Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Van Daniel Silva tot Karin Slaughter

op 03 juli 2018 door

De tweede helft van juli wordt een drukke maand voor de liefhebbers van crime. Let wel op, want er zijn hardcovers bij die pas in de Nederlandse/Vlaamse boekwinkel liggen wanneer de paperbackversie beschikbaar komt.

Door: Onno

Op 12 juli: Watching You van Lisa Jewell

De pasgetrouwde 27-jarige Joey Mullen is terug in het Verenigd Koninkrijk na een tijdje op Ibiza gewoond te hebben. Ze trekt zo lang met haar man bij haar broer Jack en zijn zwangere vrouw Rebecca in. Joey heeft een oogje op de oudere Tom Fitzwilliam die een paar deuren verderop woont.

But what do you do with an unattainable crush once it’s yours to keep? What does it become? Should there perhaps be a word to describe it? Because that’s the thing with getting what you want: all that yearning and dreaming and fantasising leaves a great big hole that can only be filled with more yearning and dreaming and fantasising. And maybe that’s what lay at the root of Joey’s sudden and unexpected obsession with Tom Fitzwilliam. Maybe he arrived at the precise moment that the hole in Joey’s interior fantasy life needed filling.

Tom is echter getrouwd met Nicola en het stel heeft een tienerzoon, Freddie. Deze laatste is een voyeur; met zijn digitale camera schiet hij foto's van hetgeen er in de buurt gebeurt.


Deze psychologische thriller opent met een moord. De vraag is: wie is het slachtoffer en wie is de dader?

Na Then She Was Gone opnieuw een 'page turner' van Lisa Jewell.

Op 17 juli: The Other Woman van Daniel Silva, The Museum of Mysteries van Steve Berry, Double Blind van Iris Johansen en Triple Homicide van James Patterson.

The Other Woman is het 18de deel van de serie met Gabriel Allon als hoofdpersoon. Een Russische officier die de afgelopen jaren in het geheim met Israël heeft samengewerkt en Heathcliff als codenaam heeft, wordt in Wenen vermoord net voordat Allon hem kan oppakken voor een noodzakelijk geworden debriefing. Allons operatie is een mislukking. Dit leidt tot uiterst negatieve berichtgeving door de pers. Men vraagt zich af of de voormalige spion en beroemde kunstrestaurateur Allon nog wel in staat is om aan zijn dienst leiding te geven. Allon probeert erachter te komen waar het fout is gegaan in de operatie. Blijkbaar is er een verrader.

The Museum of Mysteries is deze keer geen verhaal met Cotton Malone, maar het eerste deel van een nieuwe serie: 'Cassiopeia Vitt'. In het Franse bergdorp Eze bezoekt Cassiopeia een oude vriend die eigenaar en exploitant is van het legendarische Museum of Mysteries. Wanneer er een overval plaatsvindt in het museum, achtervolgt Cassiopeia de dief. Een mix van moderne intriges en oude alchemie volgt. Het leidt tot een fel betwiste Franse presidentsverkiezing. Beide kandidaten hebben geheimen die ze liever zouden bewaren, maar een oud drankje zou dat onmogelijk kunnen maken. Het eindigt met een achtervolging door de straten van Parijs.

Double Blind van Iris Johansen is het zesde deel in de 'Kendra Michaels' serie. Daarin komt Elena Meyer bij een verkeersongeluk om het leven. Het lijkt zelfmoord, maar in werkelijkheid is ze neergeschoten voordat ze verongelukte. In haar jaszak heeft ze een enveloppe voor Kendra Michaels. In de enveloppe zit een geheugenstick met een video van een bruiloft. Het toont de trouwpartij van Elizabeth en Jeffery Gelson te zijn. De bruidegom blijkt een week voor de dood van Elena vermoord te zijn. Kendra kan dus aan de slag!

Triple Homicide van James Patterson bevat drie verhalen: een Alex Cross Story, getiteld 'Detective Cross'; een Women's Murder Club Story (met co-auteur Maxine Paetro), getiteld 'The Medical Examiner' en een Michael Bennett Story (met co-auteur James O. Born), getiteld 'Manhunt'. In 'Detective Cross' kondigt een anonieme beller aan dat hij bommen in Washington, DC zal plaatsen. Is het waar of is het een grap? Cross zoekt het uit. In 'The Medical Examiner' checkt een vrouw in bij een hotel en pleziert zij een getrouwde man. Er volgt een schietpartij. In 'Manhunt' valt iemand tijdens de parade op Thanksgiving Day Michael Bennett en zijn gezin aan. Genoeg reden voor Michael Bennett om er achteraan te gaan.

