Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillerkleppers

op 16 februari 2018 door

Inmiddels is 2018 anderhalve maand oud. De Reading Challenge op Hebban is in volle gang. Dit jaar willen we graag doorlopend aandacht aan de challenge besteden. Daarom zetten we regelmatig een categorie in de spotlight. Met deze tips willen we jullie inspiratie geven om de categorieën van de Reading Challenge te kunnen afvinken. We houden jullie op de hoogte van onze vooruitgang en persoonlijke ervaringen met de (soms uitdagende) categorieën. 

Na in ons vorige blog over dit onderwerp tips te hebben gegeven voor categorie #10, is dit keer categorie #1 aan de beurt: lees een dik boek. Of om het in echt Hebbanees te zeggen, lees een klepper. Een klepper? In dit artikel met betekenissen van woorden ontstaan op Hebban wordt de ontstaansgeschiedenis van het woord klepper verklaard. En met gepaste trots kan ik melden dat onze eigen Greet hiervan de bedenker is. 

Maar wat wordt voor de Reading Challenge nu precies verstaan onder een dik boek? Daar geeft dit artikel uitsluitsel over, een boek komt voor een vinkje in deze categorie in aanmerking als het meer dan 500 bladzijden telt. 

  • Op dit moment speelt een klepper de hoofdrol in een leesclub gerund door Fany. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes mag een klassieker onder de thrillers worden genoemd. Vrijwel alle deelnemers gaven aan dat dit boek geen enkele overbodige bladzijde heeft. Een hele prestatie voor een boek met 736 bladzijden. Alle leden van We Love Crime (her)lezen mee met deze leesclub en iedereen is eensgezind, een dikke aanrader!
  • Voor mij was direct duidelijk welk boek ik in ieder geval ga lezen om categorie #1 af te kunnen strepen. Al tijden prijkt het eerste boek uit de Joona Linna-serie bovenaan mijn wil ik lezen-lijst, Hypnose van Lars Kepler. Met 557 bladzijde een dunne klepper. Ook de andere delen uit deze serie van dit schrijversduo (nog een afvinkcategorie, maar die komt een andere keer wellicht aan bod), Contract, Getuige, Slaap, Stalker en Jager zijn alle dikke boeken. Slaap met 752 bladzijden is de dikste klepper van Kepler. Van deze andere delen heb ik Slaap en Jager al gelezen. Joona Linna bevalt mij wel, dus Hypnose gaat voor deze challenge zeker voor een vinkje zorgen. 
  • Van een andere serie komen twee van de drie delen in aanmerking voor een dikke vink. Drie seconden en Drie minuten van Roslund en Hellström tellen meer dan 500 bladzijden. Het derde deel in deze serie Drie uur (nu alleen door Roslund geschreven in verband met het overlijden van zijn partnerauteur) heeft minder dan 500 bladzijden en komt dus niet in aanmerking voor een vinkje. Greet heeft het eerste vinkje al kunnen plaatsen. Zij las de eerste twee delen. Goed voor ruim 1000 bladzijden. 
  • Joyce las onder andere Het woud van Nele Neuhaus (560 bladzijden). Bloedbroers van Stefan Thunberg en Anders Roslund leverde haar net geen vinkje op. Het eerste deel van deze serie Made in Sweden is wel een Scandinavische klepper (736 bladzijden). 
  • Ook Gert is al druk aan het afvinken. De zwerm van Frank Schätzing is zijn klepper. Meer weten over deze auteur? Ik zou zeggen houd de site van We Love Crime in de gaten. 
  • Wie snel door de bladzijden heen wil vliegen, leest Het kaartenhuis van Mark Z. Danielewski. De bladspiegel van dit boek is heel bijzonder. Soms maar één letter op een bladzijde. Zo sla je de 731 bladzijden heel snel om. 
  • Nog wat andere suggesties voor thrillerkleppers: Op de hielen van Karen Rose (750 bladzijden), Uur van de waarheid van Tom Clancy (822 bladzijden), Dood de vader van Sandrone Dazieri, Schone slaapsters van Stephen en Owen King. Zonder zoon Owen leverde Stephen King de dikste klepper die ik kan bedenken met 1168 bladzijden, It. 

Alle categorieën voor de challenge zijn op de checklijst  terug te vinden. Meer over categorie #1 staat hier

Tot zover een aantal van onze tips. Het gaat uiteraard niet om de dikste, maar wie weet een nog lijverige thriller dan It? Hebben jullie nog andere suggesties voor deze categorie? We zijn altijd nieuwsgierig naar tips en hopen dan ook dat jullie die met ons willen delen. 

Veel leesplezier en succes met de challenge.
Silvia en alle anderen van We Love Crime



Reacties op: Thrillerkleppers

Meer informatie

Gerelateerd