Mijn boeken van mei (Rizzoli & Isles)

op 31 mei 2017 door

'Veel boeken komen er niet in deze blog', dacht ik, voordat ik ging schrijven. Al twee weken ben ik bezig in American Gods, een pil van 712 pagina's, die lekker leest, maar waar ik wel echt voor moet gaan zitten. Maar het valt mee. Eerder dacht ik dat het wel zou gaan vervelen, de Rizzoli & Isles-serie, dat het tussendoorboeken zouden zijn, maar steeds als ik een boek afsluit, zoek ik de volgende alweer op. Het lijkt een verslaving, ze vervelen niet. Nog één boek te gaan.

Ik las deze maand:

Zustermoord
Een bijzonder verhaal, waarin Maura Isles de hoofdrol speelt. Een moordenaar lijkt het op haar gemunt te hebben. Dit brengt haar naar plaatsen buiten Boston, waar bijzondere ontdekkingen gedaan worden. Maura leert over haar geschiedenis en is daar niet onverdeeld blij mee. Het verhaal lijkt veel subverhalen te hebben, maar uiteindelijk komt toch alles bij elkaar.

Verdwijn
Tess Gerritsen stelt in haar boeken hedendaagse misstanden aan de kaak, valt me op. In dit boek krijg je een inkijkje in het leven van Oost Europese meisjes, die onder valse voorwendselen illegaal de Verenigde Staten binnen komen. Als lezer begrijp je sneller dan hen, wat ze te wachten staat. Isles raakt erbij betrokken, wanneer ze een geluid uit een lijkenzak hoort en blijkt dat het slachtoffer niet dood is. In dit boek was ik blij te weten dat ik nog middenin de serie zat, zodat zeker wist dat Jane Rizzoli zou overleven. Maar om het écht zeker te weten, las ik snel door.

De Mefisto Club
Vrouwen worden op bizarre wijze vermoord, zoals wel vaker in politieseries. Een groep mensen met een bijzondere visie op het kwaad onder de mensen, die zich de Mefisto Club noemen, raakt erbij betrokken en proberen samen met Rizzoli & Isles de oplossing te vinden. Zoals wel vaker in de boeken van Tess Gerritsen, leer ik een hoop over mythologiën. Een leuke bijkomstigheid.

Het aandenken
Een mummie, die onverwachts in de kelder van een museum gevonden wordt, blijkt niet eeuwenoud maar verrassend nieuw. Bovendien is ze slachtoffer van een moord. Dit blijkt werk van een psychopaat, zoals wel vaker, en de mummie is niet het enige slachtoffer. Ondertussen leren we over het oude Egypte, opgravingen, legers en mummificeren.

Sneeuwval
Na een congres in Wyoming raakt Maura Isles verzeild in onrechtmatige gewoontes van een sekte. Ze belandt met vrienden op een spookachtige plek, waar mensen hun leven plotsklaps verlaten lijken te hebben. Na een paar aparte gebeurtenissen, komt er redding uit onverwachte hoek. Zoals wel vaker is niets zoals het lijkt. Ik kan me de kou, waarin het zich afspeelt, niet voorstellen, maar wat er (weer) met meisjes gebeurd, vult me met afschuw.

Het stille meisje
Een schietpartij leek 19 jaar eerder  een uitgemaakte zaak: een kok schoot een aantal gasten in een restaurant dood en pleegde toen zelfmoord. Maar nu zijn er ineens nieuwe moorden in diezelfde omgeving, die met deze oude (zelf)moord te maken lijken te hebben. Mijn vermoeden over de gang van zaken wordt bewaarheid, maar toch is er weer een voor mij onverwachte wending. Ik lees uiteraard snel door om te zien of ik gelijk heb.

De laatste sterft
Een kind dat eerst zijn ouders verliest en na een paar jaar z'n pleegouders. Dat gun je toch niemand? Toch lijkt het vaker voor te komen en dat verrast Maura Isles. Samen met Jane Rizzoli zoekt ze een verband. De Mefisto Club bemoeit zich er weer mee en langzamerhand ontrafelt zich een intrige, waarop de tragedie volgde. Hoe krijgt Tess Gerritsen dit toch allemaal verzonnen?

Graag zou ik nu ook beginnen in het laatste deel van de serie, maar eerst begin ik dus aan het leesclubboek American Gods. Op Wikipedia zie ik dat het laatste boek van Rizzoli & Isles in 2014 is uitgekomen, zou deze het einde van de serie zijn? Tess Gerritsen is inmiddels 63 jaar. Ik hoop dat ze nog even doorschrijft. Gelukkig staan er nog veel andere boeken op haar naam, die hopelijk net zo spannend zijn, dan kan ik nog even door.

*De omslagfoto is (uiteraard?) van de tv-serie, die is gebaseerd op de boeken. Ik heb hier af en toe stukjes van gezien en weet dat de levens van Rizzoli & Isles in de boeken toch wel heel anders zijn dan op tv. Net als hun uiterlijk.Reacties op: Mijn boeken van mei (Rizzoli & Isles)

Gerelateerd

Over

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is van Chinese afkomst, en de naam Gerritsen heeft ze van haar Amerikaanse echtgenoot, wiens ouders uit Nederland afkomstig ...