Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn favoriete hoofdpersonen

op 14 oktober 2016 door

Op het boekenblog 'Nog een paar bladzijden' zag ik dat je een Boekendagboek kan winnen, als je een blog schrijft over je 5 favoriete hoofdpersonen. In boeken uiteraard. Ongeacht of ik dat dagboek win of niet, vind ik het blogidee gewoon erg leuk. Het bleef gelijk door m'n hoofd zingen. Liefst rende ik gelijk naar m'n boekenkast, om te zien welke boeken ik ook alweer heb gelezen en wie daarin meespeelden.

Maar wie kwam er in me op, zonder dat ik naar de boekenkast liep?*

Charlie (Ogen van vuur - Stephen King)
Het is al een tijd geleden, dat ik het boek las, maar dit kleine sterke meisje, met haar pyrokinetische gave en liefhebbende vader, die opgesloten wordt om deze gaven te onderzoeken blijft me altijd een beetje bij.

Arya Stark (Lied van ijs en vuur - George R.R. Martin)
Op momenten dat het boek me niet heel veel meer boeide, las ik vooral door om de avonturen van Arya verder te kunnen lezen. Hoewel ik op zich wel kon genieten van het verhaal, vond ik het af en toe wat langdradig. Als ik alleen nog over Arya verder zou hoeven lezen, zou ik dat niet erg vinden, denk ik, hoewel ik ook benieuwd ben naar de ontwikkelingen van haar zus Sansa. Ik droom hen een mooie toekomst toe.

Hagrid (Harry Potterserie - J.K. Rowling)
Eigenlijk kon ik geen favoriete persoon uit deze serie kiezen. Ze zijn allemaal favoriet. Als ik dan toch een keuze  moet maken, dan deze trouwe, liefdevolle, sterke beer van een man. Iedereen zou een Hagrid in zijn/haar leven moeten hebben. (zonder z'n voorliefde voor spinnen. Draken oké, geen spinnen)

Matilda (Matilda - Roald Dahl)
Slim, onafhankelijk, opgroeiend in een gezin waar ze niet past en gelukkig 'gered' door een lieve dame. Als ik mijn lijstje zo bekijk heb ik, qua hoofdpersonen, een voorliefde voor het kleine, sterke en onafhankelijke meisje, kennelijk. Net als dat ik gek ben op een stukje magie.

Idéfix (Astrix en de ronde van Gallia - Albert Uderzo en René Goscinny)
Een strip is ook een boek, toch? Mijn favoriete stripfiguur is Idéfix, van de serie Asterix en Obelix. Het kleine witte hondje dat boos wordt als er een boom omgekapt wordt, samen met z'n baasje op everzwijnen jaagt en menhirs apporteert. Één bonk moed ter grootte van een hand. Idéfix komt voor het eerst voor in de afleverig "De ronde van Gallia" Asterix en Obelix nemen op hun reis door heel Frankrijk uit diverse steden wat mee, om te bewijzen dat ze in deze stad geweest zijn. Om te beginnen een ham in Lutetia. Idéfix zit voor de slager te wachten en rent vanaf dat moment achter ze aan. Soms blader ik het verhaal nog eens door en kijk alleen naar hem. Alleen dat is al leuk. Andere favorieten in deze stripboekenreeks zijn Hoefnix en Kostunrix, de smid en visverkoper, die elkaar altijd in de haren zitten. (sowieso zijn veel namen een bron van vermaak)
(deze stripboeken staan niet in de boekenkast van Hebban, helaas)

En dit zijn er al 5!
Net buiten de lijst vielen Morgana uit 'Nevelen van Avalon' van Marjon Bradley en Jake Chambers uit de Donkere Toren-serie van Stephen King. En dat allemaal zónder mijn boekenkast in te duiken. Ben benieuwd wie ik vergeten ben. Mocht ik, staand voor m'n boekenkast, mezelf voor het hoofd slaan en me afvragen "HOE kon je die nou vergeten?", is dat misschien een hoofdpersoon om een heel blog aan te wijden.



Reacties op: Mijn favoriete hoofdpersonen

Gerelateerd