Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boekenmaand november

op 03 december 2016 door

De maand november is weer voorbij gevlogen. Hoewel het een heerlijke maand is om 's avonds op de bank te gaan zitten en met een kopje thee een mooi boek te lezen, heb ik toch altijd een beetje moeite met deze maand. De dagen worden steeds korter en zo tegen het einde van de maand ga je 's ochtends in het donker naar je werk en kom ja 's avonds in het donker weer thuis. Dit gaat nog een paar weekjes zo door en dan gaan de dagen gelukkig al weer lengen. 

Omdat ik mee doe aan de leesclub Het achtste leven (voor Brilka) heb ik naar mijn idee niet zo veel andere boeken gelezen. Als je het op een rijtje zet valt het best nog mee en de verschillende delen die ik las voor Het achtste leven tellen bijna ook mee als aparte boeken. Naast Het achtste leven(voor Brilka) las ik de volgende boeken:

* De Spion, Paulo Coelho 

Dit boek las ik voor de leesclub van Hebban. Het vertelt het verhaal van Mata Hari voornamelijk in haar eigen woorden. Het bijzondere is dat het boek in briefvorm geschreven is. Het is niet een "typisch" Coelho boek, maar bevat wel een aantal mooie zinnen en stukjes waar je wat langer over na unt denken. Hier vind je mijn recensie.

* Aan het eind van de dag, Nelleke Noordervliet 

Aan het einde van de dag las ik voor de boekleesclub van de plaatselijke boekwinkel. Na het boek van Paulo Coelho een totaal ander geschreven boek. De overgang was aan het begin best wel even wennen. Nelleke Noordervliet schrijft veel "intellectueler". Scherpe korte zinnen soms met woorden waarvan de betekenis wel eens moet worden opgezocht. Zelf was ik in eerste instantie niet zo heel enthousiast over dit boek. Na bespreking in de boekleesclub ontdek je dat er toch wel wat meer in zit en zie je dat je er ook op een andere manier naar kunt kijken. Dat maakt het lezen bij een boekenclub zo leuk. Mijn recensie vind je hier. 

* Het beste van Adam Sharpe, Graeme Simsion

De eerste twee boeken van deze schrijver over Rosie waren zeer leuk en humorisch geschreven. Toen ik dit boek in de bibliotheek zag liggen had ik ook meteen zin om het te gaan lezen. Hoewel het een duidelijk ander boek is dan de eerdere twee, herken je wel degelijk de stijl van Simsion. Dit boek is echter iets volwassener en met iets meer diepgang. Muziek speelt een grote rol in dit boek en het leuke is dat achterin het boek een afspeellijst staat met liedjes die in het boek voorkomen (terug te vinden op spotify).

75987fdef3b3f14c86b229b9a1ab96d9.jpg

 Deze maand kwamen er ook weer twee boeken bij de hoeveelheid boeken die er hier in huis al zijn.

* Waar is Bernadette, Maria Semple 

Op verschillende boekbloggen las ik zeer positieve berichten over dit boek. Toen ik het boek zag liggen op het boekenfestijn in Eindhoven kon ik de verleiding niet weerstaan en heb ik het boek mee genomen.

* Swing Time, Zadie Smith

Ik heb nog geen enkel boek gelezen van deze schrijfster. Dit boek hebben we uitgekozen als volgende boek voor de boekleesclub. Het is een redelijk dik boek maar ik hoef het boek pas eind januari uit te hebben dus ik heb nog even de tijd.

December is een maand waar er altijd weer een hoop boeken bij komen. Zo is er altijd  de "boekenpiet" die voor ieder gezinslid een boek meeneemt en een boek bij de kerstboom komt er ook altijd wel. Voorlopig is er dus nog genoeg te lezen.



Reacties op: Mijn boekenmaand november

Gerelateerd

Over

Nino Haratischwili

Nino Haratischwili

Nino Haratischwili (1983, Tbilisi) is romancier, toneelschrijver en regisseur. Z...

Paulo Coelho

Paulo Coelho

Paulo Coelho wordt in 1947 in Rio de Janeiro geboren. Na zijn ovoltooide rechten...

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Ze was jarenlang...

Graeme Simsion

Graeme Simsion

De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant maar verkocht zijn bedri...

Maria Semple

Maria Semple

Maria Semple groeide op in Spanje en Amerika en woont momenteel in Seattle. Ze i...