Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Winner is

op 10 december 2017 door

Twee weken geleden startte de Lee Child Winactie. Zoals beloofd presenteren we hieronder de winnaar. Vandaag is er nog een winnaar. Dat is James Patterson, want die staat met zijn nieuwe boek The People vs. Alex Cross nummer 1 in de New York Times Best Seller list. Patterson grossiert in nummer 1 noteringen. Alex Cross is zijn meest bekende hoofdpersoon. Maar eerst...

The Winner is …………………

De winnaar van een gesigneerd exemplaar van The Midnight Line van Lee Child is:

Eline Rego.

Eline, gefeliciteerd, wil je je adres mailen naar vandaag@hebban.nl dan krijg je binnenkort The Midnight Line toegestuurd.

James Patterson: The People vs. Alex Cross

Veerig jaar geleden begint Patterson als reclameman bij het legendarische bedrijf J. Walter Thompson. In 1976 voltooit Patterson op 29-jarige leeftijd zijn eerste boek, The Thomas Berryman Number. Maar liefst 31 uitgevers wijzen het af. De aanhouder wint en uiteindelijk wint dit boek een Edgar Award voor 'Best First Mystery'. Zijn eerste bestseller is Along Came a Spider uit 1993. Hierin introduceert hij de Afro-Amerikaanse detective Alex Cross, voormalig FBI-agent en psycholoog. The People vs. Alex Cross is het 25ste deel in deze populaire serie.

Bestsellerauteur James Patterson schrijft zijn boeken in Palm Beach, Florida in een grote villa met uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Voor James Patterson zijn Gabriel García Márquez, James Joyce en Günter Grass belangrijke en favoriete schrijvers, omdat hij zich ervan bewust is dat hij nooit in de buurt zal komen van hun niveau van schrijven. Patterson legt zich toe op het schrijven van thrillers. Tot de beste thrillerauteurs behoren volgens hem George Pelecanos, Nelson DeMille, Michael Connelly, James Lee Burke, Dennis Lehane, Walter Mosley, Don Winslow en Richard Price.

En tot zijn favoriete boeken rekent hij Night Dogs van Kent Anderson, Marathon Man van William Goldman en Cutter and Bone van Newton Thornburg.

The People vs. Alex Cross is Pattersons nieuwste boek in de reeks met Alex Cross als hoofdpersoon. Het is verstandig om eerst het voorafgaande deel Cross Kill (in de 'BookShots'-reeks) te lezen, want zijn laatste boek borduurt voort op dit voorgaande deel. Cross staat terecht voor moord. Hij is slachtoffer van een heksenjacht door publiek, media en overheid. Naast zijn proces vraagt zijn voormalige partner Sampson hem om hulp bij zijn onderzoek naar een reeks jonge, blonde vrouwen die vermist zijn en op video's op het Dark Web zijn verschenen. Hij moet tegelijk zien zijn onschuld te bewijzen en zien te ontdekken waar de vermiste meisjes zijn.

Bron: New York Times, August 25, 2013 en New York Times, December 10, 2017

Tekst: Onno



Reacties op: Winner is

Meer informatie

Gerelateerd