Tips van de boekenverkoper

op 19 januari 2018 door

Een nieuw jaar! Een nieuwe Reading Challenge op Hebban! We willen dit jaar graag doorlopend aandacht aan de challenge besteden en dus zetten we regelmatig een categorie in de spotlights. Een categorie waarvan wij denken dat ze jullie kan overtuigen om die Reading Challenge dit jaar volledig te tackelen! We houden jullie ook op de hoogte van onze vooruitgang en persoonlijke ervaringen met de (soms best lastige) categorieën. 

Deze maand hebben we in de aanbieding... categorie #10! Hopelijk bevallen de tips van de boekenverkopers jullie óf sporen ze jullie aan om zelf naar de boekhandel te rennen om zo je eigen tips te pakken te krijgen. 

Boekverkoper Jeroen de Munnik van The Readshop in Emmeloord is eigenaar van de boekhandel waar Evy regelmatig terug te vinden is. Zij ging vorige week even polsen wat er allemaal voor moois in de winkel ligt op dit moment. Wat raadt Jeroen onze volgers aan?

  • Recente boeken : Oorsprong van Dan Brown (maar hij geeft aan dat Het Bernini mysterie de allerbeste van de reeks blijft), De laatste meisjes van Riley SagerJager van Lars KeplerTopman van Jens Lapidus
  • All-time favourites : De vrouw in de kooi van Jussi Adler-OlsenHet meisje in de trein van Paula Hawkins, Ik reis alleen van Samuel Bjork
  • Verrassend : De kolibrie van Kati Hiekkapelto, Nacht op de rivier van Erica Ferencik
  • True Crime : Het maffiaparadijs van Stan de Jong en Koen Voskuil

Jeroen zegt tijdens het gesprek dat hij het leuk vindt om tips te krijgen van zijn klanten. Door die tips heeft hij al enkele leuke boeken ontdekt die hij anders niet zou gelezen hebben. Een van die boeken is Drie meter onder nul van Marina Heib, het boek dat Evy ophaalde om te lezen voor de Duimpjesrubriek. 

Joyce haalt haar inspiratie bij Wim Krings van Boekhandel Krings in Sittard. Hij heeft een eigen website, waar regelmatig tips te vinden zijn. Hij plaatst ook elke maand een tip in LMagazine en is soms te zien op L1, de regionale tv-zender uit Limburg. Zie ook de Facebookpagina

Hier vind je nog even alle 50 categoriën en hier kan je even spieken bij categorie #10.

Dit zijn enkele van onze tips, maar er zijn genoeg boekhandels te vinden waar enthousiaste mensen werken die niets liever willen dan een klant de deur uit te sturen met hét boek dat hun leven (even) zal veranderen. We zijn dan ook erg benieuwd naar jullie ervaringen en hopen dat jullie de geweldige tips met ons willen delen. 

Groetjes, 
Evy en de anderen van We Love Crime Reacties op: Tips van de boekenverkoper

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken