Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen de Readers in augustus

op 05 september 2020 door

De zomervakantie is nu echt voorbij en een mooie leesmaand is afgsloten! Readers Onno, Lieke en Karin vertellen over hun persoonlijke favoriet! Van spannende thrillers tot vermakelijke romans en luchtige YA, we lazen weer lekker divers.

Onno:

Van Megan Goldin las ik eerder The Escape Room. Ik vond dit zo’n goed boek dat ik blij was toen haar nieuwste boek The Night Swim verscheen. En dat bleek het beste (Engelstalige) boek dat ik in augustus las. In dit boek gaat Rachel Krall na twee succesvolle seizoenen van haar podcast Guilty or Not Guilty naar het plaatsje Neapolis om podcasts te verzorgen over een proces, waarin de zwemkampioen Scott Blair terecht staat voor de verkrachting van Kelly Moore, de kleindochter van de plaatselijke politiechef. Maar voordat ze hieraan kan beginnen, krijgt ze bericht van een meisje, genaamd Hannah. Ze vraagt Rachel de dood van haar zus Jenny in Neapolis vijfentwintig jaar geleden te onderzoeken. Daarmee bevat het verhaal twee mysteries. Goldin weet de twee verhaallijnen die vanuit de perspectieven van Rachel en Hannah worden verteld, kundig met elkaar te vermengen. Hannah vertelt hetgeen in het verleden heeft plaatsgevonden in de vorm van brieven en e-mails die ze tijdens het proces naar Rachel stuurt. Rachels onderzoek wordt afgewisseld met transcripties van haar podcastafleveringen over het proces.

The Night Swim lijkt niet op The Escape Room dat een uitermate sterke thriller was. The Night Swim werkt confronterend door de wijze waarop het onderwerp verkrachting behandeld wordt: de dader die verklaart dat het uit vrije wil gebeurde, het slachtoffer dat tijdens het proces moet uitleggen wat er precies gebeurd is en zo haar ellende opnieuw beleeft, de bewijslast die bij het slachtoffer gelegd wordt en de wijze waarop de gemeenschap reageert, onder meer op de reputaties van betrokkenen. De auteur behandelt deze onderwerpen met respect en geeft een goede weergave van hoe slachtoffers worden behandeld tijdens het proces en door de samenleving. The Night Swim is van begin tot eind een meeslepend en aangrijpend boek.

Lieke:

Deze heb ik in het Nederlands gelezen (dat is wat er gebeurd als er zulke cadeautjes opduiken in je mini-bieb) maar het is oorspronkelijk wél een Engelstalig boek: The Gospel of Loki van Joanne Harris. Loki doet uit de doeken hoe hij de Noorse Goden heeft verraden. Op typische wijze - zijn verdediging komt neer op: ok, ik heb een hoop slinkse dingen gedaan en dat had ik niet moeten doen, maar Odin en de rest waren niet echt aardig tegen me en, tja, het zit nou eenmaal in mijn aard om chaos te veroorzaken, maar het is dus zeker niet alleen mijn schuld – beschrijft hij hoe de slechte relatie met zijn nieuwe ‘vrienden’ uiteindelijk leidt tot Ragnarok: de ondergang van de goden.

Het is een vlot geschreven, zeer vermakelijke roman met een hilarische hoofdpersoon die eigenlijk gewoon de ‘bad guy’ is, maar er toch in slaagt om sympathie op te wekken. Harris zet een fijne, lichte en frisse versie van een groot aantal Noorse mythes neer. Dit smaakt naar meer! Gelukkig is er een vervolg: The Testament of Loki. Zou iemand zou vriendelijk willen zijn om die ook in mijn mini-bieb te zetten?

Karin:

Augustus was een fijne leesmaand! Ik heb een paar oké-boeken gelezen zoals Bookish and the Beast en Twilight en echt leuke boeken zoals Circe, Tower of Dawn en The Girl in the Tower. The Girl in the Tower is het tweede deel van de Winternight-serie van Katherine Arden. Deel 1 vond ik al prachtig, de sfeer in de boeken is zo bijzonder en sprookjesachtig. Deel 2 is zelfs nog beter !

Vasya gaat gekleed als jongen op pad en komt verschillende gevaren tegen. Het boek zit vol wendingen en was maar moeilijk weg te leggen. Zodra ik dit deel uit had, wist ik dat ik deel 3 gewoon moest bestellen, haha. Ik probeer niet te veel nieuwe boeken te kopen (tja, wat is ‘te veel’) maar na het einde was ik gewoon zo benieuwd hoe het verder met Vasya ging. Dus deel 3 The Winter of the Witch is inmiddels binnen! Kijken of die ook mijn favoriet van september gaat worden…

Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand?



Reacties op: Wat lazen de Readers in augustus

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Megan Goldin

Megan Goldin

Megan Goldin werkte als buitenlandcorrespondent voor ABC en Reuters in Azië en h...

Joanne Harris

Joanne Harris

Joanne Harris is een Frans/Engelse bestsellerauteur die in 1989 debuteerde....

Katherine Arden

Katherine Arden

Katherine Arden studeerde in Moskou en specialiseerde zich later in Franse en Ru...