Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 04/2017

op 30 april 2017 door

En hier zijn we weer! Laatste dag van de maand en ik sla net boek nummer tien dicht. Gisteren een feestje gehad en dus wordt vandaag een rustige zondag. Eerst een beetje schrijven, straks wat eten en vanmiddag mij met een nieuw boek in het zonnetje installeren, dat zijn de plannen.

Ik hou de traditie in eer, want ik heb ook deze maand vijf sterren kunnen uitdelen. Aan een roman alweer (wat een verrassing), ik wacht dit jaar nog altijd op die eerste thriller die vijf sterren in de wacht sleept... 

28. De droogte - Jane Harper **** 
Ik had het boek net geleend in de bib, toen Hebban een buzzactie aankondigde. De actie heb ik aan me voorbij laten gaan, maar ik ben de maand wel met deze prima thriller begonnen. De vele goeie commentaren zijn terecht, het verhaal steekt goed in elkaar en de dader bleef lang een raadsel voor mij. 

29. Pick your poison - Lauren Child ***
Er waren niet heel veel kandidaten voor dit leesclubboek en dus ben ik last minute ingesprongen. Pick your poison is het vijfde deel in een serie rond de 13-jarige Ruby Redfort, codekraker bij het geheime genootschap Spectrum. Aanvankelijk een heel vervelend boek, een hoop personages en geen lijn in het verhaal te ontdekken. Halverwege wordt het gelukkig toch nog wat. 527 blz voor een kinderboek, best veel. 

30. Het Pauluslabyrint - Jeroen Windmeijer ***
De Dan Brown van de Lage Landen, zo staat er op een sticker op het boek te lezen. Goeie marketingzet of een beetje overdreven? Ik zou het gaan ontdekken in de leesclub, de tweede dit jaar die ik ook mocht coördineren. 

31. Anna Karenina - Leo Tolstoj *****
Mijn eerste klassieker in heel veel jaren. En alweer aanleiding voor een leesclub, de eerste op Hebban trouwens die volledig op eigen exemplaren draait. Verwarring troef in het begin, want er blijken nogal wat verschillende, al dan niet gekuiste, vertalingen in omloop te zijn. Een boek dat 140 jaar na verschijnen nog altijd overeind blijft, aanrader! 

32. Mijn niet zo perfecte leven - Sophie Kinsella ****
De Feelgood Club van 10 kreeg de mogelijkheid om met zijn allen dit boek te lezen, ze hebben er zelfs een leesclub aan verbonden. En zoals dat bij 'echte' leesclubs ook gaat, kon iedereen met een eigen exemplaar instappen. Toen het e-book plots voor slechts 4,99 Euro beschikbaar was, heb ik het meteen gedownload. Leuke lectuur, het was naar mijn gevoel eeuwen geleden dat ik nog feelgood gelezen had. 

33. Serena - Ron Rash ****
Boek gelezen op aanraden van Jan Koster. Over houtkappen in de vorige eeuw en een hoofdpersonage dat over lijken gaat. Rash schrijft erg goed, op een bepaald moment wordt deze roman zelfs een beetje thrillerachtig. Jan en ik zijn het vaak roerend met elkaar eens, zo waren we allebei weg van Buzz Aldrin, waar ben je? en De man die de taal van de slangen sprak. Serena kon me echter niet helemaal overtuigen, wel genoeg voor vier sterren. 

34. Makkelijk leven - Herman Koch **
Leest vlot, maar blijft een weinig nietszeggend verhaaltje. Het zorgt er niet voor dat ik op korte termijn de bekende boeken Het Diner en Zomerhuis met zwembad van Koch zal gaan lezen. 

35. Blue Light Yokohama - Nicolás Obregón ***
Mijn eerste Hot or Not-boek voor Hebban, d.w.z. dat vijf leden van de Club van 10 dit boek lazen en dat Soraya met onze feedback aan de slag ging en een redactioneel artikel schreef. Veelbelovend debuut van een Brit met Spaanse ouders. IJzersterke elementen wisselen af met wat zwakkere punten. Aangename schrijfstijl, maar oh, wat zijn die Japanse namen moeilijk te onthouden! 

36. Boek van de Thriller Debuten Longlist
16 Nederlandstalige debuten strijden voor de Hebban Thriller Debuutprijs 2017. Ik zit in de jury, mag daarom een paar boeken lezen en beoordelen. Ik moet echter tot na de verkiezing (sept/okt) wachten vooraleer ik openlijk iets mag zeggen over de gelezen boeken. 

37. Selfies - Jussi Adler-Olsen ***
Boek van de maand bij Literatuut uit het Hoge Noorden. Deel 7 alweer in de alom bejubelde serie Q. Vlot leesbaar boek, ik had niet anders verwacht, maar een wow-gevoel heb ik er niet aan overgehouden. Adler-Olsen heeft bij mij echter heel veel krediet opgebouwd de afgelopen jaren, dus ik blijf hem zeker volgen. 

En, naar goeie gewoonte, de statistiekjes ! 

  • 9 boeken in het Nederlands, 1 in het Engels
  • 8 eigen/gewonnen boeken, 2 uit de bib
  • 8 papieren boeken, 2 e-books
  • 5 thrillers, 5 romans/kinderboeken
  • 5 recencies
  • 1 keer 2 sterren, 4 keer 3 sterren, 3 keer 4 sterren, 1 keer 5 sterren (en een keer mag ik het niet vertellen) 

April was een leuke leesmaand! Benieuwd wat er volgende maand op het programma staat? Ik weet het al een beetje, maar ik verklap nog niets :-) 

Veel leesplezier, 
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 04/2017

Gerelateerd