Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hilarious Books

op 14 juni 2018 door

Twee weken geleden schotelden we jullie verschillende hilarische boeken voor. Het valt niet mee of, beter nog, het is haast onmogelijk om boeken te vinden die iedereen grappig vindt. We gaan nog een poging wagen en dat allemaal in het kader van Challenge Category #30. We selecteerden vijf boeken die vrij recent zijn verschenen. En natuurlijk maken we de winnaar van The Book of the Year bekend.

Door: Onno

How to Fall In Love with a Man Who Lives in a Bush door Emmy Abrahamson

De Zweedse Julia woont in Wenen en doceert Engels op een business school. Ze is niet bijzonder gelukkig in haar werk, maar ze doet haar best. Ze heeft weinig sociale contacten en is daarom blij als ze op straat een enquête kan invullen. Zo komt ze met mensen in gesprek. Op een dag ontmoet Julia Ben.

Then I see him. He comes cycling through the crowds on a little kid’s bike. When he catches sight of me his face breaks into a smile. Several people turn to stare at the giant bearded cyclist. He stops in front of me and carefully leans the bike against the bin by the bench.

‘You’re late,’ I say.

‘I didn’t think you’d come,’ he says. ‘It was Kobra who said I should probably just check whether you were here or not. And you are – wow!’

Hij woont in een bos, hij is vies en hij heeft een lange baard, maar ze vindt hem leuk. Er springt een vonk over en na korte tijd ontmoeten ze elkaar regelmatig en worden ze een paar. Het wordt een emotioneel, maar hilarisch verhaal over een onwaarschijnlijke romance.

Het verhaal schijnt autobiografisch te zijn. Het is grappig en boeiend omdat de gebruikelijke sociale omgangsvormen terzijde worden geschoven en humoristisch worden benaderd.

Confessions of a Domestic Failure van Bunmi Laditan

Ashley Keller wilde carrière maken, maar werd onverwachts zwanger nadat ze met David getrouwd is. Ze wordt actief op Pinterest, Facebook en Instagram. Om een echt goede moeder te worden gaat ze naar het Motherhood Better bootcamp, gerund door Emily Walker, een populaire en succesvolle moeder.

I went onto Emily Walker’s website, hoping to find an easier recipe for tomorrow, but instead saw a teaser link to a “special announcement” on the homepage.

Are you ready, mommies? the teaser read. I clicked the link.

To celebrate her book, she was launching a program called the Motherhood Better Bootcamp. Twelve moms would be chosen to be personally mentored by Emily herself, and—get this—at the end of the five-week transformation period the whole group would get flown out to Emily’s home in Napa Valley, California, for three days of wine, rest and relaxation.

Uiteraard verloopt niet alles soepeltjes; voldoende reden voor hilariteit.

Waarschijnlijk moet je (onlangs) moeder zijn geworden om dit boek te kunnen waarderen. De auteur is een populaire 'moederblogger', die haar ervaringen in een roman verwerkt heeft. Voor moeders met een baby bevat het verhaal zowel humoristische als ontroerende elementen. Mannen kunnen beter een ander boek uit dit artikel kiezen.

The Baby Plan van Kate Rorick

Het boek gaat over drie zwangere vrouwen: Nathalie, Lyndi en Sophia. Nathalie is de planner, maar natuurlijk gaat niet alles zoals ze gepland heeft. Zo plant ze om op Thanksgiving Day haar familie te vertellen dat ze zwanger is, maar haar jongere zus gooit roet in het eten. Lyndi houdt niet erg van plannen. Ze woont samen met haar biseksuele vriend Marcus en heeft moeite om rond te komen.

Marcus had a sweet smile, that was the first thing she realized. He was lean—likely from a lack of gluten—and achingly hipster, with the skinniest of skinny jeans, a narrow strip of a tie and a full sleeve of tattoos peeking out from his button-down shirt. He was also surprisingly nervous. As one hand extended to shake hers, the other went to his short dreads, twisting the dark hair tightly.

