Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mysterious Profiles

op 10 mei 2022 door

De nieuwe reeks Mysterious Profiles is geknipt voor de liefhebbers van hoofdpersonen uit series van bekende thrillerauteurs . Het is een serie van 23 boeken (kindles) die in de periode van 26 april tot 7 juni verschijnen. De boekjes bevatten 30 tot 40 pagina’s en zijn daardoor aantrekkelijk als 'tussendoortje'.

Door: Onno

Michael Connelly: Hieronymus Bosch, A Mysterious Profile

De auteur vertelt over de oorsprong van zijn beroemde politiedetective, hoe hij de verschrikkingen van zijn jeugd onder ogen zag, zijn verleden als tunnelrat in Vietnam en waarom jazz zijn soundtrack is. Connelly deelt ook het verhaal over hoe zijn personage Hieronymus Bosch vernoemd werd naar een vijftiende-eeuwse Vlaamse schilder en hoe zijn eigen jeugdige angstervaringen leidden tot zijn literaire creatie. Degenen die de zaken van deze stoere agent hebben gevolgd en weten dat het een vasthoudende onderzoeker is die meer geïnteresseerd is in gerechtigheid dan in ambitie, zullen genieten van dit kijkje achter de schermen. De serie telt 23 boeken.

Lee Child: Jack Reacher, A Mysterious Profile

De bedenker van Jack Reacher beschrijft de oorsprong van de ex-militaire agent die nu gebruik maakt van zijn vaardigheden in de burgerwereld - een plek waar hij zich nooit helemaal thuis voelt. Reacher is een voormalige militaire politiefunctionaris van het Amerikaanse leger die door de Verenigde Staten dwaalt en plaatsen bezoekt waarvan hij alleen had gehoord toen hij opgroeide. Hij heeft naar eigen keuze geen bezittingen behalve een opvouwbare tandenborstel, een pinpas en een paspoort. Hij heeft een sterk plichtsbesef om "het juiste te doen", waardoor hij betrokken raakt bij mensen in nood. Daarnaast reflecteert Lee Child op zijn schrijven en zijn eigen levensverhaal: het belang van een karakter en waarom zijn beroemde personage bijna Franklin heette, maar in plaats daarvan Reacher werd genoemd. Op 25 oktober 2022 verschijnt het 27ste deel.

Jeffery Deaver: Lincoln Rhyme, A Mysterious Profile

Jeffery Deaver, winnaar van meerdere prijzen, waaronder de Edgar Grand Master, presenteert een verhaal en een korte biografie van de verlamde Lincoln Rhyme die de politie van New York helpt bij het oplossen van moordzaken. Lincoln was betrokken bij een ongeval tijdens het onderzoek naar een plaats delict, waardoor hij verlamd raakte en sindsdien moet vertrouwen op apparatuur en zorg om hem op de been te houden. Hij werkt samen met Amelia Sachs met wie hij een relatie krijgt. Er zijn 16 delen.

Robert Crais: Elvis Cole and Joe Pike: A Mysterious Profile

Robert Crais neemt je mee in de wereld van de eigenzinnige en sympathieke Los Angeles Politie Inspecteur Elvis Cole en zijn vriend Joe Pike, een raadselachtige man van weinig woorden. De discussie draait om de keuzes die ze hebben gemaakt, de obstakels die ze hebben overwonnen, de dingen die hen drijven om te zijn wie ze zijn en de hoop die ervoor zorgt dat ze kunnen volhouden. De serie bestaat uit 18 delen.

John Connolly: Charlie Parker: A Mysterious Profile

De auteur beschrijft zijn dagen als journalist voor de moord in Dublin die hem ertoe brachten de manier waarop we denken over daders en slachtoffers in twijfel te trekken. Hij vertelt over zijn personage Charlie Parker, wiens vrouw en dochter vermoord zijn en worstelt om in de nasleep ervan mens te blijven. De Charlie Parker reeks telt 22 delen.

Ian Rankin: John Rebus, A Mysterious Profile

Edgar en Diamond Dagger Award-winnaar Ian Rankin vertelt over het ontstaan van DI John Rebus als personage, evenals zijn begin als schrijver. Hoewel auteur en personage een liefde voor literatuur en een diepe genegenheid voor de hoofdstad van Schotland delen, waar de meeste verhalen zich afspelen, verschillen ze op andere punten. Hij onthult hoe Rebus zich in de loop van de reeks heeft ontwikkeld. Rebus blijkt “een vloek voor zijn superieuren, maar een zegen voor de lezers”. Er zijn 25 delen.

Andere delen in deze serie

 • Ken Bruen: Jack Taylor, A Mysterious Profile
 • Colin Dexter: Inspector Morse, A Mysterious Profile
 • John Harvey: Charlie Resnick, A Mysterious Profile
 • Stephen Hunter: Bob Lee Swagger, A Mysterious Profile
 • Faye Kellerman: Peter Decker and Rina Lazarus, A Mysterious Profile
 • Jonathan Kellerman: Alex Delaware, A Mysterious Profile
 • John Lescroart: Dismas Hardy, A Mysterious Profile
 • Laura Lippman: Tess Monaghan, A Mysterious Profile
 • David Morrell: Rambo, A Mysterious Profile
 • Carol O'Connell: Mallory, A Mysterious Profile
 • Robert B. Parker: Spenser, A Mysterious Profile
 • Ridley Pearson: Lou Boldt, A Mysterious Profile
 • Anne Perry: Charlotte and Thomas Pitt, A Mysterious Profile
 • Thomas Perry: Jane Whitefield, A Mysterious Profile
 • Douglas Preston & Lincoln Child: Aloysius X. L. Pendergast: A Mysterious Profile
 • Charles Todd: Ian Rutledge, A Mysterious Profile
 • Jacqueline Winspear: Maisie Dobbs, A Mysterious Profile

Wat is jouw favoriete held?Reacties op: Mysterious Profiles

Meer informatie

Over

Michael Connelly

Michael Connelly

Michael Connelly (1956) werkte jarenlang als misdaadverslaggever voor de L.A. Ti...

Lee Child

Lee Child

Lee Child is het pseudoniem van de Britse thrillerschrijver Jim Grant (1954...

Jeffery Deaver

Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (1950) studeerde journalistiek aan de Universiteit van Missouri e...

Robert Crais

Robert Crais

Robert Crais (1953) heeft scripts geschreven voor bekroonde tv-series als L.A. L...

John Connolly

John Connolly

John Connolly (1968) is in Dublin geboren en heeft Engels en journalistiek gestu...

Ian Rankin

Ian Rankin

De Schotse schrijver Ian Rankin (Fife, Cardenden, 1960) wordt beschouwd als de g...