Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Valentijnsreads

op 14 februari 2019 door

Het is weer Valentijn. De dag van de liefde. Deze dag verdient een eigen boekenlijstje. Wij zetten een aantal romantische must-reads op een rijtje.

Eeuwige liefde

Deze klassiekers gaan al een tijdje mee en de kans is groot dat de toekomstige generaties nog steeds over deze koppige dames zullen lezen.

Pride & Prejudice – Jane Austen

Mevrouw Bennets grootste levensdoel is om waardige echtgenoten te vinden voor haar vijf dochters. In haar ogen betekent dat: rijke echtgenoten vinden. Maar daar denkt haar dochter Elizabeth anders over. Ondertussen is haar zus Jane verliefd geworden op Charles Bingley. Een perfecte match. Alleen, waarom moet Bingleys vriend, Mr Darcy, toch zo onuitstaanbaar zijn?

“Could there be finer symptoms? Is not general incivility the very essence of love?”

Jane Eyre – Charlotte Brontë

Jane Eyre verloor haar ouders op jonge leeftijd en werd uitgesloten door de andere kinderen in het gezin waar ze opgevangen werd. Na die moeilijke jeugd begint ze te werken op Thornfield Hall. De welgestelde Mr Rochester is voogd van Adèle en heeft iemand nodig om op het levendige meisje te passen. Wat hij niet had voorzien was dat hij verliefd zou worden op Jane.

“I am no bird; and no net ensnares me: I am a free human being with an independent will.”

Fairytale come true

Voor de prinsen en prinsessen onder ons.

The Selection – Kiera Cass

Prins Maxon heeft een bruid nodig. Daarvoor worden de namen van 35 meisjes getrokken. Die mogen in het paleis verblijven tot de prins beslist heeft wie zijn bruid zal worden. Wat wil je nog meer? Maar voor America Singer is het een nachtmerrie. Ze had haar hele leven al uitgepland met haar grote liefde. En dat is niet de prins.

“True love is usually the most inconvenient kind.”

Paper Princess – Erin Watt

Ella weet te overleven op haar eentje. Maar nauwelijks. Ze woont in de sloppenwijken en verkoopt zichzelf om geld te verdien. En dan verschijnt Callum Royal ten tonele. Hij neemt haar in huis. Maar Callums vijf zoons zijn niet zo blij dat ze het huis met iemand uit de sloppenwijken moeten delen en zijn vastbesloten Ella’s leven tot een hel te maken.

“My skill, if I have one, isn’t dancing. It’s my ability to believe that tomorrow can be a better day.”

Tragic love stories

Voor degenen die van een boek houden dat ervoor zorgt dat ze traantjes laten.

A Walk to Remember – Nicholas Sparks

"Promise me, that you won't fall in love with me" Dat zegt Jamie Sullivan in het begin van dit boek tegen Landon Carter. Jamie is een stil meisje dat niet naar feestjes gaat of aan andere sociale tieneractiviteiten deelneemt. Ze is ook nog nooit mee uitgevraagd. Landon, daarentegen, heeft wel al een paar vriendinnetjes gehad. Het toeval brengt de twee samen. En Jamie slaagt erin Landon te blijven verrassen.

“First you will smile, and then you will cry -- don't say you haven't been warned.”

Me Before You – Jojo Moyes

Louisa Clark is nog nooit buiten de grenzen van haar dorpje geweest, heeft een vaste vriend en is daar helemaal tevreden mee. Maar dan begint ze te werken voor Will Traynor. Will had een compleet ander leven: extreme sporten, veel reizen, ... Maar dan belandde hij in een rolstoel na een stom ongeluk. Sindsdien is hij zijn levenslust verloren. Louisa probeert hem opnieuw zin in het leven te doen krijgen.

“You only get one life. It's actually your duty to live it as fully as possible.”

Feelgood all the way

Want wat is er een betere combinatie dan liefde en humor?

What if it’s us – Becky Albertalli & Adam Silvera

Arthur en Ben ontmoeten elkaar op een postkantoor in NY. Ze hebben een meet-cute, maar nadien scheiden hun wegen zich weer. Beiden kunnen ze de ander niet uit hun hoofd zetten. Maar wonder boven wonder vinden de twee elkaar terug. Dat epische begin zorgt voor hoge verwachtingen over de rest van hun relatie. Maar kunnen ze die wel waar maken?

“I guess that’s any relationship. You start with nothing and maybe end with everything.”

Confessions of a Shopaholic – Sophie Kinsella

Becky Bloomwood heeft een perfect leventje. Een mooie flat, een hoop vrienden en de laatste mode in haar kleerkast. Of daar lijkt het toch op. Ze heeft maar een probleem: eigenlijk kan ze dat allemaal niet betalen. Het enige wat haar echt kan opvrolijken is dat nieuwe kleedje kopen dat ze echt wil. Of de schoenen. Of de tas... Maar dan schrijft ze een artikel dat haar leven verandert.

“Rule of life. If you bother to ask someone’s advice, then bother to listen to it.”

Buitenaardse liefde

Voor degenen die weg zijn van grensoverschrijdende liefde.

Fallen – Lauren Kate

Lucinda wordt naar de grimmige kostschool Sword & Cross gestuurd. Daar leert ze Daniël kennen. Haar hart begint instant sneller te kloppen, maar hij schijnt niet om haar te geven. Zijn broer Cam daarentegen doet zijn best om Lucinda zich thuis te laten voelen. Maar niet alles is wat het lijkt op de strenge kostschool.

“You know everyone loves to hate a happy pair of lovebirds.”

Obsidian – Jennifer L. Armentrout

Wanneer Katy naar West Virginia verhuist, kijkt ze al uit naar het moment dat ze daar weer weg kan. Maar dan ontmoet ze haar knappe buur Daemon. Things were looking up! Helaas is dat optimisme niet van lange duur, want Daemon blijkt ongelofelijk arrogant te zijn. Bovendien is Katy er zeker van dat hij iets verbergt. Ze moet enkel nog uitvinden wat.

“Beautiful face. Beautiful body. Horrible attitude. It was the holy trinity of hot boys.”

 

Welke boeken hiervan heb jij al gelezen? Of heb je andere suggesties? Laat het hieronder weten in de comments.



Reacties op: Valentijnsreads

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jane Austen

Jane Austen

Jane Austen was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu...

Charlotte Brontë

Charlotte Brontë

De Britse Charlotte Brontë (1816-1855) was de oudste van de drie Brontë...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is de #1 New York Times bestsellerauteur van de Selection-serie en Si...

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (Omaha, Nebraska, 1965) is een Amerikaanse bestsellerauteur. Hij...

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...