Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Toffie en de kleine olifant

op 27 augustus 2017 door

Een paar weken geleden was ik met mijn favoriete 5-jarige in de stad. Zijn 7-jarige zus was die dag ook van de partij. En ze weten het ondertussen: als ze met Greet op toer zijn, worden er boeken gekocht. Soms zo veel dat Charles een keer zei: Greet, jij houdt wel heel veel van boeken, he! Ja, dus. 

Een van de boeken die we die dag gekocht hebben, was Toffie en de kleine olifant. Vorige vrijdag zijn we er in beginnen lezen, drie van de zes verhalen hebben we kunnen doen. Tijd voor meer was er niet, want er moesten vooral verhaaltjes geschreven worden die dag (echte kunstwerkjes zijn het geworden, misschien moet ik daar ook eens een blogje aan wijden). In elk geval, we zijn laaiend enthousiast over Toffie en zijn vrienden! 

Het boek telt 76 bladzijden en de verhaaltjes heten: Dikke vrienden, Een grote baby, Monsters en spoken, Uitzicht, Toeterles, De beloning. Pas in het vijfde verhaaltje wordt er toeterles gegeven, maar al in nummer twee wordt er getoeterd. En dat kan ik blijkbaar goed, mijn getoeter was volgens onze kleine man het leukste van het boek tot nog toe... Morgen komt hij weer een dagje, dan lezen we de laatste drie verhalen. 

e020aafe75d0f0ca0f05b2e59b84a568.jpg

Wat ontdekten we heel toevallig, toen we de eerste bladzijde van het boek eens beter bestudeerden? Dat er nog meer Toffie-boekjes zijn! Wij hebben het laatste in de reeks gekocht, maar er zijn er eerder al twee verschenen. Ik weet niet of ze die in de winkel nog hebben, zeg ik tegen Charles. Ach, zegt hij, dan kunnen we toch in de bieb kijken, Greet? En natuurlijk heeft hij gelijk. Maar, wat nog leuker is, beide boekjes zijn gewoon nog verkrijgbaar, heb ik ontdekt! Misschien moet ik een exemplaar van elk hier onderdak verlenen, toch? De al gepubliceerde titels zijn: 

  • Toffie maakt nieuwe vrienden
  • Toffie en het vliegende penseelzwijn 
  • Toffie en de kleine olifant

a4842fd2b9a98daaddf105e60ce4c368.jpg
Zo, dat was het weer. Ik besef plots dat het al heel lang geleden is dat ik nog iets schreef over kinderboeken. Ik probeer daar verandering in te brengen, want er is zo veel leuks op de markt! 

Veel leesplezier, tot gauw, 
Greet 



Reacties op: Toffie en de kleine olifant

Gerelateerd

Over

Julia Boehme

Julia Boehme

Julia Boehme is in 1966 in Bremen geboren. Ze heeft literatuur en muziekwetensch...