Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terugblik op onze eerste Klassieke Thriller Leesclub

op 18 maart 2018 door

Weten jullie het nog? Eind vorig jaar gingen we op zoek naar het meest geschikte boek voor onze eerste Thriller Klassieker Leesclub. Het was een spannende strijd, maar jullie kozen uiteindelijk voor Ik ben Pelgrim van de Brit Terry Hayes. Het leesclubcafé opende twee maand geleden zijn deuren en kort daarna ging de discussie van start. Nu het boek door iedereen gelezen en beoordeeld werd, is het de hoogste tijd voor een terugblik! 

Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek. Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkte jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen. 

De leesclub werd georganiseerd door We Love Crime. De bedoeling was om net als bij een 'normale' leesclub een boek te bespreken in groep. Het verschil was dat er geen exemplaren uitgedeeld werden, maar dat iedereen met zijn eigen exemplaar meelas. Wat was het spannend om te zien hoeveel mensen er zouden deelnemen. Ik ben Pelgrim is immers een dik boek van meer dan 700 pagina's en het was afwachten hoeveel mensen er uiteindelijk zouden meelezen met de Thriller Club. Dat viel reuze mee! Sommigen hadden het boek ongelezen op hun e-reader of in de boekenkast staan. Anderen wilden deze zogenaamde topper echt ontdekken en haalden gewoon een exemplaar in huis. Er waren zelfs lezers voor wie Ik ben Pelgrim de eerste leesclub was. 

En toen gingen we van start
In het café stelde iedereen zich voor en werd er over verschillende onderwerpen gebabbeld. Daarna ging het richting de discussiepagina. Sommige deelnemers zijn daar echter nooit aangekomen; vonden ze het boek dan toch niet zo goed of hadden ze hun beschikbare tijd overschat? Wie graag het volledige eindoordeel over de leesclub leest, kan hier terecht. Conclusie: Bijna iedereen vond Ik ben Pelgrim een echte topper. De uiteindelijke score voor het boek lag hoog, vooral vijf sterren! 

Een paar quotes van deelnemers: 
Kees: Dit debuut van Terry Hayes is bijzonder sterk en intelligent en helaas erg actueel. 
Kim: Het is een uitdagend en spannend boek dat de tijd neemt om al zijn geheimen te onthullen. 
Jeanet: Er zijn te veel toevalligheden in dit boek. 
Greet: Als zijn volgende boek ook zo goed is, dan wordt het weer smullen. 

Zullen we hier een vervolg aan breien? 
We hadden met Ik ben Pelgrim een inhoudelijk interessante en leuke discussie. Denken jullie dat een dikke klepper ervoor zorgt dat minder mensen meelezen of maakt dat geen verschil? Willen jullie over een paar maanden graag een nieuwe Thriller Klassieker Leesclub? Welk boek zouden jullie dan graag bespreken? 

In afwachting daarvan kunnen jullie natuurlijk altijd inschrijven voor (en hopelijk meedoen aan) een van de vele reguliere leesclubs. Klik hier  voor een overzicht van alle lopende inschrijvingen. 

Als jullie nog ideeën of opmerkingen hebben, horen we ze graag.

Groetjes,
Fany 



Reacties op: Terugblik op onze eerste Klassieke Thriller Leesclub

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een oud-journalist en -scriptschrijver. Op 21-jarige leeft...