Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bookstoreday 2017

op 03 mei 2017 door

Het was een hele leuke, gezellige en vooral ook drukke Indipendent Bookstore Day 2017. Ik ben zelfs naar drie boekhandels geweest. Ik weet dat dit een artikel is voor We love Crime, maar ik kon al die andere boeken en schrijvers toch niet links laten liggen? Ik was veel te bang dat ik zou worden gestalkt door al deze auteurs. Misschien zouden ze opeens 's nachts aan mijn bed staan en zeggen: Had je niet ook een boek van ons kunnen kopen! Dus dat heb ik dan vooral ook gedaan, bij drie verschillende boekhandelaren. Ik wil heel graag het boek en de boekhandel vieren.

Om 9.00 uur ging Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp open. Omdat er van verschillende boeken maar een paar exemplaren beschikbaar zijn per boekhandel, ben ik bij Boekhandel Jaspers begonnen. Ik wilde niet de kans lopen om bij een lege stapel in de winkel aan te komen. Wat een nachtmerrie zou dat zijn! Bij binnenkomst viel het meteen op dat er iets speciaals was. De eerste tafel stond al vol met bijzondere uitgaven met daarbij een label met Bookstore Day 2017 en een aantekening wat er bijzonder was aan het exemplaar. Ik heb meteen verschillende boeken van mijn lijst gepakt. Helaas was ik niet oplettend genoeg. Ik zag opeens iemand lopen met het boek van Sonja Barend. Hé, dat stond ook bij mij op de lijst. Die had ik nog niet zien liggen. Bij navraag bleek dat deze meneer het laatste gesigneerde exemplaar te hebben dat in deze winkel aanwezig was. Ze hadden namelijk maar 2 exemplaren gekregen. Wat stom dat ik niet eerst mijn lijstje erbij had gehaald en meteen naar dit boek had gevraagd, dan was het waarschijnlijk wel gelukt. Heel erg jammer! Ik heb in ieder geval wel een gesigneerd exemplaar van De bekeerlinge van Stefan Hertmans.

49d2fcee4bd85c24f09bc34fd19562dd.jpg

Daarnaast heb ik de speciale uitgave van Karen RoseVerbroken stilte gekocht. Dit is een thriller van Karen Rose die nog niet eerder op papier was verschenen. Er staat een heel angstig meisje op de kaft. Ik weet niet zeker of ik dit verhaal nu wel al gelezen heb. Het kwam me toch wel ontbekend voor. We zien het wel, anders is dit toch wel al een hele tijd geleden dus ik zal er zeker van genieten. Ik heb ook het boek Om nooit te vergeten van Thomas Olde Heuvelt gekocht. Dit is echt zo'n boek wat bij de spanning sectie kan staan, maar ook zeker bij horror. Zijn verhaal Hex vond ik heel origineel. Ik ben heel benieuwd wat voor verhalen hier in staan en of ik dan nog wel kan slapen. Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili heb ik met een flinke korting gekocht. Op 20 mei is er een Meet & Greet met Nino Haratischwili bij uitgeverij Atlas Contact in Amsterdam. Hier kan ik mijn boek laten signeren. Bij Boekhandel Jaspers hadden ze ook nog een gesigneerd exemplaar liggen van De Johansons van Carla de Jong, die eerder in de winkel gesigneerd had. Die kon ik niet laten liggen. Stel je voor dat ze opeens in mijn slaapkamer staat en roept waarom ik haar boek niet heb gekocht! Toen snel naar huis om te ontbijten.

Om 12.30 uur was ik in De Nieuwe Boekhandel voor de lezing van Kees van Beijnum over zijn nieuwe boek Het mooie seizoen. De winkel was ruim voorzien van logo’s van Bookstore Day 2017. Het was alleen erg rustig in de winkel en ik vroeg me af of de lezing wel door zou gaan. Bij navraag bleek het wel gewoon door te gaan ook al was Kees van Beijnum ietwat verlaat. Bleek dat ik de enige was die speciaal voor deze lezing naar De Nieuwe Boekhandel was gekomen. Het was een zeer intieme, gezellige lezing. Uiteindelijk ging er nog een klant uit de winkel luisteren naar de lezing.

7d64f861570ebdf562c8d64027c9b6ad.jpg

Kees las voor uit eigen werk en vertelde daarna wat over zijn inspiratie voor het boek en er kwam een gezellig gesprek op gang. Daarna heeft hij zijn boek Het mooie seizoen gesigneerd. Het gaat over een gezinscoach die ervan beschuldigd wordt dat ze een steekje heeft laten vallen. Het gezin dat ze onder haar hoede heeft verdwijnt opeens en de dochter blijkt echt spoorloos te zijn. Daarnaast is er ook nog het verhaal van haar zoon die aan het puberen is en in de problemen komt. Hij gaat spijbelen en komt terecht bij een leraar die vlakbij woont. Deze leraar wordt opeens beschuldigd van pedofilie. Kees kon heel mooi voorlezen en erover vertellen. Ik ben nu heel erg nieuwsgierig geworden naar dit boek. Het lijkt me erg spannend.

Om 13.30 uur was er een lezing van debutante Nhung Dam. Zij schreef het boek Duizend vaders. Zij begon eerst te vertellen wat haar achtergrond was en waarom zij dit boek had geschreven. Haar ouders zijn Vietnamese bootvluchtelingen. Zij zijn per toeval hier in Nederland terecht gekomen. Nhung Dam is in Nederland geboren en opgegroeid in het Groningse Beijum. Haar ouders hadden hier een gele loempiakraam. Van jongs af aan had Nhung al veel fantasie en toen ze vier jaar geleden een contract kon tekenen bij De Bezige Bij voor haar boek, kwam een droom uit. Ze las ook nog voor uit haar boek en zij vertelde er heel enthousiast over. Ik heb het boek toen ook maar gekocht en laten signeren. Ze heeft me nieuwsgierig gemaakt.

e870ee93489920b031997a0e96e28f0f.jpg

Helaas kon ik toch niet wachten op Jan van Mersbergen, zodat hij mijn exemplaar van Dagboek uit de rivier kon signeren. Dit boek is zijn eerste thriller en heeft hij onder het pseudoniem Frederik Baas geschreven. Het boek doet mee voor de Hebban Thriller debuutprijs 2017. Ik heb wel zijn boek Oase gekocht dat speciaal voor Bookstore Day is uitgeven. Echt heel erg jammer dat ik het niet heb kunnen laten signeren, maar ik moest ook nog naar Scheltema voor de lezing van Erik Scherder over Singing in the Brain. De lezing zou om 16.00 uur beginnen, maar ik was er gelukkig ruim op tijd. Ik heb eerst nog wat kunnen proeven van de heerlijke kippenpootjes van Oma Kate op de vierde verdieping en toen ik naar de vijfde ging voor de lezing kwam Erik Scherder er ook net aan. Het was pas 15.25 uur, maar het zat al bijna helemaal vol. Ik had hier ook afgesproken met mijn man. Hij wilde deze lezing ook heel graag meemaken. Onze dochter had een week eerder al het boek gekocht en laten signeren, dus daar hoefden we ons niet meer druk over te maken. De lezing was heel boeiend en ging over de invloed van muziek op het brein. Hij had hierbij hulp van Isaac uit Oeganda die gitaar speelde. Hij was in 2001 naar Nederland gekomen en studeert nu bijna af aan de Universiteit van Amsterdam. Het was heel leerzaam, leuk, verhelderend en gezellig. De lezing zou eigenlijk een uur duren, maar is uiteindelijk uitgelopen tot kwart over 5. Daarna nog wat door de winkel gelopen, maar hier niets meer gekocht. Maar dat is in dit geval niet zo erg, want we komen vaker bij Scheltema en dan kopen we wel een boek. Ik wilde andere boekhandels ook wat gunnen.

Al met al was het een gezellige, drukke en geslaagde dag. Ik hoop dat er volgend jaar weer een Independent Bookstore Day zal zijn. Ik verheug me er nu al op.

Wij van We love Crime zijn heel nieuwsgierig wat jullie hebben gekocht en gedaan voor Independent Bookstore Day 2017. Laat het vooral even weten. Dit was mijn eerste Independent Bookstore Day 2017. Ik hoop dat er nog heel veel zullen volgen.

Groetjes, Chantal



Reacties op: Bookstoreday 2017

Meer informatie

Gerelateerd