Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand?

op 01 juni 2020 door

Zomaar in eens was het er weer. Na zeker anderhalve maand een redelijke leesdip te hebben gehad, moeilijk kunnen concentreren, moe thuis uit werk en andere zorgen kwam ineens de zin in lezen weer helemaal terug. In een hoekje op de bank weer helemaal opgaan in een boek en de wereld om je heen vergeten. Wat kan een mens dat toch missen en blij zijn als dat weer terug is. Ik las in deze maand wel 10 boeken. Meer dan de helft las ik op de ereader en ik heb het idee dat dit toch sneller leest. Wat las ik deze maand?

23. De kolibrie van Sander Veronesi (****)

Het boek vertelt de levensloop van Marco Carrera, die als jongen vanwege zijn kleine lengte 'de kolibrie' wordt genoemd. Hij heeft een leven wat niet gemakkelijk is, vol drama, liefdes en de nodige pijn. In wisselende stijl en perspectief wordt je als lezer meegenomen in de chaos van zijn leven.

  • Lees een boek dat je is aangeraden door een recensent

24. Niet de race maar de reis van Jolanda Linschooten (***)

Ultraloopster Jolanda Linschooten loopt in 6 weken 200o kilometer door de ruige natuur van Engeland, Wales en Schotland. In weer en wind en met vele tegenslagen maar ook met hele mooie ervaringen. Mooi om te lezen hoe iemand hier toe in staat is en hoe je omgaat met de emoties als je onderweg jezelf en je verleden tegenkomt.

  • Lees een boek over een overlever

25. Een boek per dag van Nina Sankovitch (****)

Dit boek is voor mij een bijzonder boek. Wil je weten waarom, lees dan dit. 

  • Lees een boek thuis

26. Een boek dat ik las voor de Hebban Debuutjury en waar ik dus nog niets over kan zeggen.

27. Ook dit boek las ik voor de Hebban Debuutjury.

28. Een van ons van Christine Otten (****)

Katrien is een schrijfster met een writersblock en gaat om toch wat te doen te hebben en in de hoop inspiratie op te doen een schrijfworkshop geven in de gevangenis. Een van de gedetineerde is de levenslang gestrafte Luc, hij wil echter niet deelnemen aan de schrijfworkshop maar is toch bezig met het opschrijven van zijn verhaal. Een mooi boek met thema's als vrijheid, tijd en herinneringen. Dit boek las ik voor een Hebbanleesclub. 

  • Lees een boek in de tuin

29. Was weer een boek dat ik voor de Hebban Debuutjury las.

30. De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan (***)

Polly Waterford is alles kwijt, haar relatie, haar bedrijf en haar huis. Met het kleine beetje geld wat ze nog heeft huurt ze een huisje op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall. Ze is altijd dol op broodbakken geweest en het is ook het enige wat ze kan bedenken om weer te gaan doen. Al snel ontdekken de bewoners van het eiland het lekkere brood van Polly. Langzaam lukt het haar om weer op te krabbelen en van het leven te genieten.

  • Lees een boek waarin een huisdier voorkomt

31. Het laatste en vierde boek voor de Hebban Debuutjury.

32. West van Carys Davies (****)

Nog net op de valreep van mei, op Hebban UITleeszondag, las ik West uit. Geen heel dik boek, wel een heel mooi boek. Einde negentiende eeuw gaat een 35 jarige weduwnaar, nadat hij in de krant heeft gelezen over hele grote dieren die elders in Amerika zouden leven, opzoek naar deze dieren. Hij laat zijn dochtertje achter bij zijn zus. Mooie natuurbeschrijvingen worden afgewisseld door persoonlijke verhalen. Door wisselend perspectief kruip je als lezer steeds even in het hoofd van een van de personages, wat een hele mooie kijk geeft op het leven in die periode. Echt een aanrader.

  • Lees een boek waar een wild dier in voorkomt.

Wat lazen jullie in mei? Hebben jullie ook het gevoel dat je met een ereader sneller leest?



Reacties op: Wat las ik deze maand?

Gerelateerd