Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Stem nu voor de Hebban Readers Clubprijs 2018!

op 16 juli 2018 door

Het is zover! De stemlijnen zijn geopend! Tussen 16 en 5 augustus kun je stemmen op jouw favoriete boek van onze shortlist voor de beste Engelstalige uitgave van het afgelopen jaar.

De shortlist bestaat uit tien titels, waarvan de laatste onlangs mede door jullie invloed werd bepaald. Hieronder vind je alle kanshebbers.

De shortlist voor de Hebban Readers Clubprijs 2018:

(Op alfabetische volgorde achternaam auteur.)

1. The Wife van Alafair Burke (Faber & Faber) - thriller

Het verhaal heeft een geweldig tempo. De schrijfster geeft allerlei hints, waardoor de lezer zich telkens afvraagt: heeft Jason het wel of niet gedaan?

2. All the Beautiful Girls van Elizabeth J. Church (Harper Press UK) - historische roman

Elizabeth J. Church brengt het vervlogen tijdperk van de jaren zestig tot leven. Tegen deze achtergrond schetst zij een mooi portret van een jonge vrouw die al dansend leert hoe ze moet (over)leven.

3. Lifel1k3 van Jay Kristoff (Knopf) - YA

Lifel1k3 is een spannend boek met geweldige personages. Kristoff behandelt zware thema’s over ethiek in robotica, maar de humor en het vleugje romantiek brengen genoeg luchtigheid in het verhaal.

4. Beasts of Extraordinary Circumstance van Ruth Emmie Lang (St. Martin’s Press) - fantasy

Beasts of Extraordinary Circumstance is een origineel fantasy verhaal over vriendschap en volwassen worden. Dankzij de prachtig beeldende schrijfstijl is de lezer deelgenoot van een hartverwarmend avontuur om nooit te vergeten.

5. Circe van Madeline Miller (Bloomsbury) - literatuur/fantasy

Circe is een feest om te lezen als je bekend bent met de Griekse mythologie, maar ook als je er geen fluit van weet. Daarbij is de schrijfstijl van Miller prachtig poëtisch.

6. Long Way Down van Jason Reynolds (Atheneum/Caitlyn Dlouhy Books) - YA

Long Way Down is een bijzonder boek niet alleen door de inhoud, maar ook door de vorm waarin het verhaal verteld wordt: namelijk als een gedicht in vrije versvorm met overwegend korte zinnen. Het is een heel pakkend, schokkend en triest verhaal dat op een originele manier het vuurwapengeweld aan de kaak stelt.

7. Frankenstein in Baghdad van Ahmed Saadawi (Penguin US) - literatuur

Frankenstein in Baghdad speelt zich af in het door Amerika bezette Irak. Het verhaal bevat fantastische elementen in een zeer realistisch opgezette wereld waarin het leven tussen de bomaanslagen  gewoon door lijkt te gaan.

8. The Blinds van Adam Sternbergh (Faber & Faber) - thriller

The Blinds is een keihard, bloederig, onderkoeld, creatief, verschrikkelijk gaaf misdaadverhaal. De hitte en spanning spatten ervan af.

9. Dear Martin van Nic Stone (Grown Books for Young Readers) - YA

Bewonderaars van The Hate U Give van Angie Thomas, zullen ook Dear Martin waarderen. Nic Stone weet de gedachten en emoties van Jus op een prachtige manier te verwoorden.  

10. Paris Adrift van E.J. Swift (Solaris) - science fiction

Paris Adrift neemt je mee naar geschiedkundige gebeurtenissen met bijzondere personages. Het is een bloedstollende reis door de tijd die, dankzij een verrassende fantasy-twist, zeker niet alleen geschikt is voor sci-fi fans.

Stem nu!

Breng nu jouw stem uit via onderstaande knop.

Stem nu op je favoriete boek

De winnaars van de Hebban Clubprijzen worden in september bekendgemaakt.

Let op: door te stemmen ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Hebban en de nieuwe AVG-richtlijnen. Ook geef je toestemming voor het versturen van een eenmalige nieuwsbrief in de week van de bekendmaking van de winnaars van de Hebban Clubprijzen 2018.



Reacties op: Stem nu voor de Hebban Readers Clubprijs 2018!

Meer informatie

Gerelateerd