Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wanneer twee protagonisten elkaar ontmoeten...

op 01 juni 2018 door

Een van Zwedens beste (en sympathiekste) auteurs brengt een nieuw boek uit, en wat voor één! Ik ben vast niet de enige die een gat in de lucht springt bij het ontdekken van dit nieuws. Over wie ik het heb? Håkan Nesser, natuurlijk!

Van Veeteren en Barbarotti
Jullie kennen commissaris Van Veeteren? Oké, heel goed. Dan heeft ook inspecteur Barbarotti vast geen geheimen voor jullie. De eerste stal de show in de jaren negentig van de vorige eeuw, de laatste hield ons de voorbije tien jaar in de ban. Wat als die twee elkaar nu eens zouden ontmoeten? Ja, dat vroeg Nesser zich ook af…

Toen hij twee jaar geleden op toer was in Nederland en Vlaanderen gaf hij al een hint. Ja, hij kon het zich wel voorstellen ooit een boek te schrijven waarin zijn twee protagonisten elkaar tegen het lijf zouden lopen. Het klonk echter als iets voor de verre toekomst, afwachten dus maar of dat boek er ooit zou komen...

De vänsterhäntas förening
Maar dromen zijn niet altijd bedrog, zo blijkt. Anneke Gieling was zich vast van geen ‘kwaad’ bewust toen ze vanavond als commentaar op de releaseblog van de Thriller Club schreef dat ze uitkeek naar nieuw werk van Nesser. En dus ging ik even kijken of er in thuisland Zweden niet toevallig een nieuw boek aangekondigd stond. Vast niet, dacht ik, want dat zou ik al gehoord hebben. Euh, nee dus. Want daar stond het boek te pronken: De vänsterhäntas förening, releasedatum 27 juli 2018. Raad eens wie dat boek nog voor eind juli in huis zal hebben?

Vertaling
Een vertaling in het Nederlands komt er vast, najaarsbrochures van de uitgeverijen in de gaten houden dus! Voor wie nieuwsgierig is, licht ik alvast een tipje van de sluier op. Hierbij mijn vertaling van wat er op bokus (mijn bron voor Zweedse boeken) op de boekpagina te lezen staat:

Terwijl Marten Winckelstroop en Rejmus Fiste nog op de lagere school van Oosterby zitten, vormen ze ‘de club van de linkshandigen’. Enkele tientallen jaren later brandt een oud gastenverblijf tot op de grond af en sterven er een aantal mensen. Het ene heeft te maken met het andere, maar er is niemand meer in leven die kan verklaren hoe. Bijna niemand.

Het is vijftien jaar geleden dat het laatste boek over commissaris Van Veeteren verscheen. Het is zes jaar geleden dat we voor het laatst over inspecteur Gunnar Barbarotti konden lezen. In ‘De club van de linkshandigen’ ontmoeten ze elkaar voor de eerste (en enige?) keer.

Goed nieuws? Ja of ja? En wat zou de echte titel worden in het Nederlands?

Tot binnenkort!
GreetReacties op: Wanneer twee protagonisten elkaar ontmoeten...

Over

Håkan Nesser

Håkan Nesser

Håkan Nesser (Kumla, 1950) is een van de meest succesvolle en getalenteerde Zw...

Gesponsorde boeken