Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van januari

op 31 januari 2018 door

Het ging niet zo goed, het lezen deze maand. Op de één of andere manier kwam ik er niet aan toe. Lagen de prioriteiten elders. Toch las ik de serie van de Mazerunner* uit. Heerlijk, wat een fijn verhaal. Voor de mensen die de film al gezien hebben: die is ook erg leuk, maar wat ik zag vorige week wijkt het nogal af van het boek. Geeft niet, maar daarom hoefde ik niet verder te kijken.

Met de Mazerunner-serie vinkte ik ook een aantal categorieën af:
- Eerste boek van een serie
- Een doorbraakboek van een bekende auteur (toch?)
- Een boek met #diversiteit. Vanaf het begin worden de verschillen tussen de jongens en later meisjes beschreven
- Een boek waarin het klimaat een rol speelt en
- Een verfilmd boek

Misschien kan ik het ook nog als een 'what if ..' boek zien? Want wat gebeurt er, als we ineens grote droogte krijgen door klimaatsveranderingen? Wat gebeurt er, als we kinderen inzetten als onderzoeksobject? Als we experimenteren met de beste en slimste kinderen of mensen? Ja, ik denk wel dat ik deze categorie ook aan kan vinken.

Omdat ik nog steeds niet echt uit m'n leesdip was, besloot ik verder te gaan waar ik gebleven was in de Harry Potter-serie en ik pakte The Halfblood Prince erbij. Deel 6. Ik ken het verhaal al lang, las 'm toen hij in Nederland uit kwam in het Engels. Geen nieuws dus, maar wel de categorie Dik Boek afgevinkt. Omdat Harry Potter in bepaalde landen en religies verboden is, besluit ik die categorie ook af te vinken, aangezien ik niet zeker weet of ik verder nog met verbannen boeken in aanraking zal komen. Natuurlijk zit er ook een naam in de titel en het is inmiddels ook al ouder dan 10 jaar. Dubbelcheck.

Al met al met 4 boeken 10 categorieën bediend. Een goed begin van het nieuwe leesjaar. En die dip? Daar kom ik vanzelf weer uit. Ik zie nog zoveel mooie boeken in het verschiet.

*Ik las de boeken in het Engels, maar helaas kan ik ze alleen in het Nederlands bijvoegen



Reacties op: Mijn boeken van januari