Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillers december 2018

op 01 december 2018 door

Zoals ieder jaar komen er in december maar weinig thrillers uit, het is altijd de 'minste' maand van het jaar. Echter is het dit jaar wel heel schrikbarende weinig, zes thrillers zien het levenslicht. De buit in oktober en november was hoog, de uitgeverijen zetten duidelijk in op die twee maanden, zodat iedereen ruim voor de feestdagen zijn of haar verlanglijstje kan vullen. 

Hieronder vind je de flaptekst van de boeken handig in één overzicht.

5 december - Ik dacht dat ik je kende... - Paul Pierson

Mark is gelukkig getrouwd. De donkere bladzijde uit hun verleden dragen hij en zijn vrouw dagelijks met zich mee. Mark is nog altijd vastberaden de vrijgesproken dader te confronteren met wat hij hun heeft afgenomen. Wanneer Mark zich door Rose laat verleiden en daarna samen met zijn echtgenote de man van Rose ontmoet tijdens een etentje, denkt Mark een aanknopingspunt te hebben gevonden in zijn zoektocht. Rose is een affaire met Mark begonnen omdat haar huwelijk met Walter een beetje in verval is geraakt, ze kan wel wat afleiding gebruiken. Bovendien verdenkt ze haar man er ook van zo nu en dan een scheve schaats te rijden. Wanneer ze betrokken raakt bij een ongeval met een fietser verandert haar leven in een poel van onzekerheden. Deze wordt een heuse nachtmerrie wanneer ze ook nog eens terechtkomt in een spiraal van het verleden, waarvan niemand weet heeft. Met man en macht probeert Rose haar goede naam te redden. Walter vindt dat zijn vrouw zich verdacht gedraagt. Van wie is dat briefje dat hij in een fotolijstje vond? Hij besluit er nog even stil over te zijn en haar in de gaten te houden. Wanneer er een persoon uit zijn verleden opduikt met een schokkende mededeling is hij het ineens die geheimen moet verbergen en zich in rare bochten moet wringen.

11 december - Dreigend kwaad - Elizabeth Heiter

Is het toeval dat Shaye Mallory wordt beschoten op dezelfde plek waar ze het jaar daarvoor onder vuur werd genomen? Detective Cole Walker, die haar op het nippertje kan redden, weet zeker van niet. Volgens hem wil iemand haar voorgoed het zwijgen opleggen na haar getuigenis in een moordzaak. Iets wat hij tot elke prijs wil verhinderen. Al moet hij zich daarvoor in de levensgevaarlijke wereld van rivaliserende gangsterbendes begeven...

11 december - IJzige angst - Cassie Miles

Een geheim militair complex wordt gehackt, en een nucleaire ramp dreigt. Eén iemand kan dit voorkomen: Angelica Thorne, een computergenie. Als ze nog maar net met haar missie is begonnen, wordt ze gekidnapt. Het lukt haar te ontkomen, maar er is iets mis. Ze kan zich niets van haar missie herinneren en is de computercodes die nodig zijn om een ramp af te wenden, vergeten. En dan is er nog FBI-agent Spence Malone, die beweert dat hij een relatie met haar heeft. Hij zegt dat hij haar zal beschermen en haar wil helpen haar geheugen terug te krijgen. Maar durft ze hem te vertrouwen?

13 december - Ik zal straffen - Steinar Bragi

Op een koude avond in Reykjavik brengt Kata haar dochter Vala naar een schoolfeest en Vala keert nooit terug. Haar moeder worstelt met de pijnlijke wroeging dat ze haar dochter niet heeft gevraagd wat er die fatale avond speelde in dat zorgelijke tienerbrein. Nu is het te laat. In de wanhopige zoektocht ontdekt Kata een mysterieuze briefwisseling tussen haar dochter en een Hongaarse vriend, Vala’s reputatie op school als ‘jezusmeisje’ en haar mysterieuze band met het poppenhuis dat ze ooit van haar vader kreeg. Wanneer de gruwelijke toedracht van Vala’s dood aan het licht komt, begint haar meedogenloze avontuur met een allesomvattend eindstation: gerechtigheid. Kruip in het hoofd van een moeder, verblind door verdriet en woede, voor wie de tijd van vergeven en vergeten voorbij is en verlangen naar wraak overheerst.

13 december - Klem - Rudie van Rensburg

De Zuid-Afrikaanse thrillers van Rudie van Rensburg zijn vergelijkbaar met het werk van Deon Meyer. In 2013 begon hij aan een reeks thrillers met in de hoofdrol inspecteur Kassie Kasselman. Hij trapt af met Klem. Met zijn reeks bewijst hij een meester te zijn van de Zuid-Afrikaanse crime. In Klem komt de Zuid-Afrikaanse politie op het spoor van een internationaal wapensyndicaat. Het wordt tijd om een geheim wapen in te zetten. Politiemol Carl Bester dompelt zich onder in de wereld van Nigeriaanse rebellengroepen, de Taliban en keiharde zakenmannen. De sporen leiden kriskras door het continent. Maar wie een kuil graaft voor een ander kan maar beter uitkijken. Misschien dat de tussenkomst van de morsige inspecteur Kassie Kasselman de zaak nog kan redden...

17 december - Groeten uit de Amazone - Jan-Willem van den Enden

Het leven van Paul van de Water en zijn familie staat op zijn kop als Bolletje, een oude vriend, komt te overlijden. Zijn bijzondere nalatenschap is nauw verweven met een nog onbekend drieluik van Vincent van Gogh, dat een andere kijk biedt op het leven van de gepassioneerde schilder. Moeten ze dit kunstwerk naar buiten brengen? Of juist niet? Daarnaast vraagt Bolletje in zijn testament aan Paul nog eenmaal een raadsel op te lossen. Een dagboek van een oud SS'er dat meegebracht wordt vanuit het Amazonegebied lijkt een aanknopingspunt te bieden. Datzelfde dagboek zet Paul en zijn familie ook op het spoor van een aantekenboekje met mogelijk explosieve inhoud van een nazigeleerde. Maar zij zijn niet de enigen die dat graag in handen willen hebben. Groeten uit de amazone is het derde deel van een drieluik. De andere delen, "Testament van de eenzaamheid" en "Sarras" verschenen eerder bij uitgeverij Boekscout.

Zit er een interesssante thriller voor je bij? Of is december een mooie maand om de stapels enigzins weg te werken of toch maar dat boek dat eerder uitkwam te gaan kopen of lenen in de bibliotheek? We wensen jullie een mooie leesmaand met hopelijk voor iedereen een aantal lekkere vrije dagen om heerlijk een boek te lezen. In januari 2019 staan er alweer veel meer mooie titels op stapel, maar daar berichten we jullie uiteraard op 1 januari weer over!

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.

6c61d395b387fa73a5579bc71d8c1904.png



Reacties op: Thrillers december 2018

Meer informatie

Gerelateerd