Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deze boeken zijn de hype wél waard

op 27 januari 2024 door

Zo hé, dat is alweer een flinke tijd geleden dat ik iets van mij heb laten horen op deze spot! Mijn laatste artikel was mijn Mid-year check-in in de zomer van 2023 en daarin deed ik een belofte. Deze belofte was dat ik een artikel zou schrijven over een aantal Booktok boeken die voor mij de hype wél waard bleken. Belofte maakt schuld en beter laat dan nooit, dus nu is het dan tijd om jullie mee te nemen in een aantal populaire Booktok boeken die mij positief hebben verrast.

Door Laurie

(Banner afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay.)

Fourth Wing van Rebecca Yarros

Het eerste boek van dit lijstje is ook het boek dat ik als eerste las. Rebecca Yarros is een auteur waar ik al meerdere boeken van heb gelezen, variërend van haar new adult romans tot romans voor volwassenen. In 2023 verscheen er een fantasy van haar hand, Fourth Wing. In eerste instantie had ik niet eens door dat dit zo'n grote hype was, de release ging tot een paar dagen van tevoren überhaupt aan mij voorbij. Toen ik het boek eenmaal op het spoor was, wist ik dat ik het wilde lezen. Het heeft alles wat ik prettig vindt aan een fantasy: een niet al te ingewikkelder plot, goede wereldbouw, sterke personages, goede karakterontwikkeling en intriges. Voor mij hoeft fantasy allemaal niet te moeilijk. Ik kon deze dikke pil gewoon lezen en luisteren zonder al te veel na te hoeven denken. Inmiddels heb ik het vervolg, Iron Flame, ook verslonden en kan ik niet wachten op het derde deel in deze serie.

Dit boek vertelt het verhaal van Violet. Violett droomt ervan om scribent te worden aan het Basgiath Oorlogscollege. Hier heeft ze, samen met haar inmiddels overleden vader, hard voor gestudeerd. Ze is er bijna, maar dan gooit haar moeder - tevens generaal van Basgiath - roet in het eten. Zij wilt dat Violet zich aansluit bij de Drakenrijders. Na amper zes weken trainen wordt het tijd om te testen of ze toegelaten wordt tot de opleiding. Dit is een kwestie van leven of dood, alleen degenen die niet in het ravijn vallen tijdens de test worden toegelaten. Violet vraagt zich af of ze er wel klaar voor is en of er wel een draak is die zich aan haar wil binden. Haar lichaam is namelijk niet het gebruikelijke sterke lichaam van haar medestudenten. Door een bindweefselaandoening is Violet kwetsbaarder dan al haar klasgenoten. Lukt het haar om zich staande te houden?

Twisted Love van Ana Huang

De "Twisted" serie van Ana Huang is een serie die je of geweldig vindt, of haat. Toen ik de boeken tegenkwam vond ik de achterflap wel prima klinken. Ik wilde het eerste deel, Twisted Love, gewoon eens lezen om te kijken wat ik er nou van zou vinden. Ik las nog niet heel veel van dit soort romance, dus dit was voor mij ook redelijk nieuw. Nou, ik heb genoten. Eerlijk gezegd heeft dit boek meer deuren binnen het romance genre voor me geopend. De serie bestaat uit vier delen. Deze zijn zowel in serieverband als zelfstandig te lezen. Inmiddels heb ik drie delen gelezen en de een vind ik leuker dan de ander.

Alex Volkov is net zo knap als hij ijskoud is. Zijn leven wordt beheerst door een duister trauma uit het verleden en hij gaat over lijken op zoek naar wraak. Ava daarentegen is erg optimistisch ingesteld en probeert de spoken uit het verleden te verdringen. Als Josh zijn beste vriend Alex vraagt om zijn zusje Ava in de gaten te houden tijdens zijn verblijf in het buitenland, worden deze twee tegenpolen gedwongen veel tijd met elkaar door te brengen. Langzaam begint Alex te beseffen dat zijn hart toch niet helemaal van steen is. Het is alleen de vraag of ze voor elkaar kunnen vallen of dat hun demonen hen allebei parten spelen.

The Serpent and the Wings of Night van Carissa Broadbent

Ik had nooit echt de intentie om dit boek te kopen, ook al had ik er al veel mensen over ghoord. Toen ik de achterflap las werd ik toch wel nieuwsgierig. Het enthousiasme van veel mensen hield mij juist tegen om er direct in te duiken, ik heb namelijk de ervaring dat ik een boek vaak niets vind als veel mensen al zo positief zijn geweest. Toch besloot ik het gewoon maar te proberen in de hoop dat het mij uit een maandenlange reading slump zou trekken. The Serpent and the Wings of Night bleek toen opeens een van de grote verrassingen van de afgelopen maanden. Inmiddels heb ik het vervolg ook gelezen, maar daar was ik helaas minder enthousiast over.

Oraya is een mensenmeisje dat op jonge leeftijd is geadopteerd door een vampierkoning, Vincent. Hij behandelt Oraya als zijn eigen dochter en houdt veel van haar. Oraya houdt ook van hem, dat zie je door het hele verhaal heen. Ze heeft haar plaatsje verdiend aan het hof en ze wordt hier ook gerespecteerd. Toch wil ze meer uit het leven halen dan ze nu doet. Om echt naam en het verschil te kunnen maken aan het hof moet ze meedoen aan de Kejari, een toernooi op leven en dood. Probleempje: alle drie de vampierhuizen doen hieraan mee en Oraya blijft toch een mens en dus een makkelijke prooi. Om enigszins te kunnen
overleven moet ze een alliantie aangaan met woest aantrekkelijke Rainh ook al wil ze dat niet. Wat zal het toernooi en de omgang met Rainh haar brengen?

Flawless van Elsie Silver

Het laatste boek in dit rijtje is een recente vondst. Ik zag de "Chestnut Springs" serie veelvuldig voorbij komen en omdat ik in 2023 veel romance ontdekte, kon ik Flawless niet negeren. Toen ik het eenmaal oppakte om even aan een ander boek te ontsnappen wist ik al vrij snel dat dit boek een genot zou worden om te lezen. Dat bleek te kloppen. Ik kreeg het in 2023 niet meer uit en dit was het eerste boek dat ik dit jaar kon afvinken voor mijn reading challenge. Het leest makkelijk weg en vooral de karakterontwikkeling is erg goed. Het maakt mij zeker nieuwsgierig naar meer.

Rhett is een professioneel stierenrijder. Als hij door een incident in de problemen komt met zijn sponsoren, moet zijn agent Kipp Hamilton ingrijpen om de gemoederen te bedaren. Dit betekent dat hij de rest van het seizoen een babysitter krijgt die hem in het gareel moet houden. Deze taak is weggelegd voor Summer Hamilton, zijn dochter. Rhett en Summer brengen veel tijd met elkaar door en langzaam ontwikkelen ze gevoelens voor elkaar. Lukt het hen om uit de problemen te blijven of is de liefde sterker?

Heb jij een van deze boeken gelezen? Zo ja, wat vond je ervan? Zo nee, welk boek zou je willen lezen? Heb jij nog aanraders voor boeken die de hype wel waard zijn?



Reacties op: Deze boeken zijn de hype wél waard

Meer informatie

Gerelateerd