoudige boekjes lezen, Charles heeft echter ‘assistentie’ nodig. Op de eerste dag, in de auto hiernaartoe, vond volgens de mama van de kinderen volgend gesprek plaats :

Mama : “Charles, waarom ga jij zo graag naar Greet ?”
Charles : “Die is zo lief en die kan zo mooi verhaaltjes voorlezen”.

Ik smolt helemaal weg, enorm fijn om te horen. Als boekenfan kan ik alleen maar blij zijn wanneer kinderen mij met lezen associëren en dat dan ook nog eens leuk vinden. Grote liefde tussen ons, zeg maar ♥

Al meteen de eerste dag gingen we naar bib nummer één. Zowel Louise als Charles hebben heel wat boeken uitgekozen, het weer was vooral die eerste dag niet bijzonder fijn, dus buitenspelen zat er sowieso niet in. Uitstapjes met de kinderen gebeuren hier trouwens altijd met de trein, daar zijn ze helemaal gek van. Ik heb de luxe op een 200 meter van een klein stationnetje te wonen, dus onze treinreizen (1 of 2 stations ver) zijn steeds een belevenis. 

3ddde178cce59162a4e78f56d85bcc59.jpg

De volgende dag ging het de andere kant op en o.a. naar bib nummer twee. Op een bepaald moment zegt Charles dat hij graag een boek over Rikki wil. Ik ken die hele Rikki niet, dus vraag ik wie dat is. De mevrouw van de bib heeft de vraag gehoord en draait zich om. Ze vraagt Charles of hij soms Rikki het konijn bedoelt. En inderdaad, wat volgt is een heel verhaal over een boek op school over Rikki het konijn. Wij dus met zijn allen op zoek naar Rikki. En da’s niet zo simpel, bij kinderboeken heb je eigenlijk weinig aan de naam van de auteur, die boeken zijn heel vaak op thema gesorteerd. Zo zit het ene Rikki-verhaal bij ‘vriendschap’, het andere bij ‘bang zijn’ of ‘fantaseren’.

af1fddbfc6524d6e87aa6c733120160d.jpg

De foto met alle Rikki-boeken die we ontleend hebben (zes stuks) is helaas verdwenen van mijn telefoon. Het konijn in kwestie is echter onderwerp van een blog, ongelukkig mag het dus niet zijn. En ik ben blij dat ik deze maand kennisgemaakt heb met Rikki, een paar dagen lang was alle aandacht op dit bijzondere konijn gevestigd. Rikki, de held van Charles ! 

dbed32aeb0bf7c92a7fab6fa2ee9a627.jpg



Reacties op: Rikki het konijn, de held van Charles !

Gerelateerd