Sophia is visagiste en heeft een 18-jarige dochter die naar de universiteit gaat. Eindelijk kan ze weer van haar vrijheid gaan genieten, maar dan komt ze erachter dat ze zwanger is.

Thema's zijn zwangerschap, vriendschap, liefdesverdriet en familiedrama. Emotie ontbreekt bepaald niet. In de verhaallijnen komen hele verschillende karakters voor. De auteur weet op een humoristische wijze stress rond zwangerschap te beschrijven.

Family and Other Catastrophes van Alexandra Borowitz

Emily Glass en haar verloofde David gaan naar haar geboorteplaats om te gaan trouwen. Emily is neurotisch. Ze trekt bijvoorbeeld compressiekousen aan als ze vliegt om veneuze trombose te voorkomen.

She had recently read a Dr. Oz article about deep vein thrombosis, the silent killer. There seemed to be way too many silent killers out there for one thing to be given the title, but as far as silent killers went, deep vein thrombosis—and its aggressive cousin, the pulmonary embolism—played the part quite well. They could strike any person, at any time, and one of the symptoms was “no symptoms.” She shuddered just thinking about it.

Haar moeder Marla is een therapeut die iedereen wil diagnosticeren, maar in werkelijkheid zelf een therapeut nodig heeft. Emily heeft een oudere feministische zus Lauren en een onlangs gescheiden broer Jason.

Er verschijnen veel personen in het verhaal, dus als lezer moet je goed blijven opletten. Maar de personen zijn zo grappig dat het de moeite van het opletten loont!

Voorgaande vier boeken zijn boeken voor vrouwen. Om de mannen aan hun trekken te laten komen selecteerden we een hilarisch boek speciaal voor hen:

Adjustment Day van Chuck Palahniuk

Adjustment Day gaat over een revolutie in de Verenigde Staten. Mensen die het niet eens zijn met de huidige gang van zaken verenigen zich. Ze baseren zich op een mysterieus boek van Talbott Reynolds dat instructies voor de dag van de afrekening bevat. Ze delen de inhoud alleen met vertrouwelingen en spreken er niet over met buitenstaanders. Ze hebben een lijst gemaakt van mensen die het verdienen om te sterven, waaronder politici, professoren, journalisten en wetenschappers. De lijst hebben ze op het internet geplaatst, waarna iedereen namen mocht toevoegen. Ook mocht iedereen stemmen op de persoon die hij persoonlijk het meest haat. Ze noemden deze lijst "America's Least Wanted".

The website Walter had launched at Talbott’s instruction was already proving to be a success. America’s Least Wanted. People were logging on and registering the names of politicians, academics, and journalists. Hundreds of names. The registered names were racking up votes. Millions of votes.

Nadat de lijst met namen klaar was, heeft elke naam een waardering gekregen naar gelang het aantal stemmen dat desbetreffend persoon heeft gekregen. De gruwelijke dag waarin wordt afgerekend volgt. Voor de overlevenden van de afrekening is de grootste verandering de verdeling van het land in drie thuislanden: Blacktopia, Caucasia en Gaysia, elk met zijn eigen leiderschap en wetten. De drie regio's delen een nieuwe nationale valuta.

Als lezer moet je van politiek houden om dit boek te kunnen waarderen. Heel ingewikkeld is het allemaal niet, want het is gewoon een raar verhaal dat de huidige politieke wereld als satire in de vorm van een libertaire fantasie verandert. Daarnaast poogt de auteur de lezer te provoceren en te choqueren. Beschouw het als een soort zwarte humor.

De winnaar

De winnaar van The Book of the Year van No Such Thing As a Fish is *Tau* met een heel mooi overzicht van hilarische boeken. *Tau*, het boek komt je kant op.

Welke hilarische boeken komen op jouw Wil-ik-Lezen lijst?



Reacties op: Hilarious Books

Meer informatie

Gerelateerd