Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy Binge Read #4: War Storm Update #3

op 24 mei 2018 door

Eindelijk is het dan zover! Na lang wachten is het vierde en laatste deel van de Red Queen serie uitgekomen. En wij gaan hem samen lezen, net zoals de eerste drie delen van de serie. 

Door Dorien & Karin

Meelezen?

Doe je (weer) mee? Superleuk! Het leesschema kun je zoals gebruikelijk hieronder vinden. We beginnen weer even rustig aan om iedereen die wil aansluiten, maar het boek nog niet heeft, nog even de tijd heeft om het in huis te halen.

*Spoileralert*

Update #1 Dinsdag 5 juni: hoofdstuk 1 t/m 12

Slowly, his lips fall and the smile fades as he remembers our decisions. Our choices. But his stare remains, and I feel fire rise inside me. Rage and want and regret in equal measure.
‘Don’t look at me like that, Tiberias.’
‘Don’t call me Tiberias,’ he shoots back, dropping his gaze.
I laugh bitterly. ‘It’s the name you chose.’ 

Zoals duidelijk werd in King’s Cage, heeft Cal ervoor gekozen om koning te worden en zal hij met Evangeline gaan trouwen. Zowel Cal als Mare zijn niet erg gelukkig met de nieuwe situatie, en ze zijn daarin zeker niet de enigen.

Evangeline wil niet alleen maar een bruid zijn, maar haar eigen weg kiezen. The Scarlet Guard wil eigenlijk geen nieuwe Silver-koning aan de macht maar werkt voor nu samen met Cal en House Samos om Maven te kunnen verslaan. En dan heb je ook nog premier Davidson van het rijk Montfort, die meehelpt met de strijd tegen Maven, maar er ook iets voor terugvraagt.

Davidson moet eerst zijn raad nog officieel om goedkeuring vragen voor een leger voor de strijd tegen Maven, en Mare, Cal, Evangeline en Farley gaan mee naar Montfort. Montfort is een republiek en functioneert dus zonder koning en koningin. Red en Silver wonen als gelijken naast elkaar. Toch is het in Montfort ook niet zo vredig en daar komen ze achter als ze er verblijven…

  1. Wat vind je van de start van het verhaal?

  2. Je leest nu ook vanuit Iris’ perspectief, voegt dat iets toe?

Nogmaals: kijk uit, spoilers!!

Update #2 Dinsdag 12 juni: hoofdstuk 13 t/m 26

In spite of my better instincts, I feel the smallest pang of pity for Maven Calore. He is not of his own making. Not entirely. Someone else perfectly cut him apart and poorly put him back together.

Dit zijn de gedachten van Iris, nu getrouwd met Maven. Ze ziet van dichtbij hoe hij functioneert en hoe gevaarlijk hij kan zijn. Tegelijkertijd ziet ze ook Mavens positie verzwakken, want Maven verliest steeds meer bondgenoten en terrein.
Er vinden twee grote strijden plaats: Battle of New Town en Battle of Harbor Bay, allebei een verlies voor Maven.
Als Iris een deal sluit met Julian en Anabel is het helemaal afgelopen: Maven is verslagen en wordt de gevangene van Cal. Maar nu Maven geen dreiging meer is, is er ook geen gezamenlijk doel meer voor premier Davidson van Montfort, de Scarlet Guard, House Samos en Cal. De alliantie valt uiteen en het is nog maar de vraag wat er nu allemaal gaat gebeuren…
 

3. Wat verwacht jij dat er met Maven gaat gebeuren?

4. Wat vind je van de schrijfstijl van Aveyard?

5. Er zijn al een paar grote strijden geweest, maar tot zover zijn er nog geen belangrijke personages overleden. Van welk personage verwacht je dat hij/zij het einde niet gaat halen?

 

Update #3 Dinsdag 19 juni: hoofdstuk  27 t/m epilogue

Leesupdate 3:

De strijd die onontkoombaar leek, vindt nu ook plaats: Scarlett Guard en Montfort vallen Cal aan omdat ze geen koning meer willen. Tegelijkertijd vallen Iris en haar Lakelander-leger Cal aan omdat ze zien dat hij kwetsbaar is zonder de steun van de Reds.
Tijdens deze strijd worden er grote beslissingen gemaakt: Evangeline kiest haar eigen pad, Cal verandert juist van gedachten, Maven blijft gebroken en Mare blijft trouw aan zichzelf.

6. Had je dit einde verwacht? Wat vond je er van?

7. Welk personage was jouw favoriet dit deel? En wie vond je minder leuk?

8. Wat is jouw eindoordeel over dit laatste deel in de serie?

9. Ga je ook nog de twee novelle’s lezen die plaatsvinden voor de gebeurtenissen van Red Queen? Queen Song over koningin Coriane, de moeder van Cal  en Steel Scars over Farley.Reacties op: Buddy Binge Read #4: War Storm Update #3

Meer informatie

Gerelateerd