Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillers juli 2018

op 01 juli 2018 door

De vakantiemaanden breken weer aan en dat betekent vaak dat er niet veel boeken uitgegeven worden. Deze julimaand zijn het er 'maar' twintig. Een waarschijnlijk andere reden is dat de Spannende Boeken Weken net achter de rug zijn en in juni zijn juist wél veel nieuwe thrillers verschenen.

Het wat geringere aantal wil niet zeggen dat er geen interessante thrillers tussen kunnen zitten. Dus zet de Thriller Club, zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn, alle nieuwe Nederlandstalige uitgaven, uitgezonderd een tweetal True Crimes, van deze maand op een rijtje. Onder de nieuwe uitgaven bevinden zich vijf debuten, te herkennen aan [D]. Als bonus geven we een erg korte omschrijving van de inhoud.

1 juli 2018
Het raam – Liesbeth te Boekhorst

Een dun boekje, want het telt maar 104 pagina’s. De vraag is wat je ziet als je door een raam kijkt. Dat is voor iedereen anders, zo ook voor de negen personen die uit een raam kijken. Doordat elk van hen zijn of haar eigen beleving heeft, zijn het negen verhalen met elk een verrassende ontknoping. Die overigens niet altijd goed afloopt.

2 juli 2018
De Greenwood moordenaar – Diana van Hal

Het derde deel van de Bennet & Rowley mysteries. In dit deel bindt DNA-analist Jennifer Rowley de strijd aan met een psychopaat, die het op haar gemunt heeft. Dit leidt ertoe dat ze plotseling verdwijnt. Rechercheur moordzaken Spencer Bennet leidt het team dat naar haar zoekt. Het team kan echter niemand vertrouwen, want er is een lek. Ze vrezen voor het leven van Jennifer.

3 juli 2018
De getuige – Steve Cavanagh

Dit is het derde deel in de Eddie Flynn-serie. Omdat de dochter van Leonard Howell is ontvoerd, neemt hij contact op met Eddie Flynn. De politie vertrouwt hij namelijk niet. Eddie is advocaat, maar denkt de onderwereld van New York te kennen, hij was ooit oplichter en straatvechter. Hij merkt al snel dat er veel is veranderd en dat zijn tegenstanders vals spel spelen.

Stockholm confidential – Hanna Lindberg [D]

Journaliste Solveig Berg is in diskrediet geraakt en zint op een terugkeer. In de Stockholmse modellenwereld, in het bijzonder bij fotograaf Lennie Lee, hoopt ze een verhaal te vinden. Maar wanneer een van Lee’s favoriete modellen dood in een rivier wordt gevonden, dringt het tot Berg door dat ze met vuur speelt. Want is de wereld waarin ze zich bevindt wel echt?

5 juli 2018
Vonk – Anita Terpstra

De Nederlandse Mischa en de Russische Nikolaj vormen samen een beroemd en gelukkig balletechtpaar. In hun tijdelijke onderkomen breekt brand uit. Ze overleven dit ternauwernood, maar belanden wel in het ziekenhuis. De brand blijkt aangestoken. En dan blijkt ook nog dat hun geluk op leugens gebaseerd is. Beschuldigingen vliegen over en weer, maar wie spreekt de waarheid?

Gekraakt! – Rudy Dek

Een nieuwe vierdaagsethriller met stadsdetective Rogier Hoofs. Deze keer krijgt hij de opdracht om de hoofdrolspelers van de Pierssonrellen 1981 te vinden. Als 15-jarige scholier raakte hij zelf betrokken bij een actie van de krakers. Hoewel zijn vader op sterven ligt, zoekt hij toch uit waarom een van de krakers tijdens een gewelddadige ontruiming kwam te overlijden.

6 juli 2018
Zomernacht – Linda van Rijn

Eén week van haar vakantie maakt Laurien van Poelgeest deel uit van de leiding van een zomerkamp voor kinderen. Ze komen iemand tekort, dus vraagt ze haar collega Pieter. Iedereen heeft het naar de zin. Een verhaal bij het kampvuur is over een jongetje dat 25 jaar geleden uit het kamp verdween en in zee verdronk. Dan lijkt deze geschiedenis zich te herhalen. Maar niemand heeft iets gezien of gehoord, maar het jongetje blijft onvindbaar.

9 juli 2018
In naam van de vader – Linda Jansma

Alweer de elfde thriller van deze auteur. Francis van Foreest heeft een jaar geleden het advocatenkantoor van zijn vader overgenomen, maar een door hem gemaakte grote fout heeft hij verborgen gehouden. Daardoor leeft hij in angst dat dit ontdekt wordt. Het lijkt er echter op dat hij niet de enige is die iets verzwijgt. Doorstaat zijn familie alle schandalen?

10 juli 2018
Vriendschapsverzoek – Laura Marshall [D]

Louise ontvangt op Facebook een vriendschapsverzoek van Maria Weston, die al 25 jaar dood zou zijn. Want sinds het afscheid op school is ze niet meer gezien en wordt ze vermist. Louise draagt al die tijd een geheim met zich mee. Als ze wordt gedwongen om na te gaan wat die avond gebeurd is, weet ze alleen dat Maria terug is. Maar is dat wel juist?

