Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Sebastian Fitzek Challenge

op 16 april 2021 door

Vandaag geven we de aftrap voor onze reis door de Duitstalige landen. In navolging van de succesvolle Agatha Christie Challenge vorig jaar organiseert het Thriller Café een nieuw samenleesproject. Niemand minder dan Sebastian Fitzek daagt ons uit om al zijn boeken te lezen. Maar liefst veertien thrillers zijn er in het Nederlands verschenen. Lees snel verder om meer te weten te komen over de auteur, zijn thrillers en hoe we te werk gaan.

Sebastian Fitzek in het kort 

Sebastian Fitzek (1971) is een Duitse schrijver en journalist, geboren in Berlijn. Hij studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Hij debuteerde in 2006 met de psychothriller De therapie en dat was in Duitsland meteen een bestseller, in die mate zelfs dat het boek De Da Vinci code van de eerste plaats van de verkooplijsten verdrong. Sedert zijn debuut in 2006 publiceert Fitzek minstens één bestseller per jaar, de meeste worden in het Nederlands vertaald en allemaal eindigen ze in de top tien van de bestsellerlijsten. Van zijn psychothrillers zijn miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan. 

De titels

Wat gaan we doen? Met zijn allen proberen we om alle veertien boeken af te vinken! 

Samen alle boeken lezen dus. Het zou een mooie prestatie zijn, helemaal als dat binnen enkele weken lukt. Lukt het niet, dan is dat ook prima. Het gaat er vooral om met zijn allen een keer een Duitse auteur in het middelpunt te zetten.

Hoe gaan we concreet te werk?
  • Onder dit artikel vinden jullie de veertien titels, elke titel is in een aparte commentaar ondergebracht. Reageer hier alleen als je de titel binnenkort gaat lezen en meedoet aan de challenge! Wil je iets vertellen over eerdere leeservaringen, doe dat dan via een nieuwe reactie helemaal onderaan.  

  • Wanneer je het boek uit hebt, meld je dat bij ‘jouw’ draadje. Je vertelt hoeveel sterren je het boek geeft en wat je ervan vond (dat mag zo lang of kort als je zelf wil, maar probeer je tot een honderdtal woorden te beperken). 

  • Het is geen probleem wanneer meerdere mensen eenzelfde boek lezen, zo lang we maar proberen alle titels gelezen te krijgen. 

  • Wij plaatsen af en toe een update: Hoeveel van de veertien boeken zijn al geclaimd? Welke boeken zoeken nog een lezer? Enzovoort. 


Zien jullie dit zitten? Doen jullie mee? Drie, twee, één … start!



Reacties op: Sebastian Fitzek Challenge

Meer informatie

Over

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek (1971) is een Duitse schrijver en journalist, geboren in Berlij...