Advertentie

VN 2019 – wie leest er mee?

op 06 juni 2019 door

We kijken er al weken, om niet te zeggen maanden, naar uit: de VN Detective- & Thrillergids is sinds een paar dagen verkrijgbaar! De komende dagen leggen we de nieuwe gids onder de loep, op 16 juni brengen we verslag uit. Eerst hebben we het naar jaarlijkse gewoonte over de boeken die 5 sterren toebedeeld kregen. Maar dat is niet alles, we storten ons ook op de titels die geen enkele ster wisten te veroveren, jawel! En natuurlijk willen we dat graag samen met jullie doen.

De zeven 5-sterrentitels

De Britse leeuw - Tony Schumacher
De vos - Frederick Forsyth (bij de recensie is een ster te weinig ingekleurd)
Genadeschot - Felix Weber
Ster van het Noorden - D.B. John
Prooi - Deon Meyer
Dode leeuwen - Mick Herron
Moord op de moestuin - Nicolien Mizee

VN-thriller van het jaar

Welk van deze zeven boeken is nu het allerbeste? Volgens de jury van VN is dat Ster van het Noorden van D.B. John. De oordelen van VN zijn niet altijd even goed te begrijpen, maar dit jaar kan de Thriller Club zich zeer goed vinden in de beslissing. Vier van de acht Thriller Clubleden (Joyce, Kees, Silvia en Greet) lazen het boek al en zijn laaiend enthousiast. Niet alleen zij trouwens, want toen er eind vorig jaar een leesclub rond dit boek georganiseerd werd, gaven maar liefst elf van de vijftien lezers 5 sterren! De leesclub kun je hier terugvinden, met hier het eindoordeel. Wel eerst het boek lezen!

De vier 0-sterrentitels

Terug naar de hemel - Richard Verbrugge
Duivelsplaats - Bear Grylls
Nora E. - Walther van Venrooij
Wat hij mij zei - Anja Feliers

Willen jullie samen met ons de 5- en (een deel van) de 0-sterrenboeken beoordelen?

5 sterren 
Silvia, Evy, Jeanet en Kees zullen namens de Thriller Club de zeven 5-sterrenboeken lezen en beoordelen (tenzij de beschikbaarheid in de bieb roet in het eten gooit). Als iemand van jullie dat ook ziet zitten, dan vragen we om ten laatste op 18 augustus jouw sterren per boek en een woordje uitleg bij jouw winnaar door te sturen naar onze mailbox (75 woorden volstaan). 

0 sterren 
Het zijn best wat boeken en veel tijd is er niet, dus gaan we ook iets anders doen. VN is niet zo scheutig met zijn sterren; boeken die hun recensenten niets vinden, krijgen niet 1 of 2 sterren (zoals wij op Hebban dat doen), die krijgen 0 sterren. Nou kunnen wij niet geloven dat die boeken echt zo slecht zijn en dus starten we ons eigen onderzoek. Joyce, Karina en Greet gaan kijken welke van deze boeken ze te pakken krijgen en ze bundelen in een VN-duimpjesverslag. Wil jij meedoen, lees dan één of meer van de vier boeken en stuur ons ten laatste op 18 augustus jouw mening door (ongeveer 75 woorden).

Het resultaat van beide projecten zal te lezen zijn in de tweede helft van augustus.

Lees je mee? Laat dit dan even weten onder dit artikel. Wordt vast weer leuk!

Veel leesplezier, 
Greet namens de Thriller ClubReacties op: VN 2019 – wie leest er mee?

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken