Buddyreads vanaf februari 2019

op 28 december 2018 door

Een tijdje twijfelde ik er aan of ik nog buddyreads zou doen het komende jaar voor deze blog. Het gaf me misschien een beetje het gevoel dat mijn boekenkeuze toch wat meer geleid zou worden. Het is als een stok achter de deur die je zelf kiest, maar uiteindelijk wil ik er toch nog mee verder gaan. Het blijft toch nog heel plezant om een boek samen met iemand anders te kunnen lezen, niet?! En zeker als ik tegelijkertijd de voorraad uit mijn eigen kast daar mee kan aanpakken! De boek-agenda van januari zit al vol, ook met buddyreads met andere bloggers, maar vanaf februari zoek ik terug leesmaatjes. Hieronder volgt een lijstje van 15 boeken die ik graag met iemand van jullie wil lezen. Ook voor de maanden erop wil ik er daar graag één van plannen. Hopelijk zit er één tussen die jullie met mij willen lezen?

 

 1. Voor het vergeten – Peter Verhelst (met Ellen tegen 25 maart)
 2. Noem het liefde – Daan Heerma van Voss
 3. De acht bergen – Paolo Cognetti (met Wendy en Ria tegen 25 september)
 4. De macht / The power* - Naomi Alderman (bespreking op Literatuurblogspot half maart, tekstje van 200 - 300 woorden verwacht, eventueel Nederlands exemplaar beschikbaar, met Wendy tegen 10 maart)
 5. De vlecht / La Tresse - Laetitia Colombani (met Merel tegen 25 april)
 6. Archipel van de Hond  / Archipel du Chien  - Philippe Claudel (met Wil en Hetty tegen 25 februari)
 7. Wij tegen jullie / Vi mot er - Fredrik Backman (met Marjolein tegen 15 mei)
 8. Oktober – Søren Sveistrup (met Ria tegen 25 mei)
 9. Twee mensen samen - Knud Sønderby
 10. De halfbroer – Lars Saabye Christensen (met Gigi tegen eind juli of aug)
 11. Dit zijn de namen – Tommy Wieringa (met Roosje tegen 25 juni)
 12. De rechtvaardigen – Jan Brokken (met Martin, Tea, Gigi en Hetty in juli & aug tegen begin sept)
 13. De poppendokter - Diane Broeckhoven (met Annemieke tegen 15 april)
 14. Huis in brand – Kamila Shamsie
 15. Nultijd / Nullzeit - Juli Zeh (bespreking in fysieke leesclub van 6/4/2019 - voor mij herlezing met hopelijk Duits exemplaar - wordt gelezen in maart, met Roosje tegen 25 maart)

Wat houdt een buddyread juist in? We lezen beiden het boek in die maand, en tegen de 25ste van die maand lever je bij mij een leeservaring/recensie in van 200 à 300 woorden. Met dit formulier  kan je mij je e-mailadres opsturen en ik zal je op tijd even een reminder sturen hiervoor. Eventueel stel ik nog enkele vraagjes op waarop we beiden kunnen antwoorden. Een introductie/samenvatting van het boek schrijf ik al, dat mag jij dus skippen! 

Wie heeft er zin om met mij mee te lezen? Ik hoor het graag van jullie, en ben benieuwd of jullie er titels van gaan vernoemen hieronder! 

STOP! Planning vol tot en met september ... :-)Reacties op: Buddyreads vanaf februari 2019

Meer informatie

Gerelateerd