Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze favoriete boeken van juli

op 03 augustus 2020 door

Er is alweer een maand voorbij! Tijd om de gelezen boeken van juli te bespreken. Readers Onno, Lieke en Karin vertellen over hun persoonlijke favoriet!

Onno:

Het beste boek, dat ik in juli las, was The Margot Affair van Sanaë Lemoine. Dit verhaal speelt in Parijs. Het 17-jarige meisje Margot Louve is de hoofdpersoon. Ze is de ‘geheime’ dochter van de Franse minister van Cultuur Bertrand Lapierre, die met een andere vrouw getrouwd is en bij haar twee volwassen zonen heeft, en de gevierde toneelactrice Anouk Louve. Margot's vader verblijft de meeste tijd bij zijn wettige familie en bezoekt af en toe de Louves. Wanneer Margot en haar moeder de vrouw van Lapierre in de Jardin du Luxembourg zien, wil Margot van de geheime relatie af. Ze wil door haar vader als zijn wettige dochter erkend worden en zou het liefst zien dat haar vader zijn huidige vrouw verlaat. Dit brengt haar tot een roekeloze actie.

De schrijfster kreeg inspiratie voor het verhaal door haar eigen ervaringen: haar vader vertelde haar toen ze 21 jaar was dat hij een tweede gezin had en door de affaire van de voormalige Franse president Mitterrand, die een dochter, Mazarine, had bij zijn minnares terwijl hij getrouwd was met een andere vrouw. Het bestaan van deze onwettige dochter werd pas openbaar toen Mazarine 19 jaar was. Verder heeft het verhaal qua thema veel weg van Françoise Sagans Bonjour Tristesse.

Lemoine beschrijft fraai hoe de zeventienjarige Margot van jeugdige tot volwassene wordt. Gefrustreerd door volwassenen, waaronder haar moeder, die haar als een kind behandelen, voelt ze zich aangetrokken tot personen die haar serieus lijken te nemen. Ze is enigszins naïef en begrijpt volwassenen nog niet erg goed. Iedereen die van coming-of-age verhalen houdt zal veel plezier beleven aan het lezen van dit boek.

Lieke:

In juli heb ik maar liefst drie boeken een vijfsterrenwaardering toegekend. The Complete Peanuts, Vol. 18 van Charles M. Schulz, Staying On van Paul Scott en The boy, the mole, the fox and the horse van Charlie Mackesy. Yvonne heeft in mei al de loftrompet afgestoken over de prachtige aquarellen van Mackesy en dat de avonturen van Snoopy & co leuk zijn, moet je maar gewoon van me aannemen, want ik wijd me deze keer aan het aanprijzen van Staying On.

Hierin blijft een Brits echtpaar achter in India nadat het land onafhankelijk is geworden. Hun bestaan daar is niet bepaald makkelijk. Ze máken het zichzelf niet makkelijk, kan ik beter zeggen, want ze zijn allebei geen kei in communiceren. Hoewel ze van elkaar houden, maken ze elkaar hierdoor het leven behoorlijk zuur. Klinkt dit allemaal niet aantrekkelijk? De auteur zet de personages, hun huwelijk, de situatie etc. zo goed neer dat je helemaal meegenomen wordt in het verhaal van dit kranige koppel. Klasse, deze roman. Vergane glorie op zijn best.

Karin:

De afgelopen maand was een fijne leesmaand voor mij, in totaal las ik 13 boeken. Mijn favoriete Engelstalige boek was Anne of Green Gables. Die stond al een tijdje in mijn boekenkast, en nu werd het toch echt tijd om er ook daadwerkelijk in te beginnen. Vrij snel vond ik het boek al helemaal leuk.

Isn’t it splendid to think of all the things there are to find about? It just makes me feel glad to be alive - it’s such an interesting world. It wouldn’t be half so interesting if we knew all about everything, would it? There’d be no scope of imagnation then, would there?

Anne is zo positief en ik vond het heerlijk om te lezen over haar grote fantasie. Haar enthousiasme voor vrijwel alles werkt echt aanstekelijk. Zeker in coronatijd is het heerlijk om lekker een positief boek te lezen. Inmiddels ben ik ook al halverwege seizoen 2 van de Netflix-serie gebaseerd op het boek. Ik twijfel of ik de andere boeken over Anne ook ga kopen. Maar eerst moet ik van mezelf nog even meer boeken tackelen van mijn stapels met ongelezen boeken, haha.

Welk boek was jouw favoriete boek van juli?



Reacties op: Onze favoriete boeken van juli

Meer informatie

Gerelateerd

Over