Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Piet Hoffmann-trilogie - Roslund & Hellström

op 06 augustus 2019 door

Als je geen liefhebber bent van het lezen van langlopende series is een trilogie het ideale alternatief. Ook is het perfect om een verhaal voldoende diepgang te geven en de lezer aan je te binden. De Thriller Club heeft verschillende trilogieën verzameld en zal er regelmatig een in de kijker zetten. Vandaag de vierde aflevering met de Piet Hoffmann-trilogie van Roslund & Hellström.

De auteurs 

Anders Roslund, geboren in 1961, werkte bij een actualiteitenprogramma voor de televisie tot hij Börge Hellström ontmoette. Börge is een ex-crimineel die mensen en kinderen weer op het goede pad probeerde te krijgen. Het klikte zo goed tussen hen tweeën en ze zaten op één lijn, waardoor ze besloten om samen boeken te gaan schrijven. Een mooi interview over hun samenwerking kun je hier lezen, dit is een interview naar aanleiding van vier boeken die met 5 sterren gewaardeerd werden in de VN Detective & Thrillergids. 

Börge Hellström is geboren in 1957 en na een ziekbed van twee jaar overleden aan kanker, hij is 59 jaar geworden. Anders Roslund heeft het derde deel, Drie uur, alleen geschreven. 

De trilogie

Drie seconden

Ex-crimineel Piet Hoffmann raakt verwikkeld in een levensgevaarlijke zaak. Hij werkt sinds zijn gevangenisstraf tien jaar geleden als infiltrant voor de politie van Stockholm. 

Inmiddels heeft hij het vertrouwen gewonnen van een Poolse drugsbende en krijgt hij opdracht het imperium van de criminelen binnen de zwaarbewaakte gevangenis Aspsas uit te breiden. Daar wordt hij met succes opgenomen in de groep meest beruchte misdadigers van Zweden, maar door een lek komt zijn ware identiteit aan het licht. 

Opgejaagd door zowel de Zweedse politie als de Poolse maffia is Hoffmann zijn leven niet meer zeker en weet hij dat het drie seconden kost om te sterven of om zich in veiligheid te brengen.

Drie minuten

Ex-crimineel Piet Hoffmann is op de vlucht voor zijn Zweedse verleden. In Colombia begint hij een nieuw leven. Ogenschijnlijk als persoonlijk beveiliger van de beruchte guerillero El Mestizo, in werkelijkheid als infiltrant voor de Amerikanen, die strijden tegen de drugskartels. 

Hij is de beste infiltrant die ze ooit hebben gehad. Maar dan gaat het gruwelijk mis. De Amerikanen publiceren een dodenlijst. en ook Piet staat erop...

Drie uur

De ervaren rechercheur Ewert Grens treft in een zeecontainer in de haven van Stockholm 73 lichamen aan - en de vingeradrukken van ex-infiltrant Piet Hoffmann. Die blijkt zijn zinnen te hebben gezet op een rustig leven als beveiliger van VN-voedseltransporten. Maar daar komt al snel een einde aan als Ewert hem dwingt tot de meest risicovolle infiltratie van zijn leven... 

Mijn beleving

Ik ben met het derde deel begonnen voor de spot van de Thriller Club: wie is de winnaar van onze VN Challenge 2018. Daarna heb ik deel één, Drie seconden, en deel twee, Drie minuten, gelezen.

Drie uur: Het boek klopt van begin tot einde. De personages worden goed neergezet en je begrijpt hun leefomstandigheden. Dit was mijn eerste boek in deze serie en het was goed te lezen zonder de eerdere delen gelezen te hebben. Er wordt naar vorige omstandigheden verwezen, maar dit was absoluut niet hinderlijk, eerder verhelderend. In het nawoord vertelt Roslund over de relatie die hij met Hellström had en waar een thriller voor hen aan moet voldoen. Interessant om te lezen.

Drie seconden: Dit was ook een fijn boek om te lezen. Het verhaal was goed te volgen en ik vind het zeer indrukwekkend hoe iemand zich als infiltrant ergens inwerkt. Knap om eigenlijk twee personen te zijn. Ook erg goed hoe de wereld van de Poolse maffia omschreven wordt. Een bijzondere wereld, maar erg interressant. 

Drie minuten: Weer genoten van dit boek. De verhalen kloppen allemaal van begin tot eind. De personages zijn goed omschreven, zodat het net lijkt of je ze echt kent. Aan alles is gedacht en dat maakt het erg plezierig om te lezen. Ook de omgeving waar het verhaal zich afspeelt wordt zo omschreven dat het net is of je er zelf bij bent, en in dit geval Colombia. Het was ook precies zoals ik het mij voorgesteld zou hebben.

Kortom, het is echt een aanrader om deze serie te lezen. 

Heb jij deze serie al gelezen of eventueel andere boeken van Roslund & Hellström en wat vond je ervan?

Jeanet,
namens de Thriller Club 

PS even een aanvulling in verband met de personage Ewert Grens, hij komt in alle boeken voor van dit schrijversduo. 

Vaderwraak Ewert Grens 1 (2005) Kluis 21 Ewert Grens 2 (2006) De uitlevering Ewert Grens 3 (2008) Het meisje onder de straat Ewert Grens 4 (2009) Drie seconden Piet Hoffmann 1 (2010) Twee soldaten Ewert Grens 6 (2012) Drie minuten Piet Hoffmann 2 (2016) Drie uur Piet Hoffmann 3 (2018) alleen door Roslund geschreven



Reacties op: Piet Hoffmann-trilogie - Roslund & Hellström

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Roslund & Hellström

Roslund & Hellström

Börge Hellström (1957-2017) is een Zweedse ex-crimineel en oprich...