Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van november

op 02 december 2018 door

Mijn boeken van november op een rij. Internetten gaat me de laatste week niet zo goed af, lezen wel weer, gelukkig.

Bling Bling - Jan van der Cruysse
Een boek waarmee ik de laatste categorie afvink voor dit jaar: een boek bekroond in 2017.
Ik las het met veel plezier maar de leden van mijn boekclub waren niet allemaal enthousiast. Twee kwamen er niet doorheen, drie lazen het in een paar dagen uit. Bijzonder resultaat, meestal kunnen we elkaar wel vinden in ons oordeel over de boeken.
Ik vond het verhaal in elk geval origineel: er worden diamanten gestolen en een lid van de beveiliging gaat er achteraan, wanneer de politie op dood spoor zit. Er zijn veel verwikkelingen, heel veel. Er zijn ook veel personages op diverse locaties. Dit kan allemaal wat verwarrend zijn.

De Reiziger - Ulrich Alexander Boschwitz
Een boek voor een leesclub.
Een bijzonder boek, geschreven vlak voor de tweede wereldoorlog over de dagen vlak na de Kristalnacht. Tenminste, dat doet het verhaal vermoeden, maar dit wordt niet met zoveel woorden gezegd. De hoofdpersoon, Otto Silbermann, is een jood die ooit succesvol was en ineens nergens meer welkom. Een angstige en verwarrende tijd voor hem.

Gwendys Knoppenkist - Stephen King en Richard Chizmar
Een buzzboek voor Hebban
Een novelle, eigenlijk. Slechts 109 pagina's. De spanning zit vooral in het midden, het eind viel me eigenlijk wat tegen. Toch was het weer een fijn avondje King.

Een verhaal van twee prinsessen - Linnse en Bjorn Peeters
Het eerste deel van een fantasyserie waarvan ik, je raadt het al, nu ook de andere delen wil lezen. Twee zussen groeien op in een afgelegen huisje. Als er soldaten bij hun in de buurt komen, slaan ze samen met veel anderen op de vlucht. Dan blijkt dat ze bepaalde krachten hebben en eigenlijk weinig weten van hun geschiedenis en de wereld om hen heen. Er volgen vele bloederige strijden, terwijl ze op weg gaan naar het zuiden. Het boek eindigt eigenlijk middenin hun vlucht.

Fantastic beasts and where to find them - J.K. Rowling
De film zag ik in de maand toen hij uitkwam, twee jaar terug. Deel twee draait nu in de bioscoop en dan is het toch handig te weten wat er ook alweer in deel één gebeurde. De film nogmaals kijken kwam niet in me op, nadat ik vorige maand het boek kocht.
Een screenplay lezen is even wennen, maar ik raakte toch vrij snel in het verhaal. Binnenkort weer naar de bioscoop!

En toen kwam mijn aanstaande schoonzoon terug uit Engeland en hij bracht de rest van de Percy Jackson-boeken voor me mee. In november las ik nog: Percy Jackson and the sea of Monsters en Percy Jackson and the Titan's curse van Rick Riordan. Door een kleine ingreep mag ik niet veel meer doen dan op de bank liggen en lezen. Geen straf. In het begin lukte dat zelfs nog niet, maar momenteel gaat het aardig, terwijl aan de computer zitten juist niet zo goed gaat. Ik lees dus rustig door.



Reacties op: Mijn boeken van november

Gerelateerd