Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Challenge Category #30: Hilarious + Giveaway

op 03 juni 2018 door

Lees een grappig boek. Humor heb je in alle soorten en maten. Dijenkletsers, slapstick, satire, sarcasme, woordspelingen, oneliners, zwarte humor, ironie, absurdisme, droge humor en waarschijnlijk vergeten we er nog een heleboel. Wat de ene lezer hilarisch vindt, vindt de andere lezer flauw en andersom. Daarom presenteren we hier leesvoer met humor die ons aanspreekt én je maakt kans om een van de boeken te winnen!

Sylvia:

The Rosie Project van Graeme Simsion. Soms heb ik al lezende hardop moeten lachen en dat heb ik echt niet vaak! Het gaat over de superintelligente Don Tillman die als docent genetica werkzaam is aan de universiteit. Don is autistisch en geeft de lezer een mooi kijkje in het hoofd van iemand met autisme. Hij is op zoek naar een vrouw, maar door zijn sociale onhandigheid is hij daar nog niet in geslaagd. Hij probeert een partner te vinden met behulp van een ellenlange lijst met vragen. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven. Hij vindt haar natuurlijk absoluut niet de ideale vrouw voor hem…

Lotte:

Ik heb luidop moeten lachen toen ik Simon vs. The Homo Sapiens Agenda las. In dit boek introduceert Becky Albertalli Simon. Simon is een doodnormale jongen die probeert uit te vissen wat hij nu eigenlijk wil in het leven én hoe hij aan zijn vrienden en familie gaat vertellen dat hij homo is. Juist omdat hij dat geheim probeert te houden, komt hij soms in bizarre situaties terecht. Moeilijke thema’s zijn de rode draad in dit boek, maar die worden op een luchtige manier naar voren geschoven zodat je met een lach op je gezicht dit boek uitleest.

Yvonne:

Warning! Fairy Tales van Robert Thier is een dun boekje dat een aantal korte verhaaltjes bevat die gemoderniseerde sprookjes met een twist zijn. Verwacht geen klassieke sprookjes waar een paar elementen aan veranderd zijn, want over het algemeen zijn ze tot op het bot ontleed en in een nieuw jasjes gestoken. 'Coal Black and the Seven Dwarves' is een van de hervertellingen die me altijd bij zal blijven. Sneeuwwitje op haar best!

He even contemplated suicide, only there was that pesky problem of immortality. - 'Tails of Sins'

She grabbed the handsome prince by the collar, dragged him into bed, and did wild, wicked things with him that can't be discussed here because this is a fairy tale for all ages. - 'The Enchanted Prince and the Enchanting Girl'

Door het vele sarcasme en de bijzonder grote fantasie van de auteur, is het zeker geen boek dat voor iedereen is weggelegd. Hou je echter van een flinke dosis sarcasme op z'n tijd, dan is Warning! Fairy Tales een absolute aanrader! Mij heeft het buikpijn van het lachen bezorgd.

Lieke:

“You don’t analyse such sunlit perfection, you just bask in its warmth and splendour.” – Stephen Fry 

Bertie Wooster is niet de slimste; vooral met vrouwen is hij hopeloos. Gelukkig heeft deze rijke lanterfanter de onverstoorbare butler Jeeves tot zijn beschikking. Deze heeft Bertie al voor menig rampzalig huwelijk behoed. De avonturen van de legendarische butler en zijn onnozele baas zijn in de boeken van P.G. Wodehouse, maar ook in de daarop gebaseerde televisieserie Jeeves and Wooster (met Stephen Fry als Jeeves en Hugh Laurie als Bertie) vereeuwigd.

Thank You, Jeeves is de eerste roman van P.G. Wodehouse over dit komische duo en Bertie werkt zich meteen flink in de nesten als hij – zonder Jeeves, die zijn ontslag heeft ingediend vanwege het voortdurende en verschrikkelijke banjolele-spel van zijn voormalige werkgever – afreist naar het landgoed van zijn vriend, Lord Chuffy. Daar hoopt Bertie ongestoord banjolele te kunnen spelen, maar helaas raakt hij al snel verwikkeld in allerlei liefdesperikelen met zijn ex-verloofde, die toevallig ook de nieuwe beminde van zijn vriend is. Zijn slimme plannetjes maken het alleen maar erger. Jeeves to the rescue!

In the plainest possible language, weighing her words and speaking without dubiety or equivocation, this girl Pauline had stated that not even the strongest measures on the part of her father would induce her to shove on the old bridal veil and step up the aisle at my side. So far, so good.

Het boek is uitgekomen in 1934, dus sommige aspecten zijn hopeloos gedateerd, maar het draagt allemaal bij aan de sfeer. In een moderne setting zou Bertie op weinig sympathie kunnen rekenen van de lezer, maar zijn gedrag past goed bij het tijdperk waarin het verhaal zich afspeelt. De absurde manier waarop hij door zijn capriolen en allerlei misverstanden steeds verder verstrikt raakt in het leven van een vrouw waar hij totaal geen interesse in heeft, zorgt bij mij steevast voor een brede glimlach op mijn gezicht. En Jeeves? Jeeves is, zoals altijd, perfect.

Onno:

The Book of the Year van No Such Thing As a Fish is een grappig boek. Het bevat op alfabetische volgorde korte krantenartikeltjes uit 2017 over de meest vreemde onderwerpen. Hier een voorproefje:

ANTARCTICA: The Foreign Office warned Britons to look out for terrorists in the Antarctic.

NICKNAMES: The electoral chief of Papua New Guinea won a court order to stop people calling him ‘Mr Tomato’.

OBAMA, BARACK: Tuscan authorities banned boar hunting within 3 miles of Barack Obama.

PASSPORTS: Brexiteers looked forward to new blue passports, but blue travel documents are already used in the UK: by refugees.

PROTESTS, NON-DIRTY: A US cabinet member praised Donald Trump’s trip to Saudi Arabia, saying it was so successful there wasn’t a single protester. Protests are illegal in Saudi Arabia.

STRIKES: Italian fishermen went on strike to protest against ‘extremely intelligent’ dolphins.

Elk item is voorzien van een toelichting die hier natuurlijk niet verklapt wordt. Het is geen boek om in één adem uit te lezen, maar voor zo nu en dan tussendoor een paar korte stukjes is erg vermakelijk.

Meer tips!

Crime: A Shot in the Dark van Lynne Truss | Razor Girl van Carl Hiaasen

Feelgood: The Portable Veblen van Elizabeth McKenzie | Funny Girl van Nick Hornby

Lit: The Idiot van Elif Batuman | Paddy Clarke Ha Ha Ha van Roddy Doyle

SFF: Slaughterhouse-Five van Kurt Vonnegut | Guards! Guards! van Terry Pratchett

YA: The Gentleman's Guide to Vice and Virtue van Mackenzi Lee | It's Kind of a Funny Story van Ned Vizzini

Als je kans wilt maken op The Book of the Year laat dan hieronder uiterlijk 10 juni een reactie achter (die begint met de woorden IK DOE MEE!) over het meest komische boek dat jij ooit gelezen hebt en waarom het zo hilarisch is. De leukste reactie wint. Als je niet wilt meedingen naar het boek, maar wel een grappige tip hebt, dan laat je simpelweg IK DOE MEE achterwege. Nou, brand los!



Reacties op: Challenge Category #30: Hilarious + Giveaway

Meer informatie

Gerelateerd