Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Moord in de Oriënt Express, het boek

op 06 februari 2018 door

Ik heb getwijfeld; hoewel ik al langer een boek van Agatha Christie wilde lezen, en ik altijd liever het boek lees dan dat ik de film kijk, zou ik bijna naar de bioscoop gaan om Moord in de Oriënt Express te gaan kijken. Johnny Depp was de grootste reden, maar sowieso heeft deze film een geweldige cast. En de beelden die ik zag, spraken me erg aan. Kostuum, camerawerk en de kleuren. Het leek te passen. De vriendin, met wie ik zou gaan, zei af. Toen besloot ik toch voor het boek te gaan

Ik las nog nooit een Christie. Dit boek zou m'n vuurdoop worden. Spannend wel. Lange tijd zocht ik vervolgens naar de digitale versie; vaak goedkoper en bovendien binnen 5 minuten na aankoop op de e-reader, zonder dat ik m'n warme huis hoef te verlaten. Het lukte niet. Kennelijk is dit boek niet digitaal te krijgen.

En toen, op een mooi zonnige winterdag, liep ik langs de plaatselijke kantoorboekhandel en zag 'm liggen. Voor € 4,95! Koopje! En ook nog een mooie uitgave met harde kaft. Snel las ik diezelfde dag mijn leesclubboek De vroedvrouw van Braintree uit (een aanrader), zodat ik mijn Agatha Christie vuurdoop de volgende dag kon beginnen. Nouja, wie hield ik voor de gek? Uitstellen kon ik natuurlijk niet en nieuwsgierig begon ik aan het eerste, veelbelovende, hoofdstuk.

Door wat drukke dagen en gebrek aan concentratie duurde het toch nog drie dagen, voordat ik het boek uit had. En wat voor boek. Ingenieus! Wat zit dat mooi in elkaar. Het mooie is, dat ik niet wist wat de ontknoping was. (er was geen butler) Zo'n oud boek en voor mij toch nieuw. En met toespelingen op spannende seks, vooruitstrevend! Christie steeg nog een beetje in m'n achting.

Ondertussen vroeg ik me continu af welke rol Johnny Depp nou speelde. Ik zag 'm zo in meerdere rollen. Het is een goed en makkelijk te verfilmen boek, lijkt me, dus de kans is groot dat ik de film alsnog ga bekijken. Hopelijk bevalt het dit keer nou eens net zo goed als het boek.



Reacties op: Moord in de Oriënt Express, het boek

Gerelateerd