11 juli 2018
Een tweede kans – Mary Higgins Clark & Alafair Burke

De televisieshow van Laurie Morans is een succes. De samenwerking met haar collega Alex Buckley is geëindigd en ze moet nu door met Ryan Nichols, iemand die ze niet mag. Ryan stelt voor de zaak te behandelen van Virginia Wakeling, een gul donateur van het museum en drie jaar geleden dood in de sneeuw aangetroffen. Er blijken veel verdachten te zijn en als de tv-crew verder onderzoek doet, komt een aantal getuigen in levensgevaar.

De echomoorden – C.J. Daugherty [D]

Verslaggeefster Harper McClain is verslaggeefster in Savannah en komt aan bij een plaats delict. De moord is identiek aan die van haar moeder, vijftien jaar geleden. Het lichaam is naakt in de keuken gevonden en heeft diverse messteken. Het lijkt erop dat de moordenaar van haar moeder nooit gevonden is. Op de PD is geen enkele aanwijzing te vinden. Maar Harper wil de moordenaar vinden.

12 juli 2018
Moordspel – James Patterson

De straten van Manhattan worden geteisterd door een seriemoordenaar. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, de enige overeenkomst is een speelkaart die door de moordenaar wordt achtergelaten. Een verwijzing naar het volgende doel. Inspecteur Elizabeth Needham leidt het onderzoek en samen met professor Dylan Reinhart zoekt ze een verband tussen de slachtoffers om te voorkomen dat er opnieuw een moord plaatsvindt.

Cody – Bernice Berkleef [D]

Als Jelka het bed van haar zoontje leeg aantreft, schrikt ze zich een ongeluk. Van de politie hoort ze dat haar partner Oscar zich met hun zoontje bij hen heeft gemeld. De politie mag haar echter niets vertellen. Terwijl Jelka wil weten wat er is gebeurd, wordt Oscar vastgehouden. De politie wil antwoorden, maar Jelka krijgt steeds meer vragen, zeker wanneer het steeds langer duurt. Wie is er nog te vertrouwen?

16 juli 2018
Dodelijke ambitie – André Hoogeboom [D]

De succesvolle eigenaar van Dottcom, William Beck, komt in de wereld van de Formule 1 terecht. Hij heeft zich ingekocht als sponsor van een achterhoedeteam. Omdat hij hiervan een topteam wil maken, heeft hij een oud-wereldkampioen ingeschakeld. Dat doel moet binnen één jaar bereikt worden. Dit lijkt te gaan gebeuren, maar is het allemaal wel reglementair?

Bloedspoor – Louise Boije Af Gennäs [D]

Het eerste deel van de Resistance-trilogie. De trilogie beschrijft het gevecht van het individu tegen de autoriteiten. Een huiveringwekkend spel, een manipulatie van realiteit versus fantasie waarin niets is wat het lijkt en de werkelijkheid alles kan veranderen.

Weduwen – Lynda la Plante

Tijdens een bankoverval komen drie mannen om. Ze laten drie radeloze en ontredderde vrouwen achter. Een van hen komt erachter dat haar man een kluis had en dat heeft grote gevolgen. Er ligt een pistool, geld en een uitgewerkt plan voor een overval. Wat doet ze? Alles vergeten, naar de politie of eerst met de andere vrouwen overleggen? 

Vlucht – Blake Crouch

Jack slaat op de vlucht. Want ze komen, waarom weet hij niet, maar wel dat ze hem en zijn familie willen uitschakelen. Vijf dagen eerder trok er een invasie van bizarre moorden over het land. Hierna werd het alleen maar erger en de president maande het volk om kalm te blijven. En op de avond van zijn vlucht hoor Jack zijn naam op de radio. Dat mensen naar je onderweg zijn om je te vermoorden.

17 juli 2018
Postuum – Emelie Schepp

Als Sam Widell ’s avonds thuiskomt, treft hij zijn vrouw vermoord aan. Zijn zoon blijkt te zijn ontvoerd. Officier van Justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek en hoe langer het duurt, hoe persoonlijker het wordt. Helemaal erg wordt het als haar vijand Danilo weer opduikt. Jana moet alles op alles zetten om de jongen levend terug te vinden. Maar de tijd dringt.

20 juli 2018
Dossier Doel – Sonn Franken

Dossier Doel is een opsomming van calamiteiten, nieuwsberichten, gebeurtenissen en ongelukjes waar Doel mee te maken heeft gehad. Het verhaal neemt de lezer mee in een stroomversnelling van incidenten in combinatie met corruptie, belangenverstrengeling, terrorisme en internationale complotten. En alles rondom de kerncentrale van Doel.

26 juli 2018
De dood bedriegt in Napels – Maurizio de Giovanni

Het is in de jaren dertig en de excentrieke commissaris Ricciardi onderzoekt de moord op tarotlezer Carmela Calise. Bij de plaats delict willen de buren niets loslaten, maar de feiten komen stukje bij beetje toch naar buiten. Carmela had veel vijanden, dus zijn er ook veel verdachten. Hoewel Ricciardi meer lijkt te weten dan alle anderen, blijft de moordzaak een vreemde zaak.

Tot zover de nieuwe thrillers die deze maand verschijnen. En omdat voor velen de vakantie voor de deur staat, willen we graag weten welk van deze boeken jullie mee zouden willen nemen op die vakantie.

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.



Reacties op: Thrillers juli 2018

Meer informatie

Gerelateerd