Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Reading Challenges 2018

op 16 januari 2018 door

Sta je soms ook eindeloos lang voor je boekenkast te twijfelen over je volgende boek? Of lees je altijd hetzelfde genre en wil je graag eens iets anders proberen, maar heb je last van koudwatervrees? Dan kan deelnemen aan een reading challenge wel eens de oplossing voor jou zijn! Wij zetten graag enkele leuke challenges op een rijtje!

Door Silke

Laten we maar even eerst de olifant in de kamer benoemen. Lezen is hoegenaamd geen wedstrijd. De meeste challenges maken er ook absoluut geen wedstrijd van. Natuurlijk dagen ze je als lezer een beetje uit, maar lezen moet in de eerste plaats leuk blijven. Laat je dus niet afschrikken door de gestelde 'eisen' van een challenge en durf ook zeker zelf eens een beetje creatief uit de hoek te komen. Een challenge een beetje naar je hand zetten is zeker geen misdaad! En vooral, kies een challenge die je echt aanspreekt en waar je plezier aan gaat beleven. Dat is namelijk het ultieme doel van een challenge: je leeservaringen nóg leuker maken!

Ready, set, go!

De eerste en meteen ook de meest gekende challenge is natuurlijk de reading challenge of hoeveel boeken ga jij lezen dit jaar. Het jaar is net begonnen dus dit is het ideale moment om je geplande aantal boeken in te stellen. De rest van het jaar hoef je dan enkel een vinkje te zetten bij Reading Challenge 2018 terwijl je sterren uitdeelt aan je gelezen boek. Een kind kan de was doen, toch? 
Pin je ook zeker niet vast op je origineel ingestelde boekentotaal. Krijg je doorheen het jaar met wat tegenslagen te maken of besluit je ineens enkele maanden te gaan wijnbrouwen in het zuiden van Frankrijk? Dan verlaag je de teller toch gewoon! Breek je jammer genoeg een been en kan je weken lang alleen maar lezen? Dan is de teller snel naar boven aangepast! 

74ff8c0c9631dd01826268ac59a41a03.jpg50 boeken zeg je?

Hier bij Hebban gaan ze nog een stapje verder door ons dit jaar 50 uitdagende, uiteenlopende categorieën voor te schotelen! Ideaal als je graag uit je comfortzone wil treden! Wil je graag samen met ons deelnemen aan de challenge? Hier kan je je inschrijven. Hou zeker onze Readers Spot in de gaten, want op geregelde tijdstippen zullen we jullie boekentips geven voor de 50categorieën.


Verplicht lezen leuk maken!

Daarnaast loopt op Hebban sinds de zomer de Lezen voor de Lijst challenge. Voor studenten is verplicht lezen op school vaak een echt karwei en deze challenge probeert er een leuke draai aan te geven. Lezen voor de lijst is een challenge met erg veel vrijheid. Je kan zelf bepalen hoeveel boeken je wil lezen en wanneer. Op regelmatige tijdstippen kan je deelnemen aan mini - challenges en verschijnen er artikels met leessuggesties. Wil je er graag meer over weten? Neem dan even hier een kijkje! 

6102056c67e3f3bd45f09b5817e704eb.jpgGolden oldie!

Een echte golden oldie is de Popsugar Reading Challenge. Een challenge die onder de boekenliefhebbers al enkele jaren erg populair is. Dit jaar bestaat de Popsugar Challenge uit 40 basis opdrachten en 10 extra mogelijkheden voor gevorderden. Wil je graag alles weten over deze challenge? Neem dan even een kijkje op de popsugar pagina!

Vlaams is ook niet slecht.

Bij de Belgische (en vooral Vlaamse leesbeesten) is de Verbeelding Book Challenge al menig jaar een begrip. De Verbeelding Book Challenge telt net als elk jaar dertig uitdagende leesopdrachten. Je hebt wat moeilijkere uitdagingen (Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jou) maar ook makkelijke uitdagingen (Een boek waarin een mythologisch wezen voorkomt). Wil je graag meer info, neem dan snel een kijkje op de blog van Kathleen, de bedenkster en organisatrice van deze challenge! 

Stapels en stapels te lezen boeken...

Sommigen onder ons zijn naast boekenwurmen ook een beetje boekenverzamelaars. We kunnen geen boekenwinkel voorbij lopen zonder even te gaan snuffelen en vaak met een nieuw exemplaar naar buiten te wandelen. Dit heeft natuurlijk gigantische stapels met te lezen boeken tot gevolg. En laat dat nu zijn waar Beat the Backlist zich elk jaar op concentreert! De Beat the Backlist challenge is een behoorlijk competitie gedreven challenge, waarin je als team echt tegen elkaar gaat strijden voor zoveel mogelijk punten. Aan de andere kant is het wel een challenge met veel vrijheid. Je kiest zelf hoeveel, wanneer en welke boeken je leest voor deze uitdagingen. Maar elk gelezen boek dat werd gepubliceerd voor 2018 bezorgt je team punten. De ideale motivatie om eindelijk al die ongelezen boeken eens vast te nemen! Wil je graag meer weten? Neem dan even een kijkje op de website van Novelknight, de organisator van dit jaar.

d7f04a35e9616febe89139f931787c33.png

We zijn natuurlijk erg benieuwd of jullie jezelf leesdoelen hebben gesteld voor 2018 en of jullie gaan deelnemen aan bepaalde challenges! Laat het ons zeker weten.



Reacties op: Reading Challenges 2018

Meer informatie