Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tijd voor reclame: "Besmet". En enkele boekentips.

op 30 november 2020 door

Ik val eerst even met de deur in huis met een anekdote van enkele jaren geleden, 4 of 5 of 6 jaar?, die ik me nog altijd heel goed herinner.

Het was een warme zonnige dag, dus het moet in de lente of de zomer geweest zijn. Een Britse vrouw sprak me aan op de bus die ik meestal neem naar mijn werkplek. Ze vroeg me naar 'the building of the Institute of Tropical Medicine. (niet letterlijk, dat herinner ik me niet meer!) Ik heb nog nooit verbaasder gekeken dan toen. Waarom vraagt er een Engelse toeriste naar mijn werkplek?  Ze had ons gebouw leren kennen door de serie Cordon, die toen ook in Groot-Brittannië was uitgezonden, en ze wilde de plekken in Antwerpen waar die reeks opgenomen werd, bezoeken! Ze was er namelijk nogal een hevige fan van geworden. Toen ik vertelde dat ik er werkte, leek ze zelfs al even begeesterd te kijken. Hoewel, ik ben hier niet meer 100% zeker van, zulke indrukken vervormen zich met de tijd. ;-) Ik vond dit zelf even ongelooflijk eerlijk gezegd. En dan moet ik nog toegeven dat ik nooit naar die serie gekeken heb (wegens met mijn neus in de boeken hé hé.) 

Misschien hoef ik van zoiets niet meer zo verbaasd staan te kijken vanaf vanavond. Onze Communicatiedienst vroeg onze sociale media te 'besmetten' met wat promotie voor dit programma. En aangezien ik Hebban een héél sociaal medium vind, neem ik dus even de vrijheid om dat hier ook te doen. Waarom ook niet?

Een productiehuis is namelijk achter de schermen van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) komen filmen en tevens met onze onderzoekers en partners op reis geweest om hun onderzoeken in de kijker te zetten. Ik nodig jullie dus graag uit om te kijken naar dit programma, dat zal gaan over het onderzoek van mijn collega's, en de buitenlandse partners en doctoraatsstudenten waarvan ik er ook al een aantal mocht leren kennen. Ook ik, een radertje in het geheel met een administratieve baan, heb tonnen respect voor mijn collega's die met allerlei vieze beestjes willen werken.

Ik MAG niet vergeten te vermelden dat er evenals van die indrukwekkende reizen (zowel in de natuur als in hoofdsteden e.d.) ook beelden zijn gemaakt van ons prachtige ART-DECO hoofdgebouw uiteraard. Dank Ine voor de tip! ;)

De reeks is geüpdatet vanwege de Covid-19-crisis maar was voordien al opgenomen en gepland.  Wie uitgesteld wil kijken, kan ook terecht op VRT NU waar je nu al een trailer kan bekijken ook. 

Is dit iets voor jullie? Is het een onderwerp dat jullie ligt, of toch (nog) niet helemaal? 

Naast dit artikel vind je ook enkele boeken die van dichtbij of iets verder met het ITG te maken hebben, om toch nog wat bij het thema van deze website te blijven...  



Reacties op: Tijd voor reclame: "Besmet". En enkele boekentips.

Meer informatie

Gerelateerd