Op 24 juli: A Noise Downstairs van Linwood Barclay, Believe Me van J.P. Delaney en Day of the Dead van Nicci French

In A Noise Downstairs focust Linwood Barclay op wat een slachtoffer van een misdrijf doormaakt. De universiteitsprofessor Paul rijdt op een avond naar huis en merkt op dat zijn collega Ken zich vreemd gedraagt in zijn auto. Paul volgt hem en ontdekt dat zijn collega twee lijken in zijn auto vervoert. Ken wil Paul vermoorden, maar die weet dit op het nippertje te voorkomen. Het zorgt er wel voor dat Paul gaat lijden aan angstaanvallen en nachtmerries. Paul gaat naar een therapeut, Anna White, die hem adviseert zijn ervaringen op te schrijven als vorm van therapie. Pauls vrouw Charlotte koopt voor hem een ouderwetse schrijfmachine. Paul hoort 's nachts typegeluiden en denkt dat de typemachine op de een of andere manier iets met de moordenaar te maken heeft. Charlotte denkt dat haar man gek aan het worden is. Paul wil weten wat er aan de hand is en besluit onderzoek te doen naar de lijken die zijn collega vervoerde. Het verhaal wordt vanuit drie perspectieven verteld: dat van Paul, zijn psychiater Anna White en zijn vrouw Charlotte.

In Believe Me van J.P. Delaney komt de Britse actrice Claire Wright naar New York. Ze heeft geen verblijfsvergunning en is op zoek naar werk. Ze gaat voor een echtscheidingsadvocaat werken. Om ontrouwe echtgenoten in de val te lokken, doet ze zich voor als een dure prostituee. Zo probeert Claire voor Stella Fogler diens man Patrick, een professor aan Columbia University, te betrappen. Dit mislukt en later op de avond wordt Stella Fogler vermoord in haar hotelsuite gevonden. De politie vraagt Claire om Patrick ertoe te verleiden te bekennen dat hij zijn vrouw vermoord heeft. Claire wordt echter verliefd op Patrick Fogler. Is Patrick de moordenaar of is het een ander?

Nicci French sluit de serie met psycholoog Frieda Klein als hoofdpersoon af met Day of the Dead. Dit boek gaat over Lola Hayes, student criminologie die als onderwerp voor haar afstudeerverslag kiest voor 'In de voetsporen van Dr. Klein'. Dit blijkt geen gemakkelijke opgave want Frieda, die belaagd wordt door de seriemoordenaar Dean Reeve, is ondergedoken. Zelfs haar beste vrienden weten niet of willen niet zeggen waar Frieda is. Als Lola eindelijk Frieda heeft gevonden, neemt Frieda haar onder haar hoede om haar te beschermen tegen Reeve. Deze heeft inmiddels al een heel spoor aan moorden achtergelaten.

Op 27 juli: Pieces of Her van Karin Slaughter

Andrea (Andy) Oliver werkt bij de politie. Haar vader Gordon is advocaat en haar moeder Laura Oliver is logopediste. Als moeder en dochter samen in een winkelcentrum lunchen ter gelegenheid van Andy's 31ste verjaardag, opent een schutter het vuur op het tweetal. Dan blijkt dat Laura heel anders is dan Andy altijd gedacht heeft. Al bijna dertig jaar heeft Laura haar identiteit verhuld in de hoop dat niemand die ooit zal ontdekken. Iemand heeft haar echter weten op te sporen. Het verhaal wisselt tussen gebeurtenissen in 1968 vanuit het perspectief van Laura en het heden vanuit het perspectief van Andy.

Op 31 juli: A Measure of Darkness van Jonathan Kellerman

Dit is het tweede deel in de 'Clay Edison' reeks. Clay Edison, lijkschouwer in Californië, wordt 's nachts opgeroepen in verband met een schietpartij in Almond Street. Op straat liggen verschillende doden en in een schuur wordt een onbekend meisje dood aangetroffen. Haar verwondingen lijken niet op die van de andere slachtoffers. Samen met een rechercheur van de politie, probeert Edison te weten te komen wie het onbekende meisje is en wie er achter haar dood zit.

Is er iets bij voor je Wil-Ik-Lezenlijst?



Reacties op: Van Daniel Silva tot Karin Slaughter

Meer informatie

Gerelateerd