Jens Lapidus

Artikelen 11 Spots 3 beschrijving bewerken

Jens Lapidus (Hägersten, 1974) is een succesvolle Zweedse strafrechtadvocaat en verdedigde in die functie enkele van de meest beruchte misdadigers van Zweden. Hierdoor verwierf hij unieke kennis van het zware criminele circuit. Inmiddels is hij een bestsellerauteur van thrillers in het genoemde genre. Lapidus werd geïnspireerd door de boeken over Los Angeles van James Ellroy. Zijn werk wordt dan ook wel met dat van Ellroy vergeleken en eveneens met dat van Dennis Lehane.

Snel geld  (Snabba cash, 2006) werd juichend onthaald als 'de beste Zweedse misdaadroman van de afgelopen tien jaar' en 'het meest gedetailleerde boek over de Zweedse onderwereld ooit geschreven'. Het boek verscheen in meer dan dertig landen en werd verfilmd onder de titel 'Snabba cash'. In 2010 draaide de film ook in de Nederlandse bioscopen. Snel geld  was het eerste deel van de Stockholm-trilogie. In 2008 volgde Aldrig fucka upp, naar het Nederlands vertaald als Bloedlink. Het derde deel Livet deluxe  (2011) verscheen als Val dood. Ook deze delen werden tot film bewerkt. 

In 2014 schreef Lapidus zijn zevende boek, VIP-rummet, met de Nederlandse titel Viproom. Hiermee startte hij een nieuwe thrillerserie 'Teddy & Emelie', over crimineel Teddy die na acht jaar cel op vrije voeten komt.

Door lezers

Thriller Café / Stockholm-trilogie - Jens Lapidus
17 april 2019 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken