Gouden Strop en Schaduwprijs – Lees je met ons mee?

op 01 mei 2019 door

Elke thrillerliefhebber heeft het daarstraks meegekregen, de shortlists voor de Bookspot Gouden Strop en Schaduwprijs zijn bekend! Zes boeken in totaal, want maar liefst twee debutanten komen voor beide prijzen in aanmerking. Wil je weten wat de Thriller Club de komende weken gaat doen? Lees dan snel verder!

Eerder vandaag, 17 uur. Tijd voor ‘5 Uur Live’ op RTL4. Joyce, Jeanet en Karina zitten met de telefoon in de aanslag voor de buis om de rest van de Thriller Club van live commentaar te voorzien. Zoals zo vaak vlogen de appjes in het rond. Kunnen we ons vinden in de keuze van de jury? Hoeveel van de boeken hebben we al gelezen? Welke boeken staan ongelezen in de kast? Heeft onze bieb alle boeken voorradig of hebben we ze misschien ooit via Bookchoice gedownload? Hoeveel moeten we er überhaupt nog?

Zowel over de Gouden Strop als de Schaduwprijs is heel wat te vertellen. Om niet in herhaling te vallen, verwijzen we graag naar de blog van vorig jaar met alle mogelijke weetjes. Hebban liet jullie een paar weken geleden via een redactioneel artikel al weten hoe de longlist van de Gouden Strop eruitzag, de shortlists werden eerder vandaag bekendgemaakt. En nu... nu is het aan ons!

Challenge! Lezen jullie met ons mee? 
De complete Thriller Club (jawel, alle acht) zal de komende weken de vijf genomineerden voor de Gouden Strop lezen. En de lijst voor de Schaduwprijs krijgen we vast ook klein, aangezien dat slechts één boek extra betekent. Voor het derde jaar op rij gaan we uitzoeken wie volgens ons de terechte winnaars zouden zijn.

Wil je graag met ons meelezen en meewerken aan de blogs eind van de maand? Laat dan onder dit artikel weten of je meedoet met de verkiezing van onze Gouden Strop en/of die van de Schaduwprijs. Het enige wat we van je nodig hebben:

  • Voor jouw winnende boek: je mening in ongeveer 75 woorden
  • Voor alle boeken: het aantal sterren dat je toekent (werk alsjeblieft met halve sterren, zodat we duidelijk zien welk boek je het beste vindt). 

Input kan tot 24 mei per mail gestuurd worden.

De Gouden Strop 
De (Nederlandse) Gouden Strop is de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman. De shortlist van dit jaar ziet eruit als volgt:

  • De munt van Judea - Kefah Allush
  • De witte kamer - Samantha Stroombergen
  • Erfenis - Henk Apotheker & Kirsten van Dissel
  • Genadeschot - Felix Weber
  • Vogelvrij - Kasper van Beek

De Schaduwprijs 
De Schaduwprijs wordt uitgereikt aan de auteur van het spannendste Nederlandstalige debuut. De shortlist van dit jaar ziet eruit als volgt:

  • Vogelvrij - Kasper van Beek
  • De munt van Judea - Kefah Allush
  • Quarantaine - Erik Betten

Vorig jaar kozen we ook al onze winnaars. De resultaten van die leeschallenge kunnen jullie hier (Gouden Strop 2018) en hier (Schaduwprijs 2018) lezen. Wordt het dit jaar net zo spannend? Zullen we het deze keer wél eens zijn met de officiële jury? Hou onze blog in de gaten, op 28 en 29 mei maken we de resultaten van onze leeschallenge bekend!

Veel leesplezier en tot binnenkort, 
Greet, namens de Thriller ClubReacties op: Gouden Strop en Schaduwprijs – Lees je met ons mee?

Meer informatie

Gerelateerd

Lijsten

Gouden Strop 2019

op 01 mei 2019 door Greet Braem 5 boeken 1 volger 0 reacties